11tilføjet af

Danskerne er "dyreplagere" uden og vide det.

Men det er desværre ikke kun danskerne, langt fra.
Hvor mange af Jer så operation.x igår på tv2? "Pumpede kyllinger".
Det handlede om, at det kyllingekød vi køber er fyldt med vand, dvs. vi betaler for noget vi ikke får.
Det er nu ikke det værste i mine øjne, selv om det er slemt nok.
Programmet kom også ind på hele "produktionen" eller skal vi kalde det "fabrikken" fra kyllingen er lille til den havner på "dit middagsbord".
For og gøre en lang historie kort, handlede det om søde "små levende kyllinger" kører på "samlebånd" som om det var en smørfabrik.
Her blev de sorteret, i forhold til hvem der kunne lægge ægog hvem der ikke kunne.
Dem der ikke kunnelægge æg, dvs. halvdelen, de kørte vider på samlebåndet i den sikre død. De blev gasset! De andre blev delt op i forskellige kategorier, "burhøns" økologiske høns osv.
De fleste var udvalgt til og blive "burhøns" dvs. 5 høns, i netbure, hvor man tydeligt kunne se at de led... Naturligvis gør det ondt og stå på ståltråd i et år. De blev herefter aflivet. Der var tale om en fabrik på 14.000 burhøns-total dyreplageri.
Programmet startede med og vise hvordan disse kyllinger blev udklækket. De skete ved at "kæmpebakker med æg" lå i store mørke varmeskabe. Når de var udklækket blev de stablet op på hinanden i kasser og derefter kørt hen til samlebåndet.
Medarbejderne behandlede disse dyr som var det en sæk kartofler.... Uden respekt for liv.
Transporten til slagteriet, afslørede programmet at op til 23% døde undervejs, det kan jeg godt forstå, når man så hvordan de var smid i transportkasser lag på lag...
Føj, siger jeg bare. At disse medarbejdere kan holde ud og arbejde sådan et sted!
Til alle Jer, der køber æg fra burhøns, for og spare 3 kr. velvidende om, at der er tale om dyreplageri! Føj!!! Jeg håber DU kløjes i dine æg og får en gang salmonella-det har du fortjent!
Og DIG, der har set programmet og alligevel fortsætter med og købe kød fra disse producenter, jeg håber du får en rigtig "dårlig smag i munden". For hvem kan nyde det?
Jeg græder over denne mishandling, som er fuldstændig unødvendig.
Jeg kan kun bede til at flere får øjnene op og tager afstand til det, ved og købe økologisk fremover og støtte dyrevelfærd.
Det er jo ikke kun kyllinger, men også grise, køer osv.
Du bliver jo selv sundere af det og har en god samvigtighed. Tænk over det, næste gang du overvejer og spare 3 kr.
Jeg er nød til og spørge, er der ikke bare et' menneske, der er kommet på bedre tanker efter programmet?
Tak for I læste med.
tilføjet af

Enig!

De skulle skamme sig.... Puha.. jeg har selv købt sådan noget kød. Det er slut nu for mit vedkommende.
Skal vi starte et optog foran chr.borg? Det er snart på tide der sker noget....
tilføjet af

jeg så også programmet...

Jeg var også dybt rystet - tænk, at jeg har været så naiv...
jeg køber også kun økologisk fremover .... Det andet er et forkert valg - uanset prisen

Tidlig Morgen unlogged
tilføjet af

Kom på banen

om dyrene er økologiske eller ej er flintrende ligegyldigt, økologi er IKKE garanti for at dyrene bliver behandlet bedre, økologi drejer sig kun om at foder ikke må indeholde mere end en nærmere fastsat procentdel kunststoffer og foderet må ikke have været sprøjtet med gift, dyr fra økologiske landbrug/farme, har de samme livsbetingelser som ikke økologiske.
Hvis man endelig skal vælge dyrevelfærd, skal man vælge skrabeæg, skrabekyllinger/høns og kød fra fritgående dyr.
Fritgående fjerkræ, kødkvæg og svin giver langt bedre og sundere kød, men er du parat til at betale prisen??
Vælger du kun at købe svinekød der stammer fra fritgående svin kan du regne med at prisen er omkring 65-75 % højere, men ok, så er kvaliteten også bedre, det er en helt anden oplevelse af smag og konsistens end de konventionelle dyr.
Skal kyllinger behandles med hensyn til, at de er levende væsner må man nok regne med, at prisen bliver omkring 500 - 800 procent højere, for de som skal håndtere de mængder med særligt hensyn, skal også have løn og jeg er sikker på, at de ikke arbejder billigere end andre.
Før du og andre harcelerer over dyremishandling i forbindelse med fødevareproduktion, så kig lige på dit madbudget og undersøg om der er plads til at forøge det med omkring 250 procent, er der ikke det, så undlad det hykleri.
Der er mange mennesker som holder kæledyr under forhold som jeg vil betegne som dyremishandling, men næ nej, kæledyr får jo alt hvad man kan købe for penge, men at lade en hund være alene op til 60 timer ugentlig, fordi man skal passe sit arbejde, er i min verden dyremishandling, man bør ikke anskaffe kæledyr hvis ikke man har den fornødne tid til at tage sig af dem, som de der holder hest fordi der nu engang er mode i visse kredse, de stakkels heste bliver aldrig brugt/rørt, de står i en box det meste af deres liv, fordi nogle mennesker skal vise at de så sandelig har fod på livet.
Med dyrisk hilsen
Ernst
Som er opvokset på landet med dyr der havde et godt liv.
tilføjet af

så ikke programmet

Men det med produktionsdyr er nok meget et spørgmål og tilgængelighed i butikken. man kan jo ikke købe en vare, der ikke er der, og desværre kniber det især lidt ude på landet! Man burde jo brokke sig i butikken, men orker ikke altid.. og så kommer varen jo aldrig på hylden!
tilføjet af

Ja, du har delvis ret....

