Hvem kan få flest til at svare på de særeste spørgsmål?
🙂
tilføjet af Kristian22081992
Vi kan måske lave en konkurrence?
Aner det ikke, jeg kopierer bare tossens ævl for at understrege en pointe ;)
tilføjet af anklageren
Vi kan slå ham
Vi har allerede erobret de øverste pladser 😉
tilføjet af Kristian22081992
Vi kan slå ham
Sky's the limit! Gad godt kende de fire *sidste* cifre, kunne blive til mange timers sjov på Borgernet og diverse biblioteker [(:]
tilføjet af Kristian22081992
Hvorfor er de fleste oste runde?
Kender nogen forresten til et seriøst forum (møntet på SOL), det lader til min oprindelige profil er blevet blokeret. Uden tvivl fordi jeg langede ud efter deres "eksperter", kritisisme dur naturligvis ikke.
tilføjet af fuerzzz
Hvorfor er de fleste oste runde?
Tror det bare hedder "kritik dur ikke".
Men hvorfor oste ofte er runde?
Jeg har et bud:
Hvis du har prøvet at købe de skiveskårne og sat en halv pakke i køleskabet og glemt alt om den nogle dage... så vil du opdage at hjørnerne tørrer ud og bliver uappetitlige først.
Det undgår man med en rund ost, eftersom den ingen hjørner har ;)
tilføjet af Rad
Det har kommunen bestemt, så man kan trille dem
hen ned ad gangen til hospitals-køkkenet.
tilføjet af anklageren
Hospitals-køkkenet?
Nu foregår der da et eller andet inde i dit hovede. Hvor kommer hospitals-køkkenet fra?
tilføjet af fuerzzz
Hospitals-køkkenet?
Hospitalskøkkener kommer typisk fra leverandører af diverse køkkengrej, fx AEG, Bosch, Siemens osv.
Om de lige frem triller med ost skal jeg ikke kunne sige. Jeg har været på "hospitalsfoder" en måneds tid sidste år, men jeg observerede nu ikke nogen som trillede med osten...
Ofte har et hospital et centralt køkken til at lave maden, og så er der lokalt på de forskellige gang faciliteter til at vaske op med, lave kaffe osv.
Men det er forskelligt fra hospital til hospital præcist hvor køkkenet kommer fra... ;)
tilføjet af Anusnymus
Hvorfor er de fleste oste runde?
??
Det skal jeg ikke kunne svare på, men kan da oplyse at det er musene der laver hullerne. 😖
Cheese is commonly formed into a wheel shape due to tradition, ease of manufacture, practicality and ease of availability.
Ease of Manufacture
Cheese makers find it technically easier to form their cheese molds by forming them into wheels rather than shaping them into complicated shapes, since they can simply roll the mold rather than forming it into a block. It is a much more efficient process to pack their molds into the wheel shape.
Tradition
The history of cheese dates back to before 4000 B.C. Wheels were used even back then, and the tradition continues today.
Rind
When cheese cures, a natural rind forms on the outer layer that serves as protection from the elements. Since cheese wheels have rounded edges, this allows the rind to form more uniformly and allows for a more consistent curing process.
Size
Since the shape of the wheel is easiest to make, it is also simple for cheese makers to make a wide variety of sizes of wheels. They can make wheels small enough for individual purchase, moderately sized ones for slicing individual portions, or large wheels for display.
Individual Purchase
When a customer enters a cheese shop to purchase a small amount of cheese, the cheese maker will cut a portion of the cheese wheel for the customer. Slicing into a cheese wheel allows more rind to be part of the individual slice, making it last longer. It is also makes cutting a large wedge easier.
Bliver i ved med dette her emne kan man vist snart trille med jeres hjerner 😃 [(:]
tilføjet af labodi
Hvorfor er de fleste oste runde?
det er de heller ikke altid - kun brie-cammenbair og blå/hvidskimmel.
skæreoste er kvadratiske med runde hjørner, og kan derfor skæres ud i 6 - 8 stykker før de sælges.
så er der selvfølgelig alle de oste man bruger til at rive og smelte, men de kan have mange forskellige faconner alt efter hvor de kommer fra