Min madliste siden flere ønsker den.
Der er en række folk som ønsker min madliste derfor laver jeg denne post og håber den kan hjælpe de folk som ønsker denne. Folk er mere end velkommen til og lave forslag som jeg kan tilføje eller give ønsker på min version af en ret eller stille spørsmål. Dette vil dog fortrækkes og gøres over Facebook som i kan se i min Text da jeg nemmere vil holde styr på det der da jeg i forvejen har mine retter osv derinde.
Morgenmad og de Retter jeg normalt får.
Axe mysli med mælk, Axe er et svensk produckt uden sukker og den slags med frugt som solbær og jordbær
Smoothie-1Banan 4-5Jordbær alt efter størelse, jeg bruger frost. Sammen med Yougurt og en smule mælk, Dette kommer meget an på hvor tykt man ønsker denne. Min Yougurt er 2-3%fedt uden tilsat sukker.
Sandwich-Salat tomat agurk champion 2skiver ost og 1skive pålæg, Jeg bruger fuldkorns brød og bruger Oliven olie efter de er lettere restede, Ingen smør eller dressing.
2Æg som er kogt, eller 2Æg til en Omelet. Tilsat et nips salt og peper med hakkede Basilikum.
Yougurt med stykker af en banan.
Hvordan dette ønskes og blandes er helt op til jer, Jeg bruger som regl et glas mælk eller en smothie sammen med de andre ting, Dog til æg skal jeg have noget mere ved siden af.
Frokost og de retter jeg normalt får.
Sandwich som kendt fra morgnenmaden.
Rester fra aftensmaden, det er meget viaeret og bliver beskrevet bedre senere.
Snack ved 3-4Tiden
Normalt æble honning melon eller en Smothie som under morgenmad.
Aftensmad. Denne liste er større derfor giver jeg nogle opskrifter med de mest normale ting. Hvis der ønskes spørsmål til dette så skriv venligst.
Kødsovs.
Kødsovs er meget universal og kan bruges i et ton retter som alm pasta Lasagne oksekød i fad osv osv men her er min opskrift.
Til 4 personer bruger jeg som regl 300-400G oksekød af 8-12%
2-3Gode store løg
1 helt hvidløg
5-6Gulerøder
1 Grøn peper
Champion-Ca 100-150G eller 1/4 af en lille pakke af de danske små hvide som i sikkert kender.
2Dåse tomater (Hakkede)
1Chili eller Jolapinjo. Det er ikke alle som kan lide det men det er en smagssag.
Kryderigr-Salt peper basilikum tamian organo
Retten laves således.
Løg skæres og puttes ned i gryden indtil de er gylden brune i medium varme, Efter dette kommes kødet ned og der skruges op til fuld blus (Dette er for og undgå lang ventetid på saften fra kødet til og simre)
Derefter kommes hvidløget som også er hakkede.
Derefter kommer Gulerøder som er godt hakkede så de er fine.
Derefter Grøn peper.
Når alt vand er fordampet bruges Salt peper tamian basilikum. Bland det godt og lige før du putter de 2Dåse tomater i så brug organoen. Det er vigtigt det ikke kommer i for tideligt.
Kom gerne vand i bagefter som bruges til og få de sidste tomat rester fra dåsen. Lad den derefter simre på under Medium. (ca 3/10)
Hak dine champion og smid dem i, Lad retten simre i lang tid. Jeg bruger som regl 3-4timer og chekker efter behov.
Når den har ligget i godt halvanden time så skulle den gerne være godt tyk. Kom mælk i indtil den er lidt mere flyende og lad den derefter fordampe igen i 1-2timer.
Derefter skulle retten gerne være færdig. Du kan SAGTENS lave den hurtigere, men en rigtig kødsovs laves dagen før den skal bruges og bliver kogt rigtig igennem og hviler natten og dagen over.
Katofelmos:
Brug de antal katofler som i normalt spiser og tag derefter 1Fra hver person alt efter hvor stor den er.
Skræl dem og put i en gryde i høj varme.
Når de er helt kogt igennem så find din rørermaskine og held vandet fra.
Mos derefter det hele groft med rørermaskinen og start langsomt, tilsæt derefter Jumfrue oliven olie. Du kan bare bruge liveså meget som du ville bruge af margerine eller Smør . og tilsæt mælk efter behov så den bliver godt cremede. Husk at oliven og mælk skal være i balance så lidt af gangen.
Når din konsistens er som du ønsker dette så tilsæk Salt og peper, Husk og smage til.
