Hejsa, er der nogen som har nogle gode, billige og meget nemme opskrifter til en studerende på SU? (Under 21)
Jeg er meget dårlig til at lave mad, har formået at svine et helt køkken til på loft og væg +ødelagt en pande og 2gryder : s (Som min mor siger, jeg er en rigtig gammeldags mand xD)
Så gerne noget virkelig nemt! : )
Seriøse svar tak ^^
På forhånd tak : )
tilføjet af Anonym
Markrel
i tomat på rugbrød med en skive ost på... Ind i ovnen til det er færdigt.
Vupti billig mad !
kan evt piftes op med oregano eller andet krydderi.
tilføjet af Anonym
Billigt og MEGET nemt mad?
Har du prøvet at gå på biblioteket, og finde kogebøger for børn eller sammen med med børn?
om opskrifterne er billig ved jeg ikke, men de er nemme, synes jeg, og en god start hvis man ikke er så sikker i et køkken.
tilføjet af Anonym
Billigt og MEGET nemt mad?
Det er billigt, og personligt synes jeg også det er meget nemt! 😉
Det er en kyllinge ret med karry.
Opskrift:
2 Kyllinge bryster (som skæres i tern - kan købes udskåret, hvis det er helt galt)
2 spsk karrypulver
2 dåser kokosmælk - 175 ml x2
1 pose wokblanding
1 fed hvidløg evt, som skal presses eller hakkes fint
Salt og peber efter smag
2 poser løse ris.
- Tag først en 3 liters gryde, eller deromkring, fyld halvt med vand og tilsæt 2 tsk. salt.
Put ris poserne op i.
- tag en wok, eller en gryde som vejer en del.
Der skal være en god kraftig bund i den. Ellers brænder det let på.
Varm den godt op.
Tilsæt olie (så det ligner en CD's størrelse - ikke for meget)
Tilsæt karry - indtil det dufter godt i køkkenet - det skal lige svitses i et lille minuts tid. Rør gerne.
Tilsæt kyllingen. Rør godt rundt. Brun det.
Når din kylling er blevet stegt på alle sider, så tilsætter du både hvidløg, kokosmælken og wokblandingen.
Også rører du forsigtigt rundt.
Skruer helt ned for varmen, og lader det små simrer, indtil du er klar til at spise.
Samtidig kan du se når dine ris er færdig, da posen vil være helt udvidet. :)
Håber den kan bruges.
Der er desuden mad nok til 2-3 dage, så du kan nøjes med at slave over komfuret 5 dage måske. :)
tilføjet af Anonym
Billigt og MEGET nemt mad?
Husk at smage til med salt og peber.
Evt. noget hvidløgspulver.
Det skal gerne smage af noget.
Og du skal hellere ikke være fedtet med karryen.
Godt med karry.
tilføjet af chef høkeren m/s Angola.
Billigt og MEGET nemt mad?
udgangspunktet i god og billig madlavning er et proviantrum med de mest basale fødevarer.
derefter kommer brugen af diverse gryder, pander og diverse redskaber, kutymen har altid været at man bruger så få gryder og tilbehør som muligt.
på de fleste skibe skal man spare på vandet, fordi ikke alle skibe har et afsaltnings anlæg.
man tænder ikke ovnen blot for at lave en toast, den kan nemt laves på en stegepande.
hvidkål, gulerødder, kartofler, ris, løg burde være basis i alle dine måltider, og du kan lave dagens ret for ca. 12 kr.
køb aldrig marineret kød, det er blevet marineret lige inden det fik en alvorlig "sygdom.
køb aldrig ristede løg, færdiglavet rødkål, remoulade, de er lavet af hvidkål med farve og løgsalt, det samme gælder for frugtsalat og rødbeder, de er lavet af roer.
køb aldrig noget der ligner ost og kaldes for pizzatopping, det er lavet af gammel fritureolie.
smøreost er lavet af kasserede oste og otste skorper.
det bedste ville være hvis alle dine medstuderende kunne lave mad sammen, det er billigere at lave mad til 40 personer, end til 20.
