16tilføjet af

Skift pastaen

ud med fuldkorns spaghetti ( det opdager de ikke) der er mere næring i.
lav en dejlig kødsauce på flåede tomater ( tæller også som grønt)
Riv et par gulerødder fint ned i saucen( det er mange børn blevet snydt af)
1-2-3 så har du aftensmad med grøntsager, og god samvittighed...velbekommen
tilføjet af

hvad skal vi spise til aften?

Den ene er mere kræsen end den anden. Alle er til ris og pasta. Får alt for tit kylling. Ingen er til grønt. Jeg er til det hele. Laver jeg noget anderledes er der pludselig ingen der er sultne. Hvad laver i andre til aften i denne uge/eller bare i dag. En god, men, og billig ret som alle kan li???
Hader bare det med det aftensmad. Hvad skal vi spise til aften er snart et problem her....
tilføjet af

at din familie

er skidekræsne kan du da vist kun takke dig selv for - med den indstilling du har........
Hank op i dig selv - lav noget sund mad - og lad være med at servere andet!! Sørg for at der kun er mælk, rugbrød, æg, tomater, agurker og gulerødder og slige sunde ting de kan få fingrene i! Så kan de jo leve af rugbrødsmadder et par dage - det er der nu heller ingen der tager skade af!! Sørg for at der ikke er blødt brød, chokolade, nutella o.lign. i huset.
Så efter et par dage prøver du igen!!! Og hvis alle mand spiser - kan du jo belønne dem med en is eller lignende!! Hvis ikke så, snupper vi lige et par dage igen - hvor de må klare ærterne selv!!
tilføjet af

Køb Nupopulver

Du skal bare træde i karakter og servere revet gullerødder og grøntsager. Du bør kun servere kødretter i week-enden. Og husk at servere fisk mindst 2 dage i ugen.
Hvid der er vrøvl, kan du alternativt stille en kande vand og en pakke Nupopulver på bordet. Så ka´de lære det!
tilføjet af

Jamen det er bare lige

det jeg gør. Siger til den "store" du klarer lige aftensmaden mens den lille ser på. Vi vil kun have grønt. Måske vi får blod i køkkenet når et barn på 3 år og søster på knap 2 år selv går i køkkenet. Og jeg har altid grønt til maden. Har altis meget forskelligt grønt at byde på. Mewn ungerne er som jeg var da jeg var lille. Intet grønt. Og ikke om jeg vil tvinge mine børn til at spise grønt så. Husker som var det i går da min far svang mig til at spise kogte ærter. Godt jeg brækkede mig på ham. Så blev der sku ro.
Så den med gullerødder,agurk mm er ikke en der virker her. Har altid givet begge meget grønt. Menmeget hurtigt blev det spyttet ud. Hvem lader så være med at give et barn mad?? ikke jeg og specielt ikke tynde små børn. Det kunne nemt gå med en tyk lidt ældre dreng eller pige.
Men tak for hjælpen til vores aftensmad... NOT
tilføjet af

Pølsegryde

Hvor er det træls med såen et par unger som er kræsne. Min dreng på 1½ spiser nærmest alt også ting som er godt krydret. Prøv den her... den er vi vilde med...
2 løg, 1 fed hvidløg, 2spsk olie, 300 gr strimlet hvidkål, 4spsk tomatpuré, 2tsk paprika, 2 tsk merian, 2 dl vand, 250gr røget medister, salt og peber. 350gr fuldkorns spaghetti. Tilbehør groft brød og hvidkålssalat.
Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt hvidkål,tomatpure, krydderier, vand og pølseterninger. Småkoger i 10min og smages til med salt og peber. Kog spaghettien og bland det i saucen. Velbekomme...
tilføjet af

Risengrød!

I wish! ... Er det ikke en sikker vinder, fordi folk ikke tænker synderligt meget over julen?
tilføjet af

Hvad med...

