Hej
Har du serveret en middag hvor alle var oprigtig tilfredse med menuen - eller selv nydt en middag hvor alt bare klappede? Jeg søger et menuforslag, dvs. forret, hovederet og dessert samt tilhørende vine til en betydningsfuld aften for min familie og venner.
tilføjet af piglet45
Hvordan lyder
Bagte champignons m. kalvelever og persille.
Indbagt svinemørbrad m. kartoffelbåde.
Citronfromage m. mynteblade.
Bare rolig, du skal nok få opskrifterne. Håber du får en god Middag!!!! 80)
tilføjet af piglet45
Ups!
Glemte alt om vinen. En dejlig bordeaux vin. St´Emillion kommer du langt med. Sørg bare for at den er fra før 2001. 80) Held og Lykke.
tilføjet af kok amok
vil gerne hjælpe
tror jeg kan hjælpe men vil gerne vide lidt om hvor meget forstand du har på at stå i et køkken. er ikke smart at sætte dig til at lave noget som er dømt til at kikse på forhånd.
tilføjet af Amatørgourmet :-)
Et forslag
Forret: Friske blåmuslinger kogt i belgisk øl, serveret med en god, tør Alsace hvidvin.
Hovedret: Dampet pighvar, hjemmelavede pommes rösti, smørristede sukkerærter, hertil en Bourgogne hvidvin.
Dessert: Tiramisu, hertil fx Passito el. Sauterne.
Og så skal der selvfølgelig sluttes af med en god, stærk espresso! :-)
Held og lykke, ligegyldigt hvilket menuforslag, du vælger...
tilføjet af skytsenglen
Til bademesteren: vær tilstede!
Bademesteren beder om den optimale menu, og jeg må skuffe med at sige, at gæsterne faktisk mener, at værten er det vigtigste ved selve måltidet...!.
Jeg har sku været "vært" ved og serveret for mange gode venner og gæster, men har altid fået på puklen..
"Hvorfor kommer du ikke her ind og får et glas med os andre?"
Faktisk tror alle, at mad er noget der laver sig selv. Det gør det jo ikke. Men jeg vil godt slå et slag for, at det kan laves på forhånd.
Forret: Rejecocktail
Hovedret: Tag-selv-buffet, med diverse lune og kolde retter (skinke, okse, paté, deller, bøffer, ja snart sagt alt som kan laves på forhånd.
Dessert: Ingen påskønner det jo, alle er mætte - så forslaget er en ordinær islagkage.
Vin: Her er der frit slag. Vin er noget individuelt, så ingen aner noget alligevel. Alt er tilladt og muligt
Bon apetit
tilføjet af Charlotte27
Hov
Jeg vil godt have lov at korigere dig lidt mht at ingen sætter pris på desserten. Jeg elsker dessert og spiser ikke fisk, hvilket gør at jeg sjældent kan lide forretten og hvis "amatørgourmets" forslag til menuen bliver fulgt heller ikke hovedretten. Så jeg glæder mig altid til desserten. Men jeg vil give dig ret der er ikke noget ved at værten står i køkkenet hele aften heller ikke for ham eller hende selv.
Jeg synes til gengæld at forslaget om tiramisu til dessert var godt. Det lavede jeg i fredags fra en opskrift her på sol.dk og det smager drønlækkert. Hele menuen kunne evt holdes i den italienske stil. Selv lavede jeg cannelloni til hovedret med spinat og ricottaost og jeg fik da roser for maden.
tilføjet af skytsenglen
Ahem!, Charlotte - jeg glemte jo
Ja du har måske ret?. Men efter mit opdrag er det kun pli at afvise et menuemne, under henvisning til allergi eller religion - eller vegetarisme.
Man kan jo ikke servere livretter for 200 gæster, for så ville der aldrig blive råd og dermed fest.
Så spis som befalet, og nyd værten. Så kan du altid gå til en pølsevogn på hjemvejen. Jeg mener det oprigtigt. Har ingen respekt for folk, der ikke retmæssigt respekterer en menu!.
Men du har jo også den mulighed at afstå fra at deltage i festen?
tilføjet af Bademesteren
Gode idèer
Glimerende idè med blåmuslinger og Alsace vin samt tiramisu og sauterne. Laver nok en klassisk oksefilet med svampe, rødvinssovs og hvidløgsbønner med en St. Emillion eller ligende, istedet for pighvar. Og jeg vil- som nævnt i èn af de andre indlæg - huske på, at være til stede under middagen. Vigtig detalje. Tak for hjælpen
tilføjet af Bademesteren
Tak for forslaget
... kan desværre ikke lide lever - men havde helt glemt hvor dejligt en hjemmlavet citronfromage kan smage. Tak for forslaget, det er altid rart med nogle impulser udefra. God idè med en St. Emillion, det er der sjældent nogle der bliver skuffet over.
tilføjet af Bademesteren
Godt spørgsmål
Skulle naturligvis have skrevet ambionsniveau og evner i køkkenet. Er sikker i stor set alt med kød, fisk, saucer og tilbehør. Mangler stadig en del i desserter, menu sammensætning og hvilke vine der passer( derfor dette indlæg). Tak
tilføjet af Bademesteren
Du har ret..
Er helt enig i, at væreten skal være tilstede - jeg har begået fejlen flere gange!! Jeg oplever tit at stå med rigtig meget mad tilovers når jeg laver buffet og der er noget behageligt ved at, servere på varme tallerkner ved bordet( vi er kun 12) Der er kommer flest kvindfolk til middagen og de har en svaghed for desserter. Er ellers tilbøjlig til at give dig ret mht. desserten. Tak for svar på indlæget
tilføjet af Charlotte27
Ikke helt enig
Det var da den største gang fis. Har man nu ikke lov til ikke at spise fisk? Jeg kunne aldrig drømme om at brokke mig, men jeg vil da heller ikke tvinges til at spise noget jeg ikke kan lide. Jeg ville bare spise tilbehøret og så vente på desserten :o) Det kommer an på hvor mange mennesker man har inviteret, (tror ikke så tit du inviterer 200 mennesker på middag eller?), men hvis man er en lille sluttet kreds og man ved at der er noget folk ikke kan lide, er det da en kunst og i ens egen interesse at undgå at lave det. Jeg elsker f.eks. lam men har en veninde der ikke kan lide det, så ergo laver jeg det ikke hvis hun er inviteret. Så når jeg selv tager hensyn til andres madvaner synes jeg godt jeg må kommentere at der er noget jeg ikke spiser. Men hvis du vil have en bedre grund så siger man jo at fisk er smækfyldt med tungmetaller. Og dem har vi sjovt nok ikke så godt af at indtage.
tilføjet af skytsenglen
Så så, Charlotte 27
Jo, selvfølgelig er der forskel på om det er 10-12 eller 200 kuverter. I sluttede selskaber, hvor man kender hinanden, og ditto livretter og det modsatte, udvises der selvsagt større hensyn hertil.
Og i de store selskaber er der jo altid en plan B, fx hvad angår vegetarer, allergikere, muslimer og så videre.
Men ud fra bademesterens anmodning, valgte jeg at tolke det som et større selskab. Jeg skrev jo netop også, at jeg foreslog buffet, da der netop derved altid er en mulighed der tilfredsstiller alles smag.