Hvilket stykke smørrebrød, er din favorit?
Kom med dit bud på det fedeste stykke smørrebrød du kan få. Det kan også være noget selvopfundet /en sammensætning af noget, der bare er din livret. Skal det være sparsomt pyntet, eller ala Ida Davidsen? [(:]
Hehe, en dag som i dag, ville en "Sol Over Gudhjem" have været for perfekt..: http://www.bornholm.info/da/sol-over-gudhjem-en-bornholmsk-specialitet
Jeg selv har bare spist et par grove stk. rugbrød med kolde nye kartofler, mayo, frisk kværnet peber og purløg til aftensmad. Men nøjj, hvor jeg lige havde lyst til et stjerneskud her til aften.
For en uge siden lavede jeg stegte sild i eddike, de skal lige stå lidt endnu og trække, før de skal spises til en sommerfrokost jeg skal stå for. De skal selvfølgelig ned og svømme, sammen en kold øl eller to. 🙂
ME.
tilføjet af fruppe
"Sol Over Gudhjem" ..:
Den kartoffelmad bliver fuldendt med en god spegepølse og evt. lidt rødløg.
Prøv frikadelle med russisk salat, den har jeg fra Sverige hvor jeg på en tur købte en bolle med netop dette og så selvfølgelig et salatblad.
Når jeg spiser sildemadder hjemme bruger jeg at stænke olivenolie på brødet, det fremhæver faktisk sildene, desuden er det flere år siden jeg har købt en bakke fedt til at smøre på brød.
tilføjet af missy-elliot
Det kunne jeg egentlig..:
Godt tænke mig. 🙂
At det er en god kombination, spegepølse og kartoflerne sammen.
En favorit jeg selv har bakset sammen er..:
En leverpostejmad, med spegepølse og agurk, elsker spegepølse.
Mums, det må jeg prøve sammen med sild Fruppe. Er vild med hvide sild, ikke så meget med de røde/krydrede. Selvfølgelig med hjemmelavet karrysalat på silden.
Det har jeg set, den der med frikadelle og russisk, har en mor der er mere end vild med russik. Du ved sådan "vild" at det kan komme ovenpå næsten alt. [(:]
Jeg tror på, at vi ikke skal være SÅ pokkers fedt forskrækket, så køb du trygt en bakke fedt næste gang du køber ind. Du ved alt med måde.[(:]
Husker da jeg var barn, var en hygge nykke mad en "franner" med fedt og sukker.
ME.
tilføjet af gubbi_the_great
"Sol Over Gudhjem" ..:
en ægge-rejemad er min favorit. Simpelt men godt. ting med rå æggeblomme har jeg svært ved...
tilføjet af missy-elliot
Det er heller ikke..:
Til at sige "skide" til. Æg og rejer.
Men det skal du nu ikke være ked af, at du ikke er til de rå æggeblommer, for så er vi to der har det svært med det. 🙂
Valget af "Sol Over Gudhjem" var mere pga. denne solrige dag. [sun]
Jeg har det ligeså med tatar. Kombinationen af både råt kød og æggeblomme, det er No go her. http://www.information.dk/457230
ME.
tilføjet af Megaprofilos
"Sol Over Gudhjem" ..:
en ægge-rejemad er min favorit. Simpelt men godt. ting med rå æggeblomme har jeg svært ved...
Pokkers også, der blev jeg lige sulten igen. Ja, det smager godt.
Man skal holde sig fra alt der er råt hvad angår æg. Salmonellaen sidder normalt på skallen, men den kommer meget nemt ind i ægget.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af fuerzzz
"Sol Over Gudhjem" ..:
Hold da op med at snakke så meget om div nice madder, når vi andre sulter!
tilføjet af fuerzzz
"Sol Over Gudhjem" ..:
Rørvig-spegepølsen er det eneste "rigtige" - men også halvdyrt ;)
tilføjet af 123456+
"Sol Over Gudhjem" ..:
Dyrlægens natmad. Mums!
Tatar, med kapers, peberrod, rå løg, et drys peber osv osv slår aldrig fejl, og jeg er aldrig blevet syg af de rå æg.
Og det skal selvfølgelig være det hakkede kød og ikke det slimede afpudsede man også kan få.
Får faktisk tatar hver nytårsaften som det første måltid i det nye år.
Lidt udenfor smørrebrødsgenren er der en pariserbøf. ligeledes med hele svineriet, som feks denne her. http://www.valdemarsro.dk/pariserbof/
Ligeledes lidt udenfor smørrebrødet.
Små lune frikadeller med min hjemmelavede kartoffelsalat.
tilføjet af fruppe
"Sol Over Gudhjem" ..:
Hvem har i øvrigt fundet på at en flæskestegsmad skal have en appelsinskive, det tager den gode smag [:X]
Orangefrugter kan godt bruges sammen med svinekød, men så skal det være i salat og varme retter.
tilføjet af fruppe
"Sol Over Gudhjem" ..:
Drop smøgerne eller lav dem selv for lidt under den halve pris, det er også billigt hvis Du ikke køber den halvdyre Escort rulletobak.
