Godmorgen.
Er der nogen herinde der kan anbefale en opskrift på grovboller? De behøver ikke være MEGET grovboller, jeg er bare træt af de helt hvide boller jeg bager🙂 Er ikke så vild med hvidt brød faktisk, så hvis i har en opskrift på nogle boller der er lidt mere substans i, ville jeg være meget glad :-)
tilføjet af Bimmer ILP
Du har opskriften lige ved hånden
Du kan tilsætte 15-20% grahamsmel i stedet for hvedemel.
Du kan tilsætte 7-15% 3 eller 5 korns blanding, hvis
bollerne skal være grove.
Du kan også lave gulerodsboller med revet gulerod og
grahamsmel.
Når dejen slipper i bunden af røreskålen ved laveste
hastighed, så har du tilsat den korrekte mængde hvedemel.
Prøv dig frem og brug fantasien.
Held og lykke. 😉
tilføjet af bare en der er her
din egen opskrift
Det kan være din alm bolledej hvor du tilsætter en anden form for mel gryn eller kerner
Har en grunddej som er meget let
50 g gær
8 dl vand
1 dl olie
lidt salt
så tilsætter jeg havregryn og hvedemel og en eller flere af disse ting
solsikkekerner
rugmel
gramhamsmel
fuldkornshvedemel
Eller hvad jeg nu har i huset af kerner nødder rusiner eller hvad man har lyst til
Dejen behøver kun at hæve 10 min og så i ovnen ca 15-20 ved ca 180-200 grader
Du kan også lade dejen stå i køleskab til om morgen og ha friske boller på 15 min når du står op, og de er velegnet til at fryse
tilføjet af Hjemmebageren
Virkelig gode og populære grove boller
Ca. 250 Gram hvedemel
ca. 250 grov mel ( Grahamsmel, Femkornsmel, kan også være speltmel eller hvedklid.Der er frit slag på alle hylder alt efter smag og behag.)
50 gram gær
4 dl. mælk
2 æg
pynt æggestrygelse af et sammenpisket æg foruden ved.
Mælken lunes til den er håndvarm og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet, gerne lidt klistret, (men kun lidt).
Stilles til hævning en halv time på et lunt sted. Tildækket.
Dejen æltes så igen og rulles til en pølse stadig lidt klistret, der skæres ud i 20 25 stykker afhængig af hvilken størrelse du foretrækker, de trilles hårdt til boller og sættes på en plade. Du kan bare dyppe hånden i mel under processen så de kan slippe.
Efterhæver igen i ca. 30 min. til ca. dobbelt størrelse, pensles og bages i en forvarmet ovn på 225 Gr. i 14 min. i midterste rille.
Dem må du prøve de er virkelig gode.!!!! God appetit og fornøjelse.
tilføjet af Hjemmebageren igen
Hov jeg glemte at nævne
Du skal forresten også komme
2 spsk. sukker
1 spsk salt i.
tilføjet af bare mig igen igen
husk uden mælk æg og sukker
min opskrift er uden mælk æg og sukker, det er ikke en fejl