at "snyde" det i dem? Når jeg laver lasange er det altid lige så meget grønt i det som der er kød. Gulerødder, løg, squah, aubergine, peberfrugt, tomater, champignon og lidt selleri er hvad jeg putter i sammen med køder.
Du behøves selvfølgelig ikke at bruge dem alle på en gang, men start med hvad der er i køleskaber. Et godt tip er at rive dem fint, så det "smelter" sammen med kødet. Selv de mest kræsne bekendskaber har guffet min hjemmelavede lasangne i sig.
Gulerødderne, og squash er dem der lettets skjuler sig i lasangnen når de er fint revet.
Jeg kunne læse på et andet indlæg at dine børn er små. Jeg syntes nu at rugbrød er et ganske fint alternativ, som du kan give dem. Ellers er havregryn også fint. Det får ikke alle de gode grønne ting i dem, men så forstår de i det mindste at der er en konsekvens ved at nægte at spise maden.
Hvad med suppe? En god hjemmelavet suppe kan de fleste lide.
Selv børn, der jo ikke altid lige kan gennemskue grønsagerne i deres blendede form. Hvis de er skeptiske overfor navne som kartoffel-blomkålsuppe og rødbede-kålsuppe, kan du jo være krativ og finde på sjove navne til dem. Fx heksebryg og blodsuppe. Server hjemmebagte gulerods boller til og kald dem tudsesten. Ja, kun fantasien sætter grænser. Hvis de ikke spiser det, så kan navnet i det mindste få dem til at smage på det.
Jeg er aldrig blevet tvunget til at spise noget som barn (jeg har også altid elsket det meste mad), men vi havde reglen at man skulle smage. Hvis man stadig ikke brød sig om det, så var der havregryn/havregrød.
Sidst men ikke mindst kan man få logget lidt godt i dem via smoothies. Frosne bær blendet med mælk, frugt/grønsags juice og evt. lidt grønsags pure tæller jo også for lidt og så længe det er halvtfrossent, så er det næsten som en sund milkshake eller softice.
Kan det bruges?
tilføjet af

Det er utroligt, hvad man kan gemme

I spagetti med kødsovs. Samme princip; riv grønsagerne.
tilføjet af

Millionbøf

med kartoffelmos - nemt og billigt,sørg for at der er god smag af tomatpure så plejer børn at elske det.
Eller spaghetti med kødsovs nemt og billigt.
Gryderet med skinkesmåkød til 2dage - skinkekød,løg,champignon(ikke fra glas),coctailpølser,smager godt er billigt når du laver til 2 dage.
Æggekage med tomater,purløg,coctailpølser
Pizza fra netto/aldi er billigt og nemt
Håber du kan bruge noget af det :-)
tilføjet af

Ved du hvad...

hvis dine børn kun er 3 og 2 år så skal de squ nok lære at spise hvad der kommer på bordet! Hvis de er kræsne er det kun fordi du tillader dem det, de styrer dig for vildt! Du må som mor tage ansvar for dine børns trivsel og sørge for at servere dem noget sundt og varierende kost. Lav frikadeller med sovs og kartofler, lasange eller lign.
Dine børn skal bare lære at spise hvad der kommer på bordet, de skal nok begynde at spise når de bliver sultne nok og det tager ikke mange dage før de har vendt sig til de nye regler! Selvfølgelig vil der altid være noget de ikke kan lide, men tag lige og find ud af hvad det er de virkelig ikke kan få ned, du gør dem bare en bjørnetjeneste nu!
tilføjet af

Godt og billigt?

