Er der nogen der hjælpe med en ide eller 2?
Står og ska til at lave marengs, der går 6 æggehvider til.
Så er der 6 æggeblommer - hvad kan jeg med dem.
Tænkte på at koge en kagecreme, men hvor længe kan den holde sig? (det bli'r nok formeget at spise kagecreme og marengs samtidigt:-)
Jeg ku' røre en mayonnaise, men det bli'r med max. 2 - så er der stadig 4 tilovers. eller er der andre gode forslag i vil dele?
tilføjet af anonym
Du kan
Vaske dit hår, det skulle være så sundt.
tilføjet af Køkkenartisten
Marengs af æggeblommer
Du kan sagtens piske æggeblommerne meget seje med flormelis og sætte dem i små tsk. store størelser på bagepapir. der skal være dobbelt plads imellem dem.
Det er en mindre udbredt måde at lave marengs på, men jeg har også selv ofte brugt den når jeg har skullet bruge æggehviderne til andet.
Skal du evt lave noget med fars til aftensmad kan du jo bruge et par æggeblommer deri istedet for hele æg.
Mvh
Køkkenartisten
tak for tippet og opskrift. Ved du noget om holdbarheden? jeg mener, alm. marengs kan jo gemmes forholdsvis længe - men gælder det også når de er lavet af æggeblomme?
farsen er en anden god ide, det skal prøves!
tilføjet af unlogged
Kan man bruge alm bagepulver
Jeg har ingen hjortetaksalt, men bagepulver har jeg masser af
tilføjet af Køkkenartisten
Holdbarhed
Vil gætte på som alm marengs, men de får som regel aldrig lov at stå ret længe her i huset, så ved det ikke rigtigt.
Jeg opbevarer dem i en tæt lukket kagedåse. ( så bliver de ikke bløde)
Hvis du kan lide madtærter er æggeblommer også fine at bruge i den æggemasse der hældes over fyldet, evt 1 hel æg + en ekstra blomme , alt efter hvad opskriften ellers lyder på.
Bare husk på der er en del ekstra proteiner i æggeblommer*ss*
Mvh
Køkkenartisten
tilføjet af Køkkenartisten
Ang. bagepulver
Det tror jeg helt bestemt du kan, men sidst da jeg bagte havde jeg kun æggeblommer og flormelis i, der er en del egen hævning i æggeblommerne.
Glemte at sige du kan tilsætte fyld til eks hakket mørk chokolade eller grofthakkede nødder, det bliver de bestemt ikke værre af.
Mvh
Køkkenartisten
tilføjet af dulkis
Jeg havde nok foreslået
- at piske alle 6 blommer hvide med rørsukker tilsætte 6 tsk citronsaft og 24 cl whisky, men da du nu går, som det fremgår af tråden, går op i holdbarheden...😖
tilføjet af Køkkenartisten
Blåbær mange steder ligenu
Blåbær til dessert, med en god råcreme til og friskbagete marengs....
evt pyntet med revet hvis chokolade.
Mvh
Køkkenartisten
Ps: eller evt andet frugt med en god råcreme.
tilføjet af kogeQ
snedigt:-)
når man ikke har noget at gemme gør det ikke noget;-) gider du lige levere hele opskriften tak?!?!?
tilføjet af kogeQ
Tak for svar
der var en del der kan bruges, så jeg går igang! God weekend.
tilføjet af Køkkenartisten
Velbekom da :-)
Altid rart der er respons tilbage når nogen prøver at hjælpe med svar.
Hav en rigtig god aften.
Mvh
Køkkenartisten