12tilføjet af

Glutenallergi.. hjælp

Hej jeg er en pige på 16 som har gluten allergi..jeg kunne godt tænke mig og vide om der er nogle der har nogle gode opskrifter, eller hvad i gør når i er ude at spise. Måske nogle gode steder hvor der er glutenfri mad jeg håber i vil hjælpe på forhånd tak hilsen Lonni
tilføjet af

kontakt firmaet

Hej
Kontakt firmaet urtekram, de har råvarer, og gode opskrifter.............de findes på nettet
Held og lykke
tilføjet af

Allergiforenngen

Som allergiker i din alder vil allergiforeningen gøre meget for dig.
Du bør melde dig ind, og drage fordel af de tilbud du kan få der.
Mange hilser
the old baker
Far til allergibarn
tilføjet af

Gode råd til andre Cøliakere

Glutenfri rugbrød 2 stk. Den bedste opskrift jeg har.
2 dl.ris (150 gr)
3/4 dl fiberhusk (40 gr)
1 dl roefiber(30gr)fås ikke mange steder.Brug husk.
2 dl hirseflager(90 gram)
2 dl boghvedeflager(90gr)
1 dl græskarkerner Pulveriseret (55gr)
1dl solsikkekerner (50gr)
½ dl sesamfrø (30gr)
½ dl hørfrø (30gr)
2 tsk.sukker (10gr)
2 tsk.salt (10gr)
Kulør eller Carob (20gr)
1/4 dl olie eller oliemargarine (25gr)
9 dl vand (37-40gr)
50 gr gær
2dl A38 eller vand
550-600gr glutenfri finax grøn eller rød mel.
Risene koges som løse ris.
Alle de tørre indgridienser blandes i en rørebeholder.37 gr varmt vand hældes over under omrøring.De kogte ris tilsættes sammen med kulør og olie. Blandingen skal trække i 5-10min.Gæren udrøres i A38 eller vand, og tilsættes med melet.Rør dejen godt 10-15 min i en røremaskine.Skål til 4 litter.
Dejen fordeles i 2 rugbrødsforme, klappes flade med våd dejskraber(der skal være 2½cm til kanten af formen.)Hæver 20min.Prikkes med en gaffel.
Bages 1 time ved 190-200gr.
PS:Man kan også lave små skolerugbrød (50gr)pr.brød
Læg evt.et rent vådt viskestykke over de nybagte brød så får man ikke den sprøde skorpe.
Held og lykke fra en nydianostikseret Cøliaker
tilføjet af

cøliakiforeningen

når du skriver du har glutenallergi, er det så cøliaki?
du kan ihvertfald finde oplysninger om glutenfri kost hos cøliakiforeningen. http://www.coeliaki.dk
I mange helsekoster og supermarkeder kan du efterhånden også købe glutenfrie produkter.
På biblioteket kan du låne kogebøger. Der er blandt andet en kogebog der hedder
"kogebog for allergikere" skrevet af en der hedder Armstrong.
tilføjet af

tjek lige

www.gastrolab.dk
tilføjet af

Se her!!

Et godt råd når du skal ud og spise, bør du ringe til den restaurant inden og gøre dem opmærksom på at du som gæst har glutenallergi.
På restauranter er det ikke så ualmindeligt at der kommer gæster med intolerancer.
Det er eventuelt en mulighed
tilføjet af