Nu har du din katofel mos, Du kan bruge den sammen med gryde retten lavet før eller servere den med noget kalkun bryst og salat med soya. Kun din fantasi sætter grænser.
Jeg bruger Oliven olie istedet for margerine fordi margerine og smør er Animalsk, Det vil sige at det sætter sig i dine årer når du spiser det. Hvor oliven olie er naturligt og flydende, Det sætter sig derfor langt svære haft og er derfor et fedtstof som nemmere kommer ud af dit system.
Hjemme lavet pomfriter.
Katofler eller hvor mange i ønsker. Jeg laver som regl Både og jeg vasker dem kun og beholder skrælen, De fleste næringsstofer sidder faktisk lige under skrallen, Så når du skræller snyder du dig selv.
Smid dem i en skål og kom oliven olie i, Bland det godt sammen og derefter bruger jeg et Grilmix kryderig fra supermarket (Husk den har salt!) Bland det godt rundt.
Derefter bruger jeg lidt peper og smider det i en bakke og i ovnen på 200grader i knap 30min alt efter hvor mange jeg laver og hvor god ens ovn er.
Når de er dejlig sprøde (Smag dem) så tilsæt en smule groftsalt som slut.
Denne ret kan bruges til masser af ting, Kalkun bryst Oksebøf osv osv. Brug det sidste af din olie og kryder fra skålen til kødet, Dette giver en god smag som passer sammen og sparer tid og penge;)
Lasagne
Brug gryde retten og grove lasagne plader (Brune)
3Lag med plader i bunden (Nej de bliver ikke hårde)
Ved hvert lag så brug et let lag ost på ostehøvlen, jeg bruger min hverdags ost som er 45Plus
Jeg bruger IKKE basalme sovs til dette. Den kan sagtens bruges til selskab men den skal være hjemmelavet og jeg gider ikke til hverdags brug da jeg skal bruge Margerine til dette. Den kan laves på oliven olie men jeg kan ikke lide smagen og det betyder ALT!
Slut evt af med en smule Rask på toppen og i ovnen i 45min på 185Grader.
Work gryde
Kog pasta hvilken bestemmer du selv.
1-2Løg
4-5Gulerøder
200-300G kød til 4 personer.
Rød peper
Champion, omkring 50-100G
Basilikum
Salt/peper
Løg i først og derefter kød, Jeg bruger som regl Kalkun eller rigtig røget bacon. (Fordi du ikke dør og det smager sku godt) Man kan naturligvis bruge halv af hvert. Og evt nogle pølser
Derefter gulerøder når kødet er skegt igennem og rød peper og champion
Kryder til og smag.
Når pasta er godt og drænet for vand så brug dette til work. Serveres med det samme. Burde ikke tage mere end 15min.
Sandwich burger.
En Burger af omkring 125-150G oksekød Med salat tomat agurk champion som er stegt på panden. Jeg bruger mit sandwich brød fordi det smager godt syntes jeg og fordi burger boller er spild af penge.
Serveres med mine pomfritter og lidt side salat.
Dette er lige hvad jeg kan komme i tanke om i hovdet af ting jeg normalt lever af, Hvordan dette ønskes og blandes er op til folket:) En god huskeregl med ALLE de retter er at kød er omkring 125-150G per person, Der er ingen grund til at alle skal have 200G
Salat fylder altid halvdelen af min telerken, Selv i de retter med mange grøntsager og salaten bestemmer du helt selv.
Resten er katofel pasta osv osv.
Aften snack er som regl Frugt, Æble banan eller andet.
Jeg får skam lidt slik i min wekend, Normalt en pose popcorn og en pose chips på ca 150-200G men jeg bruger som regl fredag-søndag på og tømme den. Popcorn er en god medspiller til dette.
Jeg drikker ikke Sodavand saft kaffe eller Te. Jeg kan ikke lide Kaffe eller Te og sodavand og saft er fuld af sukker og lad nu være og bilde jer selv ind af bare fordi der står light at det så er sundere. De stoffer som ligger deri er faktisk værre men det en helt anden historje.
Jeg drikker ca 3-4L vand om dagen sammen med mælk til morgenmad.
Jeg håber i kan bruge listen, Jeg er ikke kok eller indenfor ernaring. Men jeg har gået på en kost/Sportsskole hvor jeg lærte en del om den slags og jeg har lavet mad i mange år.
Hvis det ønskes kan i spørger hvordan jeg laver en af jeres yndlings retter med et sundere alternativ.