Hold da op med at snakke så meget om div nice madder, når vi andre sulter!
tilføjet af missy-elliot
Mumssss..:
Den er også kanon lækker. 🙂
Til interesserede er her lidt om hvorfor det hedder Dyrlægens natmad... http://www.dr.dk/levnu/mad/hvorfor-spiser-dyrlaegen-natmad
Men små lune med kold kartoffelsalat, er ligeså fantastisk om det er til julefrokost, eller til sommerbordet.
Er der noget særligt ved "din" kolde kartoffelsalat, så del gerne ud med lidt fif. 🙂
Men ellers er noget af det fedeste jeg selv kan få, en med fiskefilét og med en god hjemmerørt remo. Til nytår er det her som regel laks på ristet og med senneps dressing, der er på menuen, som noget af årets først.
ME.
tilføjet af missy-elliot
Ja det ved jeg ikke lige..:
Men når jeg selv laver hjemmelavet smørrebrød, hvilket jeg gør jeg en del og som jeg er ret god til, har jeg hørt, så kommer der IKKE appelsinskive på. 🙂
Her lidt om "fænomenet" fra én der ligefrem kalder det "et misfoster"..: http://godtsulten.dk/?p=470
ME.
tilføjet af missy-elliot
Flere sjove navne på smørrebrød ..:
Kom endelig med dem. 🙂
Dem der allerede er i tråden.:
Stjerneskud
Sol Over Gudhjem
Dyrlægens Natmad
Hav en dejlig dag derude. [sun]
ME.
tilføjet af fruppe
"Sol Over Gudhjem" ..:
Er der noget særligt ved "din" kolde kartoffelsalat, så del gerne ud med lidt fif.
Foretrækker det enkle: Purløg og mangochutney og så enten yoghurt eller ymer som bund, evt et drys små fine dybfrosne ærter...........jeg kan også finde på blot at blande kartoflerne med færdiglavet tzatziki som en hurtig løsning.
Smørrebrød har jeg ikke slet ikke nogen ideer til, det hænger mig laaangt ud af halsen idet vi fik det mindst engang hver 14. dag på mit job, men jeg laver dagligt grovboller med salat og forskelligt kød og salat, hvad jeg har i huset som man siger.
tilføjet af Torsten Bonfils
Et stykke med slæbesild
"Slæbesild med det korrekte navn: slævesild er en ret som de fattige fik i gamle dage i skipperbyen Marstal, fortæller historikerne.
Man slæber en syltet sild hen over det bare brød, og den afgiver lidt
smag.
Om søndagen slæbes den 2 gange frem og tilbage.
Sådanne sild kunne man være mange om.
Det er ganske vist." http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&dbid=91a948dc-8902-4ea8-b2ba-38fcff715497
tilføjet af 123456+
Mumssss..:
Grunden til jeg skrev "min" var egentlig bare at man skal holde sig fra de "hjemmelavede" købevarer.
Jeg tror ikke "min" er synderlig speciel, men den er simpel.
Halvt ymer og halvt creme fraiche røres sammen, tilsættes en god skefuld Dijon sennep, et meget finthakket løg og et par pressede hvidløgsfed og et lille drys peber.
Deri vendes så de kolde kogte (små) kartofler og der pyntes med lidt dild, hvis man ellers kan få det til at gro i haven eller der drysses med purløg.
Man kan eventuelt justere farven med lidt karry, men karry brugt direkte fra posen uden at den bliver brændt af på en pande, kan efter sigende føre til dårlig mave.
Jeg har dog aldrig oplevet det.
tilføjet af 123456+
"Sol Over Gudhjem" ..:
Appelsenskiven som pynt er en afskyelighed, men jeg kan forestille mig noget med at en eller anden smørrebrødsjomfru, har set for meget tv kokkeri og så er begyndt at tænke på at få lidt "syre" tilført den ind imellem lidt fede flæskesteg.
Iøvrigt kan man med fordel variere dyrlægens natmad ved at bruge røget filet istedet for saltkødet.
tilføjet af fruppe
Mumssss..:
Man kan bruge de fleste surmælksprodukter.
Den med karry kender jeg også, den er god til deller, men nok ikke til roastbeef, karrysmagen skal også kun lige markeres.
Et skvæt vin- eller balsamicoeddike giver lidt syre, men ikke nødvendigt når man bruger dijonsennep, desuden skal man passe på at dressingen ikke skiller.
Grunden til jeg skrev "min" var egentlig bare at man skal holde sig fra de "hjemmelavede" købevarer.
Jeg tror ikke "min" er synderlig speciel, men den er simpel.
