Jeg ved godt at dette emne måske er lidt malplaceret her, men vidste ikke hvor det ellers kunne gå ind under.
For 2. sommer i træk må jeg konkludere at min kæreste (og ikke mindst mig selv) er ganske elendige til at få ordentlig gang i en grill. Det plejer at resultere i at vi enten laver maden færdig indenfor, eller kommer til at spise sent ( i går blev klokken 20.30 inden vi kunne sætte tænderne i den dejlige grillmad.
Derfor er det nu jeg vil spørge om det kun er os der ikke duer som grillmestre og vigtigst af alt vil jeg høre om nogen kan give os et godt råd, som ikke indebærer tonsvis af tændvæske som lugter ganske forfærdeligt.
P.S vi har ikke mindre end 2 stk weber kuglegrill, det ville være ærgeligt hvis de skal i sommerhi fordi vi ikke kan tænde dem for mange vil jo nok give mig ret i at det er ganske hyggeligt og tegn på sommer når man kan dufte at folk begynder at grille rundt omkring.
På forhånd tak.
Knus Filajla
tilføjet af Grillmester
Hvad forsøger I at sætte ild i?
Det er jo ikke uvæsentligt.
Brug en blanding af briketter og kul. Læg briketter i bunden af grillen. Læg en halv tør avisside ovenpå og derefter et tyndt lag kul. Brug tabletter istedet for tændvæske - 2 af dem kan gøre det. Sørg for luft til grillen under opstart.
Sæt ild i avisen. Den vil antænde kullet som så antænder briketterne.
Start grillen op en time før kødet skal på. Så er der tid til at få de gode gløder frem.
Mon ikke det er tålmodigheden, det kniber med.
tilføjet af Webeke
Spisetid
1) Du skal bruge en Grill-starter.. http://www.weberguru.dk/min_weber/grillstarter.jpg
2) Du tager en tom øldåse, skærer den over så du har en "skål" på ca. 4 cm. højde..
3) Denne fylder du halvt med husholdningssprit, antænder og sætter grillstarteren
ovenpå.. ( på en gammel flise, ell. lign.) Spritten er brændt væk, længe inden du
tager grillstarteren, men har på en sikker og ren måde antændt briketterne..
4) Medens du ordner salat, drikker et glas rødvin og ordner kød, er ALLE briketterne
blevet glødende, disse fordeles i grillen,- alt efter hvordan og hvad du skal
du skal grille..
5) En Weber styres bedst ved at lade bund-spjældet stå HELT åbent, og så styre løjerne
på topspjældet..
God fornøjelse.. http://www.weberforum.dk/
tilføjet af Webeke
Fin ide...-
Hvis man kan lide papir-aske på sin mad!!
DET´EN OMMER!!
tilføjet af Erik P.
NUL-KUL
Valg af briketter...
--------------------------------------------------------------------------------
Det kan ikke siges ofte nok:
Trækul er bandlyst i en kuglegrill … med mindre du vil tygge dig igennem et tykt lag sort kulstøv når du spiser din grillmad !!
Som du sikkert for længst har erfaret, er der et væld af kul- og briketmærker på markedet.
I grillsæsonen vil man oftest se kanontilbud på poserne i supermarkedet, byggemarkeder og på tankstationer. Men som altid er det en gylden regel, at man får hvad man betaler for:
De dårligste briketter brænder ca. 1 time, mens de bedste brænder op til 6-7 timer og kan bruges igen og igen.
For når du bruger en kuglegrill, har du mulighed for at lukke grillens spjæld og dermed kvæle ilden i briketterne, når du er færdig med at stege din mad. Næste dag børster du briketterne rene for aske og bruger dem igen, når du tænder dit optændingsrør.
Det er vores erfaring, at man skal undgå kulbriketter fra Østeuropa. En stor del af deres skov er nåleskov og nåletræer har ikke nær så høj brændværdi som f.eks. eg og bøg.
Desuden er der sjældent varedeklaration på de importerede poser, oftest er der ikke angivet hvilket bindemiddel fabrikanten har anvendt, så der er en reel risiko for at man f.eks. har anvendt kemiske midler som f.eks. lim.
Som tommelfingerregel kan du regne med, at en pose med 2½ kg briketter koster fra ca. 20 - 25 kroner. Den har en varedeklaration hvor du kan se både trætype, bindemiddel og brændværdi. Hvis brændværdien er angivet til 23.000 kilojoule er det glimrende og som tommelfingerregel kan du regne med, at alt mellem 20.000 kjl til 32.000 kj er helt perfekte til brug for din grill.
tilføjet af grillomanen
Sæt strøm på
Den kender vi vist allesammen. Selv om jeg godt ved, at det er en "stil" at grille "rigtigt", så gider jeg heller ikke vente på, at mine bøffer skal kremeres udenpå og være rå indeni, af en pose briketter, det tager en timr at få ild i, som først når driftstemperaturen en timee efter måltidet, og som koster lige så meget som kødet.
Næ, nej, en el-grill til en "hund", (fås lige nu i Kvickly-ekstra) og lad så de lækre krydderier klare grillsmagen.
Har du prøvet at tænde en grill med tændvæske på en altan i et boligkompleks? Du vil garanteret blive en populær nabo.
tilføjet af mohia
Heat beads
er de bedste du kan bruge i en weber (kuglegrill), da de holder varme i rigtig lang tid, og KAN blive MEGET varme.
Hvis man genr vil have en nem grillstarter tager man en halv mursten (som kan ligge under grillstarteren)og ligger i en bøtte med lampeolie. Når man skal tænde op lægger man murstenen som har suget noget lampeolie til sig inde under grillstarteren, sætter ild til og venter EN TIMES TID for de perfekte kul. Murstenen ligger man tilbage i bøtten med lampeolie til næste gang man skal grille. Billigt, nemt og effektivt hver gang, og maden smager ikke af sprit og alt muligt andet.
tilføjet af susan22
Godmorgen igen..
Tusind tak for alle de gode råd, dem vil jeg prøve af...
Go dag til jer.
Knus fra Filajla
tilføjet af "eksperten"
Den sikre metode
Brug en org.Weber kulstarter, fyld den op med heat beads og sæt ild til 2 sprit tændblokke.
Efter 10 min. check om de nederste kul gløder (det gør de i mindst 9 ud af 10 tilfælde), hvis ikke giv den en tændblok mere. Efter 30-45 min. (alt efter hvor meget det blæser) har man grilklare kul. Sådan er det...
Husk at lukke for spjældende når du er færdig med at grille. Så kan de bruges et par gange mere.