Jeg har ikke mange større retter som stege osv fordi jeg er alene på et lavt budget under uddanelse men jeg har som sagt erfaring med mad, og jeg har været slagter så kan godt lave en ordenlig steg:)
Jeg har desuden fotos af mine retter på Facebook så hvis i ønsker kan i spørge om medlemskab og se dem og naturligvis spørger hvordan dette laves.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1003573226
Held og lykke med og ændre jeres kost.
Morgenmad og de Retter jeg normalt får.
Axe mysli med mælk, Axe er et svensk produckt uden sukker og den slags med frugt som solbær og jordbær
Smoothie-1Banan 4-5Jordbær alt efter størelse, jeg bruger frost. Sammen med Yougurt og en smule mælk, Dette kommer meget an på hvor tykt man ønsker denne. Min Yougurt er 2-3%fedt uden tilsat sukker.
Sandwich-Salat tomat agurk champion 2skiver ost og 1skive pålæg, Jeg bruger fuldkorns brød og bruger Oliven olie efter de er lettere restede, Ingen smør eller dressing.
2Æg som er kogt, eller 2Æg til en Omelet. Tilsat et nips salt og peper med hakkede Basilikum.
Yougurt med stykker af en banan.
Hvordan dette ønskes og blandes er helt op til jer, Jeg bruger som regl et glas mælk eller en smothie sammen med de andre ting, Dog til æg skal jeg have noget mere ved siden af.
Frokost og de retter jeg normalt får.
Sandwich som kendt fra morgnenmaden.
Rester fra aftensmaden, det er meget viaeret og bliver beskrevet bedre senere.
Snack ved 3-4Tiden
Normalt æble honning melon eller en Smothie som under morgenmad.
Aftensmad. Denne liste er større derfor giver jeg nogle opskrifter med de mest normale ting. Hvis der ønskes spørsmål til dette så skriv venligst.
Kødsovs.
Kødsovs er meget universal og kan bruges i et ton retter som alm pasta Lasagne oksekød i fad osv osv men her er min opskrift.
Til 4 personer bruger jeg som regl 300-400G oksekød af 8-12%
2-3Gode store løg
1 helt hvidløg
5-6Gulerøder
1 Grøn peper
Champion-Ca 100-150G eller 1/4 af en lille pakke af de danske små hvide som i sikkert kender.
2Dåse tomater (Hakkede)
1Chili eller Jolapinjo. Det er ikke alle som kan lide det men det er en smagssag.
Kryderigr-Salt peper basilikum tamian organo
Retten laves således.
Løg skæres og puttes ned i gryden indtil de er gylden brune i medium varme, Efter dette kommes kødet ned og der skruges op til fuld blus (Dette er for og undgå lang ventetid på saften fra kødet til og simre)
Derefter kommes hvidløget som også er hakkede.
Derefter kommer Gulerøder som er godt hakkede så de er fine.
Derefter Grøn peper.
Når alt vand er fordampet bruges Salt peper tamian basilikum. Bland det godt og lige før du putter de 2Dåse tomater i så brug organoen. Det er vigtigt det ikke kommer i for tideligt.
Kom gerne vand i bagefter som bruges til og få de sidste tomat rester fra dåsen. Lad den derefter simre på under Medium. (ca 3/10)
Hak dine champion og smid dem i, Lad retten simre i lang tid. Jeg bruger som regl 3-4timer og chekker efter behov.
Når den har ligget i godt halvanden time så skulle den gerne være godt tyk. Kom mælk i indtil den er lidt mere flyende og lad den derefter fordampe igen i 1-2timer.
Derefter skulle retten gerne være færdig. Du kan SAGTENS lave den hurtigere, men en rigtig kødsovs laves dagen før den skal bruges og bliver kogt rigtig igennem og hviler natten og dagen over.
Katofelmos:
Brug de antal katofler som i normalt spiser og tag derefter 1Fra hver person alt efter hvor stor den er.
Skræl dem og put i en gryde i høj varme.
Når de er helt kogt igennem så find din rørermaskine og held vandet fra.
Mos derefter det hele groft med rørermaskinen og start langsomt, tilsæt derefter Jumfrue oliven olie. Du kan bare bruge liveså meget som du ville bruge af margerine eller Smør . og tilsæt mælk efter behov så den bliver godt cremede. Husk at oliven og mælk skal være i balance så lidt af gangen.
Når din konsistens er som du ønsker dette så tilsæk Salt og peper, Husk og smage til.
Nu har du din katofel mos, Du kan bruge den sammen med gryde retten lavet før eller servere den med noget kalkun bryst og salat med soya. Kun din fantasi sætter grænser.