Halvt ymer og halvt creme fraiche røres sammen, tilsættes en god skefuld Dijon sennep, et meget finthakket løg og et par pressede hvidløgsfed og et lille drys peber.
Deri vendes så de kolde kogte (små) kartofler og der pyntes med lidt dild, hvis man ellers kan få det til at gro i haven eller der drysses med purløg.
Man kan eventuelt justere farven med lidt karry, men karry brugt direkte fra posen uden at den bliver brændt af på en pande, kan efter sigende føre til dårlig mave.
Jeg har dog aldrig oplevet det.
tilføjet af missy-elliot
Lyder meget ala min..:
Hjemmelavet helt klart og helt enig. Kan godt selv bruge en lille anelse karry, når den er til de lune deller, ellers ikke til andre former for kød. Har aldrig hørt eller oplevet det med, at karry skulle give dårlig mave?
Elsker desuden, at bruge bladselleri i eller på som pynt til kartoffelsalaten om sommeren, da jeg er vil med den smag de har. 🙂
ME.
tilføjet af missy-elliot
Der er nu heller intet, så godt som..:
En helt almindelig og helt nede på jorden "Klap Sammen" eller "Klemmer" om du vil.
Kender du ikke det, at en helt alm. rugbrød klappet sammen om noget pølse af en art, hvad man nu er til, eller bare en god leverpostej, det smager fantastisk på en skovtur, til en kop kaffe. 🙂
Når vi i familien er på ture, som vi som regel er og skal hen over sommeren, er maden mit ansvar og det er gerne forskellige sandwichs jeg laver og de går altid som "varmt brød"
Mangochutney? blander du så det i "bunden" af din kartoffelsalat?
Lyder ellers spændende. 🙂
Me.
tilføjet af missy-elliot
Hold nu da lige op..:
Hehe.
Mon man glædede sig til søndag på den tid?
Tja mon ikke? [(:]
Det gjorde vi jo også i min barndom, hvor man fik ekstra god mad om søndagen, sådan ala stegt kylling, mørbrad eller bøf med løg, sådan i den dur. Retter som jo nok nærmest er hverdags mad idag.
Tak for den sjove historie. 🙂
ME.
*
Men øh, prisen?
Jeg kan få en del lækre sandwichs for det beløb.
Personligt synes jeg nu også, at smørrebrød også kan blive FOR højbelagt. 😕
ME.
tilføjet af Miniprofil888
"Sol Over Gudhjem" ..:
Hvem har i øvrigt fundet på at en flæskestegsmad skal have en appelsinskive, det tager den gode smag [:X]
Orangefrugter kan godt bruges sammen med svinekød, men så skal det være i salat og varme retter.
Appelsin i varme retter ❓
Men ellers er din mening om appelsein, jo din egen, og er andre ligegyldig [(:]
tilføjet af Miniprofil888
"Sol Over Gudhjem" ..:
[quote]Er der noget særligt ved "din" kolde kartoffelsalat, så del gerne ud med lidt fif.[/quote]
Foretrækker det enkle: Purløg og mangochutney og så enten yoghurt eller ymer som bund, evt et drys små fine dybfrosne ærter...........jeg kan også finde på blot at blande kartoflerne med færdiglavet tzatziki som en hurtig løsning.
Smørrebrød har jeg ikke slet ikke nogen ideer til, det hænger mig laaangt ud af halsen idet vi fik det mindst engang hver 14. dag på mit job, men jeg laver dagligt grovboller med salat og forskelligt kød og salat, hvad jeg har i huset som man siger.
BVADR 😖
Mango chutney i kartoffelsalat - velbekomme..... 😃
Ja da, orientalske retter.
Jeg skriver mening som det passer mig [!]
[quote="fruppe" post=2830146]Hvem har i øvrigt fundet på at en flæskestegsmad skal have en appelsinskive, det tager den gode smag [:X]
Orangefrugter kan godt bruges sammen med svinekød, men så skal det være i salat og varme retter.[/quote]
Appelsin i varme retter ❓
Men ellers er din mening om appelsein, jo din egen, og er andre ligegyldig [(:]
tilføjet af AtRejseErAtLeve
"Sol Over Gudhjem" ..:
Rejer og æg, ALTID rejer og æg!
tilføjet af 123456+
"Prisen på en Russer"..:
Sådanne priser kan man jo sagtens tillade sig at tage, hvis bare man har et navn.
Men en ting undrer. Hvad i alverden er cavi-art og belug-art?
Jeg kan gå med til at der benyttes uægte caviar til nogen af "madderne", men hvorfor så ikke bare skrive det?
Men her er i det mindste en madanmelder der er fuldt ud tilfreds. http://www.youtube.com/watch?v=BPWxqy0cX7I
Æg og Rejer. [(:]
Men helt enig, et skønt mix, både på den ene og den anden facon.
Det er som regel, er min erfaring da, også dén og fiskefiletén, der stryger først fra fadet. 🙂