I kan selv lave junkfood, selvom jeg ikke anbefaler det, men pom frites og chips er nemme at lave, alt I behøver er en "mandolin - rivejern til chipsene, og et udstikkerjern til pom frites, det kan købes for ca. 30 kr. og efter at du har skrællet kartoflerne koger - steger du dem i lidt olie - husk at skylle dem og lad dem afdryppe først, så du undgår stænk fra olie - brandfare.
chips og pom frites skal steges af 2 omgange, og sidste gang giver du dem bloot lidt salt.
når du bruger olie - friture til stegning, så skal du altid have et låg i nærheden, eller bedre et brandtæppe, så du kan kvæle evt. ild i gryden, uden ilt går ilden ud.
kom aldrig vand på en varm pande, eller en gryde med fedtstof.
husk at rengøring, oprydning har første priortet.
tilføjet af fruppe
Billigt og MEGET nemt mad?
Tag aldrig en ophedet pande eller gryde hen i vasken og hæld vand i den, den bliver skæv omgående og det koster langt mere i strøm at lave mad da der ikke er nok kontakt til kogepladen.
Køb et stænklåg til stegepanden, så undgår Du fedtsprøjt der faktisk ryger langt væk og er svære at fjerne fra overflader hvis de sidder nogle dage. http://www.biltema.dk/da/Hjem/Kokken/Gryder-Pander-og-Daser/Stanklag/
Isenkræmmeren har dem også.
tilføjet af Eksempelvis ris
Billigt og MEGET nemt mad?
Køb nogen kogeposeris. Følg anvisningen.
Sovsen til:
2 Dl eddike.
2 Dl sukker.
2 spiseskeer Ketchup
2 Spiseskeer Maizena
Lidt salt og lidt peber.
Det hele fyldes i en kasserolle på en gang. Så varmer du det op på en gang, imens du rører rundt med et piskeris.
Når det koger, ændrer det sig lidt, og bliver helt blankt i stedet for grumset.
Så er sovsen klar.
Opløser du en spiseske honning i det, bliver den bedre.
Glem kødet, det koster og mætter ikke så godt som ris.
Bliver der lidt sovs til overs, kan du fortynde det lidt dagen efter, og koge det op igen. Det kan også bruges til pasta eller kartofler.
tilføjet af Anonym
Billigt og MEGET nemt mad?
Billig mad til studerende:
Nu har jeg en hel del (ulykkelig) erfaring med at leve på SU, herunder stjæle enhver fødevare når chancen byder sig. Altså ikke stjæle direkte som kriminel, men fx at tilmelde mig sådan nogle "salgs-møder" hvor et firma fx inviterer alle byen borgere til møde på den lokale kro, og serverer god mad ganske gratis mens de fortælle om deres "fantastiske produkter". Du spiser - og skrider så. Der er tit pensionister ved sådanne møder...
En anden måde at spise gratis og endda tjene penge på det er at få et job på en eller anden form for grill-bar.
De fleste grill-barer lader personalet spise ad libitum mens de er på arbejde. Når du har været det i nogle år og er fyldt 18, kommer du måske til at lukke selv. Så får du flere muligheder.
Så kan du fx sælge en ½ ørn med regnorme for 50 kr, og slå en 0-bon ind og putte de 50 kr i lommen. Alternativt kan du nok få et par burgerboller og et par burgerbøffer med hjem, så du kan lave det når du lyster. Eller spis rigeligt mens du er på arbejde, men gør det straks når du møder for man mister hurtigt appetiten i friturestanken.
Det samme gør sig gældende i bager-forretninger, især dem hvor det ikke bare er "udsalg" fra en anden bagerbutik men hvor der er et virkeligt bageri i baglokalet.
Da jeg var 14 var jeg i en uge i praktik hos en bager, og jeg har ikke spist et rundstykke lige siden😉Og tankstationerne for sgu heller ikke solgt ret meget fransk hotdog med cocio til mig ;)
MEN... hvis det skal være NEMT og billigt, og uden at være overkill:
Mad til 3 dage for 20 kr til 1 person :
Gå i en butik, som Fakta eller Netto eller Aldi. Den der er nærmest. Kunne også være Lidl eller noget.
