3tilføjet af

chokolade kage- hvordan bliver den god

jeg fandt en god opskrift på nettet en gang..
første gang jeg lavede kagen, var det verdens bedste chokolade kage..
der var 4 der smagte den.
de sagde alle 4 det var den bedste de nogen sinde har smagt..
men det er aldrig lykkes mig at lave den på samme måde igen...
har prøvet at lave den 10 gange og hver gang er den blevet dårlig..
enten falder denfra hinanden, eller er den tør..
andre gang får den ikke nok i ovnen selvom den er der i 1 time..
hvordan laver man en god chokoladekage...
skal den være meget fast , nærmest ligesom en dej eller meget flydende..
er der nogen som har nogle råd så kagen ikke bliver dårlig igen.....
tilføjet af

chokolade kage- hvordan bliver den god

1. Chokolade og fedstof skal smelte med damp på
lav varme.
2. Kagen skal bages ved 150-160 ºC, så den ikke
kommer til at smage brændt.
3. Hvis der ikke hænger kage på en strikkepind eller
en kniv, er den bagt færdig.
4. Æggeblommer og sukker røres sammen
5. Mel og evt. bagepulver vendes i.
6. Hvis du ikke anvender bagepulver, kan du piske
hviderne stive, og vende dem i dejen til sidst.
tilføjet af

chokolade kage- hvordan bliver den god

Anvend en god chokolade i stil med
Valrhona, Toms Ekstra eller Callebaut, og
kakaoindholdet må højst være på 60%.
tilføjet af

chokolade kage- hvordan bliver den god

Her er opskriften på jordens bedste chokoladekage.
6 spsk. kakao
250 g. hvedemel
300 g. sukker (hvis du ikke har så sød en tand 200 g. sukker)
1 tsk. natron (husk natron og bagepulver godt kan blive for gammel)
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Dette blandet først i en skål. Derefter skal bruges.
150 g. smør/margarine
2 stk. æg
2½ dl. vand
Smelt smøret og kom æggene i smøret. Rør/pisk det hele godt sammen. Kom vand i.
Dejen kan nu heldes i en bradepande Ca. 23 x 33.
I ovn (ikke forvarmet) 175 grader i ca. 35 min.
Kagen kan fryses.
Glasur:
3 spsk. kakao
200 g. flormelis
2 spsk. smør/margarine
2 tsk. kanel (kan undlades)
½ dl. sødmælk
Smør og mælk opvarmes. kakao, flormelis og kanel blandes og sigtes i så glasuren bliver tyk. smøres på kold kage.
Hvis bagepulver eller natron har stået for længe kan det have mistet dens virkning (også selvom den ikke er overskredet sidste anvendelsdato)
Hvis du ikke vil have din kage tør, tag den da ud af ovnen når der stadig sidder meget lidt dej tilbage på gaflen.
God fornøjelse - den skal nok blive rigtig god.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.