Jeg bruger Oliven olie istedet for margerine fordi margerine og smør er Animalsk, Det vil sige at det sætter sig i dine årer når du spiser det. Hvor oliven olie er naturligt og flydende, Det sætter sig derfor langt svære haft og er derfor et fedtstof som nemmere kommer ud af dit system.
Hjemme lavet pomfriter.
Katofler eller hvor mange i ønsker. Jeg laver som regl Både og jeg vasker dem kun og beholder skrælen, De fleste næringsstofer sidder faktisk lige under skrallen, Så når du skræller snyder du dig selv.
Smid dem i en skål og kom oliven olie i, Bland det godt sammen og derefter bruger jeg et Grilmix kryderig fra supermarket (Husk den har salt!) Bland det godt rundt.
Derefter bruger jeg lidt peper og smider det i en bakke og i ovnen på 200grader i knap 30min alt efter hvor mange jeg laver og hvor god ens ovn er.
Når de er dejlig sprøde (Smag dem) så tilsæt en smule groftsalt som slut.
Denne ret kan bruges til masser af ting, Kalkun bryst Oksebøf osv osv. Brug det sidste af din olie og kryder fra skålen til kødet, Dette giver en god smag som passer sammen og sparer tid og penge;)
Lasagne
Brug gryde retten og grove lasagne plader (Brune)
3Lag med plader i bunden (Nej de bliver ikke hårde)
Ved hvert lag så brug et let lag ost på ostehøvlen, jeg bruger min hverdags ost som er 45Plus
Jeg bruger IKKE basalme sovs til dette. Den kan sagtens bruges til selskab men den skal være hjemmelavet og jeg gider ikke til hverdags brug da jeg skal bruge Margerine til dette. Den kan laves på oliven olie men jeg kan ikke lide smagen og det betyder ALT!
Slut evt af med en smule Rask på toppen og i ovnen i 45min på 185Grader.
Work gryde
Kog pasta hvilken bestemmer du selv.
1-2Løg
4-5Gulerøder
200-300G kød til 4 personer.
Rød peper
Champion, omkring 50-100G
Basilikum
Salt/peper
Løg i først og derefter kød, Jeg bruger som regl Kalkun eller rigtig røget bacon. (Fordi du ikke dør og det smager sku godt) Man kan naturligvis bruge halv af hvert. Og evt nogle pølser
Derefter gulerøder når kødet er skegt igennem og rød peper og champion
Kryder til og smag.
Når pasta er godt og drænet for vand så brug dette til work. Serveres med det samme. Burde ikke tage mere end 15min.
Sandwich burger.
En Burger af omkring 125-150G oksekød Med salat tomat agurk champion som er stegt på panden. Jeg bruger mit sandwich brød fordi det smager godt syntes jeg og fordi burger boller er spild af penge.
Serveres med mine pomfritter og lidt side salat.
Dette er lige hvad jeg kan komme i tanke om i hovdet af ting jeg normalt lever af, Hvordan dette ønskes og blandes er op til folket:) En god huskeregl med ALLE de retter er at kød er omkring 125-150G per person, Der er ingen grund til at alle skal have 200G
Salat fylder altid halvdelen af min telerken, Selv i de retter med mange grøntsager og salaten bestemmer du helt selv.
Resten er katofel pasta osv osv.
Aften snack er som regl Frugt, Æble banan eller andet.
Jeg får skam lidt slik i min wekend, Normalt en pose popcorn og en pose chips på ca 150-200G men jeg bruger som regl fredag-søndag på og tømme den. Popcorn er en god medspiller til dette.
Jeg drikker ikke Sodavand saft kaffe eller Te. Jeg kan ikke lide Kaffe eller Te og sodavand og saft er fuld af sukker og lad nu være og bilde jer selv ind af bare fordi der står light at det så er sundere. De stoffer som ligger deri er faktisk værre men det en helt anden historje.
Jeg drikker ca 3-4L vand om dagen sammen med mælk til morgenmad.
Jeg håber i kan bruge listen, Jeg er ikke kok eller indenfor ernaring. Men jeg har gået på en kost/Sportsskole hvor jeg lærte en del om den slags og jeg har lavet mad i mange år.
Hvis det ønskes kan i spørger hvordan jeg laver en af jeres yndlings retter med et sundere alternativ.
Jeg har ikke mange større retter som stege osv fordi jeg er alene på et lavt budget under uddanelse men jeg har som sagt erfaring med mad, og jeg har været slagter så kan godt lave en ordenlig steg:)
Jeg har desuden fotos af mine retter på Facebook så hvis i ønsker kan i spørge om medlemskab og se dem og naturligvis spørger hvordan dette laves.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1003573226
Held og lykke med og ændre jeres kost.