Først du har ret i, at det ikke nødvendigvis er økologiske dyr, der sikre at dyrene har det godt. Økologi har noget med foder og gøre.... men ofte støder man på sammenhænge..
Tilgiv hvis jeg har skrevet det. Økologi er IKKE en garanti for dyrevelfærd, lad mig slå det fast.
Tak for din rettelse.
Men det er jo ikke rigtigt, at kødet fra frilands er 500-800 procent højere! Det ved jeg ikke liiiiige hvor du har det fra eller hvor du handler eller hvad der lige skete for dig der.
Men det er korrekt at det kst. mere. F.kes har jeg i dag købt 3X400g oksekød for 100 kr. Det er mærket friland og i øvrigt økologisk. Kødet kommer fra Skive.
Alm.kød 3X400g oksekød, kst. ca.90.00 kr.
Undskyld mig ernst, det giver ikke 500-800 procent dyrere...🙂
tilføjet af

Sagen er klar

vær vegetar -
Venlig hilsen
tilføjet af

Må hellere besvare indlægget fra

bedre dyrevelfærd.
De mange % mere for fødevarer der sikrer bedre dyrevelfærd har jeg fra min viden om hvad det vil koste at leve op til byboere's krav om bedre behandling af de dyr de spiser, tro ikke, at fordi der står Friland på pakkerne, så er dyrene blevet behandlet bedre end andre produktionsdyr, min påstand kommer fra min viden om hvad arbejdskraft koster i dag, og skal f.eks. kyllinger sorteres manuelt og med stor hensyntagen til dyrets velfærd, ja så bliver det meget dyrt, for et menneske kan ikke sortere flere tusinde kyllinger på en dag hvis man skal behandle dyret skånsomt og det betyder jo at der skal ansættes mange til at sortere og hver gang man ansætter en til det arbejde betyder det højere omkostninger og der er kun en til at betale, kunden.
Dette er ikke min accept af den måde man behandler dyr på, men blot erkendelse af, at sådan er verden skruet sammen, hvis du og sikkert mange andre så hvordan "man" behandler dyr i slagterierne ville i sikkert aldrig mere spise kød, for der er ikke tid til hensyn til dyret, for tid er penge og danske forbrugere er ikke indstillet på at betale de omkostninger der er ved skånsom behandling hele vejen fra fødsel til middagsbordet.
Ernst
tilføjet af

...

Du er tydeligtvis for nærrig... så du køber åbenbart buræg og tremmekalve-kød..
Op eller ned? Ned... stol du på det
tilføjet af

Jeg er så enig. Så du så...

Tak for dit indlæg. Det er dejligt at du tænker over at dyr også skal have det godt.
Produkter der prioriterer dyrevelfærd har i årevis været på min personlige dagsorden. Jeg så derfor ikke programmet da jeg ikke kan snuppe dyremishandling. Jeg tænker på om vi som samfund er afstumpede i den måde vi ser på dyr på og hvad man kan gøre ved det?
I lørdags så jeg tilfældigt et program "Alarm112" på TV2, hvor en kvinde blev placeret i en ambulance, og blev nedgjort af lægen fordi hun ville have vished for om hendes 2 undulater og kat var i ilden endnu eller om de var kommet ud.Jeg var virkelig chokeret over den manglende respekt og forståelse der var for denne kvindes situation. Jeg mener det er da et tegn på at hun er en omsorgsfuld dyreejer at hun tager ansvar for sine dyr også i nødstilfælde? I stedet for blev hun stemplet som psykisk syg, måske var hun det og måske var hun i krise fordi hendes hjem var nedbrændt. Uanset hvad mener jeg så absolut at hun og hendes dyr har krav på en værdig behandling.
tilføjet af

jeg mener at økologihøns

skal have adgang til udendørsarealer med grønt græs (måske er reglerne ændret med fugleinfluenzaen) og at de ikke må gå på tremmer men skal have siddepinde og reder. De bliver ikke næbtrimmet og de skal have adgang til sandbad.
Der er meget strenge krav og regler indenfor økologien og der er både anmeldte og uanmeldte inspektioner.
Vi har heldigvis vores egne høns, der desværre er blevet så tudsegamle, at de ikke længere lægger æg men de hygger sig.
tilføjet af

Jeg kunne egentligt godt unde folk

at de kunne holde en lille flok høns i baghaven - bare 4 - 5 stykker er rigeligt til en familie. Der er absolut intet bedre end egne æg fra høns der har fået lov til at gå og skrabe i jorden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.