Birthes Banankage
Min 10-årige datter elsker at bage kager. Sommetider må jeg skære lidt ud i pap for at hun kan overraske mig med lidt sødt, når jeg kommer hjem fra arbejde. Denne banankage er det bedste mix af 4-5 andre opskrifter på banankage.
Lad bare børnene gå i køkkenet.
Birthes Banankage
Du skal bruge:
3 æggehvider
1 helt æg
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g chokolade (helst knapper, ellers skal den hakkes)
125 g mel
1 tsk. bagepulver
3 bananer (helst meget modne)
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen og indstil den på 175 grader.
2. Pisk æggehviderne meget stive.
3. Mos bananerne groft.
4. Pisk det hele æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Vend derefter med en grydeske blandingen i de stive æggehvider.
5. Bland bagepulver i melet og drys det i æg- og sukkerblandingen, mens du rører rundt.
6. Rør de mosede bananer og ca. halvdelen af chokoladen i blandingen.
7. Kagemassen hældes i en aflang kageform. Brug eventuelt en kagespartel for at få det hele med.
8. Sæt kagen i oven og bag den i ca. 50-60 minutter.
9. Når kagen er færdigbagt, skal den afkøles i ca. 15 minutter, mens den er i formen.
10. Med en kniv løsnes kagen fra formens sider og vendes ud på et skærebræt.
11. Lad den afkøle i ca. 30-45 minutter (det går hurtigst i køleskab).
12. Smelt resten af chokoladen og læg den på kagen med en pensel.
13. Du kan evt. servere kagen med frugt, f.eks. appelsin eller fersken.
Lad bare børnene gå i køkkenet.
Birthes Banankage
Du skal bruge:
3 æggehvider
1 helt æg
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
200 g chokolade (helst knapper, ellers skal den hakkes)
125 g mel
1 tsk. bagepulver
3 bananer (helst meget modne)
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen og indstil den på 175 grader.
2. Pisk æggehviderne meget stive.
3. Mos bananerne groft.
4. Pisk det hele æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Vend derefter med en grydeske blandingen i de stive æggehvider.
5. Bland bagepulver i melet og drys det i æg- og sukkerblandingen, mens du rører rundt.
6. Rør de mosede bananer og ca. halvdelen af chokoladen i blandingen.
7. Kagemassen hældes i en aflang kageform. Brug eventuelt en kagespartel for at få det hele med.
8. Sæt kagen i oven og bag den i ca. 50-60 minutter.
9. Når kagen er færdigbagt, skal den afkøles i ca. 15 minutter, mens den er i formen.
10. Med en kniv løsnes kagen fra formens sider og vendes ud på et skærebræt.
11. Lad den afkøle i ca. 30-45 minutter (det går hurtigst i køleskab).
12. Smelt resten af chokoladen og læg den på kagen med en pensel.
13. Du kan evt. servere kagen med frugt, f.eks. appelsin eller fersken.