Hvad er egentlig godt? Det afhænger vel af den enkeltes syn på maden?
Hvad er billigt? Afhænger vel af, hvad der lige er på tilbud i den pågældende uge i den lokale?
Hvis man har kræsne børn, tror jeg det er meget vigtigt, at man prøver at begrænse sig, så der ikke er for mange "fristelser" af andet i skabe og køleskabe - og hvordan man formår at præsentere maden. F.eks. er snacks i manges øjne, slik, is og kager, men hvorfor ikke lave en skål med gulerodsbjælker, agurkebjælker, druer og hvad man ellers lige kan finde på - bare det ser godt ud og der er godt farvespil - det fænger som oftest de små børns øjne.
Jeg er af den overbevisning, at det ikke nytter noget at tvinge maden i børn, men har til gengæld den holdning, at man må spise hvad der kommer på bordet - vil børn ikke spise det, jamen så er der ingen "kære mor" der fluks går ud og laver noget andet, fordi børn ikke må gå sultne fra bordet. Nej! Børn tager ikke skade af at blive sultne, hvis det er på trods af, at de ikke vil spise hvad der kommer på bordet.
Pt. er jeg inde i en periode, hvor jeg spiser mange grøntsager. Det behøver bestemt ikke være de grøntsager der er i grøntafdelingen - de frosne er såmænd udmærkede og er også somme tider på tilbud, så jeg kan købe lidt stort ind. I øjeblikket har jeg så en svaghed for blomkålsblanding, som sagtens kan serveres til både karbonade, kylling og bøf.
Det kan også være wok, hvor alverdens kød kan bruges - også fisk. Dertil de grøntsager jeg lige har lyst til den pågældende dag, men min foretrukne er en blanding af gulerødder, champignon, forårsløg og cocktailtomager - sidstnævnte bevirker, at jeg ikke behøver lave sovs til, så det er ganske forrygende.
Yil frokost på jobbet, har jeg igennem den sidste tid haft pirogger med, hvor jeg eksperimenterer meget med fyldet. Dem jeg lavede i starten af ugen, var f.eks. med grov dej med grahamsmel, solsikkekerner og 5 korns-blanding. Bunden smurte jeg med en blanding af flåede tomater, der var blendet sammen med tomatkoncentrat, tilsat lidr oregano. Fyld var skinkestrimler, fintsnittede peberfrugter og snittede forårsløg.
Faktisk et godt alternativ til en kedelig madpakke og man kan jo variere fyldet som man vil og endnu bedre, så kan man lave en portion op, så det er lige til at tage op ad fryseren, hvor det så kan stå og tø op i løbet af dagen - og så mætter de forrygende. Ja, så må jeg indrømme, at jeg har "snydt" med aftensmaden et par dage i ugen, for der har jeg gjort det nemt for mig selv og har nøjes med pirogger.
Mht. kræsne børn, så jeg for noget tid siden en udsendelse i TV, hvor familien skulle leve sundt, der lavede de små skåle med diverse grønt, så børnene selv kunne tage det grønne de havde lyst til. "Børneeksperten" mente, at blander man for meget sammen, sker det oftere at børn siger fra, fordi de ikke kan overskue om de kan lide alle grøntsagerne. I denne udsendelse var det godtnok salat, der var på tale, men måske man også kan gøre det med kogte grøntsager?
Hvis det endelig skal være nemt og billigt til små børn, tror jeg bestemt ikke der er noget forkert i, at have en eller 2 grøddage om ugen, det kunne være havregrød, risengrød, sagovælling og den slags - om ikke andet, det gjorde jeg da mine var små og de var jublende lykkelige for det.
Held og lykke med din madlavning :o)
tilføjet af

min nemme opskrift på pølsebix

Lyder værre end den er..
ingen har sagt fra overfor den endnu
½ pakke RØDE pølser (skær dem i små stykker)
½-1 løg
½ piskefløde
ketchup efter behag
tilbehør Karfoffelmos
snit løget og svits det i gryden
tilsæt pølserne og steg dem let
hæld piskefløde og ketchup i (og kulør)
kog det op og lad små simre i 10 min. tid
simpelt og hurtigt .. ;o)
tilføjet af

Sådan er børn jo.

Børn er kræsne og jeg kender det, var ikke selv særlig kræsen som barn, men har en søster, der hun var barn opdagede at de rvar løg i frikadellerne, det gjorde at hun nægtede at spise dem i næsten 4 år, før min far begyndte at purere det meget findt, så det slet ikke kunne ses. Men det der er ved det er at syn også har meget og gøre med tingene. Børn kan lide ting med farve som ser lækker ud, så derfor er det vigtig at prøve og lave noget som tiltaler deres øjne også. Syntes er halvdelen af middagen.
Til aftensmad er det en rigtig god ide at rive mange af de grøntsager du skal burge, og gemme dem i maden, nørne opdager stort set ikke den slags. En masse forskellige faverige frugter og grøntsager, som små snacks er genial, og dejligt lækkert. Lav nogle skåle med grøntsags stænger, og tilføj en lille skål med lidt fedtfattig dressing, så har de noget at dyppe deres gørntsager i, og dette her kommer fra en vegetar ;D
Hvad angår en madpakker så laver jeg altid en japansk madpakke, kaldet en bento, de er søde, sjove og meget sunde, meget bedere end en flad rugbørdmad i en Pixeline madkasse, og så mætter de godt.
Når du laver en bento går det meget ud på det skal SE lækkert ud, ikke bare være det, men SE det også.
jeg ligger nogle links ned til en typisk bento box, som børn i japan plejer at få med :D
En Bento lavet med Hello kitty tema. Edame bønner på spid, togamoyaki, jordbær, svitset grøntsags blading, og en hello kitty ris hoved med pynt, og garanteret også med fyld :D
http://www.bentocorner.com/roller/resources/bentoblog/kitty-chan-bento.jpg
Piggy Bento.
Bento med to riskugler formet som grise, med øre næse og kinder lavet af pølse. Broccoli og cherri tomater. Den længst væk, banan blomst med jordbær, blomsterformet æg, pølse blomster og togamiyaki, samt mini frikadelle og cherritomater på spid.
http://www.dailycuteness.com/wp-content/uploads/2008/07/extreme-cute-japanese-bento-lunch-boxes2.jpg
Hello Kitty bento.
Den lille beholder: Sød riskage med rød bønne past (den lysserøde kage), et lille bæger jordbær budding, hello kitty formet æg, og to poser med slik.
Den store beholder: grillet nudler med ærter og gullerod, to ris kager (kanin og hello kitty), kød/fisk lidt ost og togamiyaki :D
http://i78.photobucket.com/albums/j107/ichigogeisha/Blog%20Photos/bento_81506.png
dette her er en af de bedste og sundeste måder du kan lave madpakker til et barn, og du kan sagtens købe de ting du skal bruge på ebay, bare sørg på ordet bento :D
tilføjet af