Køb:
1 pose pasta-skruer ca 3 kroner
1 discountketchup (ca 8 kroner men der er til mange gange så næste gang kan du udelukke ketchup for du har i forvejen)
Skal det være rigtigt fint så finder du noget hakket oksekød som er på sidste salgsdato eller frossent i aldi og deler det op i 6-8 stykker pr halve kilo og fryser dem ned hver for sig.
Du kan også hvis du en dag har lidt penge, investere lidt i en "krydderisamling" - Du kommer langt med hvidløgspulver, chili, pulver, barbeque-pulver, salt og peber, og et skvæt oregano eller timian.
Er der penge tilbage så tilsæt lidt hakkede eller flåede tomater - kan fås for 2-3 kroner dåsen og varer let 2-3 dage.
Skal det være HELT gratis så er der jo "skralder-turen". Rigtig mange supermarkeder og købmænd smider tingene ud dagen FØR de udløber ved lukketid.
Og det er jo dybt godnat når så mange mennesker sagtens kan bruge dem. Så efter mørket frembrud går du til nærmeste købmand og om bagved og finder containerne - nogle er låst - andre er ikke - medbring evt en bolt saks.
Så er der tag-selv bord.
Du kan ganske vidst ikke selv bestemme menuen men du kan ofte finde varer for mange hundrede kroner som ellers bare ville blive kørt til destruktion.
Et meget godt eksempel er chips: Da jeg arbejdede på en grillbar var der 22 poser ostepops som overskred datoen, så jeg tilbød chefen at fjerne dem fremfor at hun skulle betale for at få dem fjernet.
De 15 poser delte jeg ud til venner og bekendte, og de sidste 7 var jeg selv 1½ måned om at æde - og ingen blev sgu syge af det.
Skal det være ekstremt let... men også lidt dyrere... så køber du en pose rugboller og en gang rejeost eller lign, eller leverpostej, så skal du end ikke bruge el for at være "spise-klar"...
Håber det gav lidt inspiration...
tilføjet af alexsmithnielsen
Billigt og MEGET nemt mad?
Vask katofler med skræl
Skær dem ud i ønskede form tilsæt lidt oliven olie og groft salt og evt grill kryderig hvis du laver pomfritter
Hakkekød, brug det sidste af din grill marinade til hakkekødet og på pande.
Salat til, Velbekommen.
tilføjet af Anonym
Billigt og MEGET nemt mad?
Forstod du ikke at det skulle være BILLIGT? Eller nærmest gratis?
Jeg kender ingen steder hvor man deler hakket kød ud gratis...
Jo hvis man er så heldig at finde det som "akralder"...
Ellers er der kun pasta ris, og mel på menuen....
Jeg kender ingen steder hvor man deler hakket kød ud gratis...
Aldrig, men engang imellem kan jeg være heldig at min lokale Spar har sat 500 g hakket ned med en femmer, det skal så bruges samme dag eller smides i fryseren omgående, eller man kan lave frikadeller af hele portionen og så smide dem man ikke spiser med det samme i fryseren. Hakkekød der står i køleskabet bare en dag bliver nu ikke specielt sundhedsfarligt, men det smager ikke godt Kig i tilbudsaviserne, de kommer om lørdagen med næste uges tilbud, og planlæg så hvilke dage Du vil handle hvor, der kan godt spares et par hundrede kroner om måneden.
Eks. Netto har et knaldgodt tilbud mandag-tirsdag, så tager Du i Netto og køber kun det. Fakta har et godt tilbud torsdag-fredag, så tager Du der forbi.
Når Du så alligevel er inde i butikkerne så "drys rundt" og mærk Dig hvilke varer Du kan købe der selv om der ikke er tilbud.
Mange gør den fejl at har XX 5 gode tilbud køber de disse, men fylder så mens de er i gang vognen med andet der i sidste ende viser sig at være dyrere end andre, og så er de lige vidt. Butikkerne er ganske klar over dette, derfor sætter de heller ikke penge til.
Aldi har næsten altid billige grøntsager, men deres ret lille udvalg af fersk kød er ikke billigere en andre steder.