Har nogle af jer kloge madører fundet den ultimative måde at lave stegt flæsk på?
Jeg er pænt træt af at skulle vaske hele køkkenet ned, når manden har fået stegt flæsk med persillesovs og aspargeskartofler....
tilføjet af icarus
kan det ikke med held
laves i ovnen?? så burde det da ikke svine så meget.
må dog indrømme jeg ikke har prøvet det.
tilføjet af hr hansen
I ovnen ja
Smæk kødet ind på en af pladerne og giv det 200 grader... til det er sprødt.. yum yum
tilføjet af Det har jeg
ovnen
Ind i ovnen ved 220 g. på risten, med bradepanden under, godt med salt og peber på og vend det efter 20-25 min.(jeg plejer at vende igen, igen efter 20 min.)
Man kan se når det er færdigt og nogle ønsker det jo mere stegt end andre. jeg plejer at gi' mit fælsk ca 3 kvarter i alt.
Når det har været i ovnen i 20 min tænder du for kartoflerne, så passer det med at det er færdigt på samme til. Jeg lægger sølvpapir i bunden af bradepanden det skal gå op a kanterne, så er det nemmere at rengøre bradepanden bagefter.
Uuhm og mums, får helt lyst til stegt flæsk m persillesovs, det er ved at være længe siden...
Bon appetit.😃
tilføjet af fruppe
Køb et stænklåg
Et slags net der lægges over panden.
Salt ikke flæsket for meget under stegningen da det trækker væden ud så det sprutter.
Prøv at bruge flæsk der ikke har været dybfrosset, frysningen krystalliserer væden i kødet så det er mere vådt når det steges.
Jeg har selv prøvet et par gange at stege flæsk i ovnen, det bliver udmærket men går lidt langsommere.
Køb en lille bradepande og "øremærk" den til flæsk, Du slipper jo nok ikke 😉
Og så et tip til sovsen fra min mor: Tag en smule af persillen og svits den i gryden når opbagningen laves, resten tilsættes senere på normal vis, det giver en kraftigere persillesmag.
tilføjet af Læser
Det kan du sagtens i ovnen
Læg det bagepapir. Du kan sågar lægge bagepapir over for at minimere svineriet i ovnen og det bliver bestemt ikke ringere, nærmere mere sprødt og mindre sejlende i fedt.
tilføjet af Mylle,
ret gode råd
Men et stænklåg kan såmænd være en avis - så ingen grund til den udgift, medmindre man er vild med isenkræmmeren.
tilføjet af fruppe
Det skal da sejle i fedt
Og det overskydende til fedtemadder dagen efter.....mums
tilføjet af norregren
persillesovs
🙂🙂
prøv at blende persillen,skyld evt.blenderen for at få
det hele med.persillen kommes i den opbagte sovs til sidst
en dejlig grøn sovs der virkelig smager af persille.Prøv det
tilføjet af Læser
Det gør du vel ikke
Kunne du finde på at spise det? Du dør da af hjertekarsygdomme, medmindre du er murerarbejdsmand.
tilføjet af fruppe
Med største fornøjelse
Dog er det skrabet, en halv kop fedt rækker over en uge, havde jeg fortsat med barndommens landmandskøkken var jeg stensikkert blevet blævret.
tilføjet af Anonym
Ja det er nemt
Ovnen med bagepapir under og over = ingen ovn at rengøre bagefter😉
tilføjet af NinaO
Tak for alle de gode råd.
Jeg kaster mig modigt ud i noget ovnstegning.
Mange tak for hjælpen [l]
V.h.
NinaO
tilføjet af uha
stegt flæsk
Jeg griller det på kuglegrill - men man skal være over det for det går stærkt.
UHA
tilføjet af Vanilia
Vanilie The Mums
både kul og vanilie The skal man være meget vågen😉[s]