Tips til indkøb - bla. via internettet og tips vedr. makrobiotik

Hej
Jeg kan godt forstå det må være en hård nød at knække - der er dog desværre mange, mange med allergi.
Altså man siger jo populært blot at gluten findes især i hvede, byg og rug.
Nu tænker jeg så om du lige har fået diagnosen og er på det trin i sygdommens første fase hvor du ikke må indtage mejeriprodukter grundet laktose-intolerans for så vil jeg anbefale dig også at søge på mælkeallergi og laktoseintollerans for at finde opskrifter. Mælkeallergi er dog overfølsomhed for mælkeprotein mens laktoseintollerans er overfølsomhed overfor mælkesukker. Pointen er dog at de jo har det tilfælles at de har brug for opskfter uden mejeriprodukter.
Jeg vil uanset hvad type allergi anbefale at bruge Astma- og Allergiforeningens hjemmeside.
Fødevarerdirektoratet har en folder om glutenallergi og andre allergier. Der er også opskrifter hos dem.
Jeg har en gang for mange år siden rådgivet en vegetar der fik cøliaki så jeg bliver ret bekymret for om al maden nu pludseligt skal være helt uden hvede, rug og byg?
Måske kan du vende det til noget positivt og så vil jeg tillade mig at fremhæve alle de mange, magne gange der i det veganske og også vegetariske køkken optræder ris, hirse, majs, soya, kartofler mm. som jeg ved at Dansk Cøliaki Forening - www.coeliaki.dk anbefaler.
Hvis jeg må have lov vil jeg gerne give dig det råd jeg selv efter langt tids tænketank fandt frem til at give den unge vegetar der fik cøliaki: brug makrobiotiske opskrifter til inspiration! Det hjalp hende meget. Jeg gav hende tips med kartoffelmos som bund til pizza og det samme med polenta (groft majsmel) - på den makrobiotiske hjemmeside foreslår de til pizza eller også er det tærter at man bruger en bund af kogt hel hirse. http://www.makrobiotik.dk/forside.html - er den bedste makrobiotiske hjemmeside jeg kender og den kan varmt anbefales! Ellers er der også lidt på http://katebille.homepage.dk/makrobio/
Jeg har selv en enkelt makrobiotisk kogebog men bibliotekerne har lidt flere og kan hjemskaffe yderligere. Makrobiotesk mad er meget enkel (lidt for enkel efter min smag) men sund. De bruger en del som jeg ikke (endnu) har turdet kaste mig ud i - forsk. slags tang og den slags. Men grundideen om at man skal spise mest ris og andre ting som hirse og majs synes jeg er god og det samme mht. at spise frugt og grønt fra vor breddegrader.
Jeg ved at der findes mange glutenfri-produkter i butikkerne og BønneSpiren her hvor jeg bor har jo rigtig mange - du kan i deres "lillesøster-butik" på Internettet endda i ro og mag hjemefra sidde og læse om ingredienserne. Tjek selv www.netspiren.dk under fødevarer og glutenfri. På den hjemmeside er der også et debatforum om sudhed m.m. Dér kan du også efterlyse råd.
Du kommer ikke til at mangle pasta - prøv boghvedenudler, risnudler, majs/brune ris nudler m.m. Du kan få mange gode slags mel igen på boghvede, ris, majs (maizena, fint majsmel, groft majsmel, polenta osv.) og så er der sojamel, kikærtemel (gram-mel) og andre slags.
Du kan panere i nævnte meltyper og også bruge frø, nødder, mandler samt knuste kartoffelchips eller knuste majschips.
Mht. ris vil jeg henlede opmæsksomheden på at de kan få utrolig mange slags: jasmin, basmati, brune, vilde ris, røde ris osv.
Jeg vil anbefale dig at bruge helsekostforretninger og asiatiske/indvandre- butikker. Der er meget spænden på hylderne - også til dig med din allergi.
Held og lykke!
tilføjet af

Glutenfri mad

Hej Lonni.
I en helsekost kan du få alt muligt glutenfri mad. Brød, riskiks, morgenmad, pålæg, varme retter osv.
Ekspedienterne skulle kunne vejlede dig, ellers står det på emballagen.
Du er ikke den eneste der ikke kan tåle noget bestemt. Jeg selv er potentiel allergiker men ved hvad jeg kan tåle og ikke tåle. Homøopat efter Rudolf Steiners principper, specialuddannet i allergier, børne- og kvindesygdomme.
www.gisiger.dk
tilføjet af

Cøliaki

Hvis man har fået stillet diagnosen Cøliaki, er Dansk Cøliaki Forening´s hjemmeside det rigtige sted at finde oplysninger.
Der ligger oplysninger om:
Internetbutikker
Butikker i Danmark, hvor man kan købe glutenfri varer.
Oplysninger om sygdommen.
http://www.coeliaki.dk
Med venlig hilsen
Cøliakeren
tilføjet af

Take away og catering for cøliakere, fødevareallergikere og diabetikere

SpecialMad. www.specialmad.dk. Ny frokost og catering butik som åbner på Nordre Fasanvej 162, 2000 Frederiksberg. Lørdag d.8/10 - 05.
Der er mulighed for at købe bl.a glutenfrie sandwich, pizzaslices, burgere, brød, boller og kager.
Til åbningen kan man købe en glutenfri sandwich for 20 kr og få smagsprøver på brød og kager.
tilføjet af

opskrifter

Hej...
Jeg har en datter der har æg allergi, og har i den forbindelse haft står glæde af astma og allergi forbundtes hjemmeside. Der kan man søge på opskrifter uden æg, men også uden nødder, gluten osv.
Håber det kan hjælp dig..
tilføjet af

Hvedeallergi

Hej Lonni
Jeg har ikke glutenallergi som dig, men noget der minder meget om. jeg kan ikke tåle hvede og spiser derfor heller ikke gluten da hvede indeholder dette.
Jeg ved ikke om du kender dem, men man kan købe i nogle supermarkeder, noget specielt mel, der er glutenjfrit. Kan ikke huske navnet lige pt, men det ligner faktisk en stor mælkekarton. Vær opmærksom på at der er hvedestivelse i, jeg ved ikke om det er noget du reagerer på, men ellers er det et rigtigt godt alternativ. Jeg bruger det til at lave brød, pizzabunde mm. Der findes også blandselv-blandinger af boller som jeg køber i sverige(har ikke set dem herhjemme, men de findes sikkert et sted🙂), som er rigtig gode.
Med hensyn til restauranter så plejer jeg at vælge noget uden mel i, men hvis du fx gerne vil have noget med sovs og kartofler så spørg tjeneren hvad de jævner sovsen med og spørg om de har mulighed for at jævne med maizena i stedet som de fleste restaurenter ligger inde med..
MvH Cecilie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.