kræsne børn

Ja børn er kræsne... selvfølgelig er de det - vi er jo også mistænkelige overfor noget vi aldrig har smagt eller set før, og børn har ikke set så meget. Til gengæld har de ikke erfaring som kan sammenføre duften med om de tror at det smager godt eller ej. Så selvfølgelig er de mistroiske og kræsne.
Jeg har fundet ud af et par tips og tricks til hvordan man får børn til at smage:
Ting må for guds skyld ikke være blandet sammen... Gryderetter er kun gode hvis det er én man ved at de kan li, og så må pasta eller ris aldrig blandes sammen med gruderetten. Det skal ligge hver for sig på tallernenen.
Grøntsager skal skjules helt eller spises så rå som muligt. Kogte gulerødder eller ærter er no go - de er meget bedre ubehandlet i et barns øjne.
det er en god idé at snige grøntsagerne i børnenen INDEN maden. Server en lille skål med gulerødder mens ungerne ser tv. Spørg om de vil have en tomat eller to mens du eller I laver mad. De opdager det slet ikke, og vupti har du fået grøntsager i dem.
Få barnet til at hjælpe med madlavningen og lad barnet "opfinde" undervejs. Så ved barnet hvad der er kommet i maden, og man kan selvfølgelig godt li den mad man selv har lavet.
Insister på at barnet skal smage på maden. Mindst én bid hvis det er nyt mad og mindst to hvis det er mad du ved at barnet har spist før uden brok. Hvis barnet stadig ikke kan li maden ser jeg ikke noget galt i at det istedet kan få en rugbrødsmad. Men det skal barnet selvfølgelig ikke vide på forhånd, og det skal ikke være hver dag det ender på den måde.
Et lille beskidt trick: Lav en lille portion af maden i en anden gryde eller en anden skål. Det behøver ikke være anderledes mad end det resten af selskabet får, men hvis barnet tror at der er gjort lidt ekstra for at omdanne maden til dens smagsløg så tror barnet også at det kan li maden, i de fleste tilfælde...
tilføjet af

Godt svaret

Dit svar er super godt skrevet, selvomd et var et mega flabet svar du modtog 😕
SPiser de frugt og vitaminer, for så går det nok....
Har heller aldrig brudt mig om grøntsager, og blev også tvunget til at spiser ærter, og husker det som var det i går, selvom det er 27 år siden... så her bliver børnene ikek tvunget, heldigvis spiser de det dog af fri vilje...
Datteren spiser ikke kartofler, så jeg er begyndt at skære dem i både og så ligge i ovnen uden olie eller noget, så spiser hun det nemmelig....
Ellers desværre ikek lige nogle gode råd 🙂
tilføjet af

Du glemmer da vist lige

..at det gerne skulle være bare en smule sundt til de små.
Den opskrift er jo direkte ulækker.
Lav jeres mad fra bunden af og lad børnene få et indblik i hvordan det foregår. Pludselig bliver det hele meget mere lækkert. Lad dem smage på tingene undervejs, lær dem hvordan de forskellige ting smager.
Lav små lege hvor de har bind for øjnene og smager på både sødt, surt, bittert osv. Måske opdager de at nogle grøntsager faktisk smager godt.
Ellers har jeg også haft succes med at begive mig ud i en "pædagogisk" forklaring på hvorfor der skal spises grøntsager.
Jeg giver flere af overstående ret, snyd grøntsager i alt lige fra tomatsovs til frikadeller og hvis ikke de vil have maden så giv dem en rugbrødsmad -med sundt pålæg og gerne grøntsager til.
En agurk kan de fleste børn lide. Eller giv dem frugt i stedet for grøntsager hvis det er helt umuligt..
Hvis du vil have hurtig mad så lav en stor portion hver gang du laver noget som kan fryses så er der hurtigmad de dage det er nødvendigt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.