4tilføjet af

Kartofler

Jeg svømmer i kartofler fra en stor fest og ville hører om der er nogen der har nogle spændende og anderledes opskrifter. så jeg kan få brugt nogle af dem.?
tilføjet af

Hej

http://www.sol.dk/opskrifter/samlingen/cat22.html
Her er masser opskrifter, måske skulle du invitere nogle flere gæster til at spise rester.
tilføjet af

Grønsagsomelet

Hejsa!
Jeg har denne opskrift på noget med kartofler. Både billedet og selve retten ser vildt lækker ud! (Jeg har min i ovnen lige nu så jeg har ikke smagt det endnu...)
Men du skal bruge:
400g. kolde kogte kartoffelskiver
2 grønne peberfrugter
2 mellemstore løg
2 kopper små blomkålsbuketter
4 tomater
5 æg
5 spsk. fløde
50g. smør
Kartofler, strimler af grøn peber, hakket løg, blomkål og tomatbåde svitses i smørret. Pisk æggene med fløden og evt. lidt finthakket salatbasilikum.
Hæld æggemassen over de gennemvarme grømtsager, og lad retten stivne for svag varme. Drys med persille før servering. Sprødstegt bacon eller tørstegt flæsk er velegnet som tilbehør til denne ret.
Jeg har mit i ovnen i stedet for på panden. Dertil har jeg fået tippet om at gøre et stykke bagepapir meget vådt og "vride" det. Komme det i en bradepande (eller hvad du vælger at bruge til omeletten) og derefter hælde grønsager og æggemasse i bradepanden. Derefter skal det have ca 30-45 minutter i ovnen ved 150-160 grader.
Har du ellers overvejet at lave en god gang kartoffelmos? Der bruger man jo også en god stak kartofler, og det smager da bestemt godt også!!
Men god fornøjelse med det. Jeg glæder mig ihvertfald til at smage min omelet! :-)
tilføjet af

Kartoffelporrer suppe

Skær kartoflerne i små stykker og kog dem møre i bollion. tilsæt en lille fløde når de har kogt.
imens, porrer skæres i ringes og svitses på en pande og kommes i gryden. krydres med salt og peber.
Smager framragende!
tilføjet af

Kartoffelpandekager

Hej - Vi er lidt vilde med kartoffelpandekager hjemme hos os.
Skræl kartoflerne ( ca 3 pr. person)
Riv dem groft
Bland med æg, rasp, salt og peber
Steges på panden til de er gyldne og sprøde
Serveres med blancheret helbladet spinat
Vildt lækkert!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.