Chilier der brænder selv på huden
Jeg købte nogle chilifrø af den slags der hedder jalapenos. Man får dem syltede grønne hvor de ikke er så farlige. Jeg har to planter i mit drivhus og har ladet frugterne sidde indtil de er blevet røde. Så igår havde jeg plukket den første håndfuld og ville rense en af dem og putte dem i en ret.
Det gik vældig fint og jeg hakkede chilien fint og skulle lige smage en lille firkant af den. VRÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆL den var stærk og jeg fik bællet en halv liter mælk før jeg kunne holde ud at være til. Den var umenneskeligt stærk og jeg kom kun en tredjedel af chilien i retten som alligevel blev pænt stærk.
Så kommer det sjove, for efter 10 minutters tid fik jeg en varm brændende fornemmelse på fingrende og oversiden af hånden. Det har jeg sgu alligevel aldrig prøvet før med en chili. Selv i dag kan jeg mærke at det brænder lidt hvis jeg klør mig i øjet. Jeg har vasket hænder flere gange og været i bad. Jeg er simpelthen målløs.
Et eller andet siger mig at det ikke er jalapenosfrø jeg har fået fat i, selvom chilierne ligner godt i formen og samtidig kan jeg vist godt aflive myten om at man ikke kan lave stærke chilier i Danmark. Det kan man i hvertfald nemt i et drivhus. De gror fint hvis man kan holde de forbistrede snegle væk. Også chiliplanter er åbenbart guf for sneglene - selv nogle af frugterne har de gnavet i.
Så lidt inspiration til næste havesæson for dem som synes det kunne være sjovt.
Men spørgsmålet går på om man på en eller anden måde kan neutralisere det stærke i frugten? Jeg vil jo gerne have den liflige chiliaroma i retten uden at munden bliver fuldstændigt følelsesløs.
Er der nogle der ved hvordan man sylter dem bedst?
Det gik vældig fint og jeg hakkede chilien fint og skulle lige smage en lille firkant af den. VRÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆL den var stærk og jeg fik bællet en halv liter mælk før jeg kunne holde ud at være til. Den var umenneskeligt stærk og jeg kom kun en tredjedel af chilien i retten som alligevel blev pænt stærk.
Så kommer det sjove, for efter 10 minutters tid fik jeg en varm brændende fornemmelse på fingrende og oversiden af hånden. Det har jeg sgu alligevel aldrig prøvet før med en chili. Selv i dag kan jeg mærke at det brænder lidt hvis jeg klør mig i øjet. Jeg har vasket hænder flere gange og været i bad. Jeg er simpelthen målløs.
Et eller andet siger mig at det ikke er jalapenosfrø jeg har fået fat i, selvom chilierne ligner godt i formen og samtidig kan jeg vist godt aflive myten om at man ikke kan lave stærke chilier i Danmark. Det kan man i hvertfald nemt i et drivhus. De gror fint hvis man kan holde de forbistrede snegle væk. Også chiliplanter er åbenbart guf for sneglene - selv nogle af frugterne har de gnavet i.
Så lidt inspiration til næste havesæson for dem som synes det kunne være sjovt.
Men spørgsmålet går på om man på en eller anden måde kan neutralisere det stærke i frugten? Jeg vil jo gerne have den liflige chiliaroma i retten uden at munden bliver fuldstændigt følelsesløs.
Er der nogle der ved hvordan man sylter dem bedst?