Nå jeg er gået fra gaskomfur til el igen, så jeg kunne godt tænke mig et middel der kan fjerne den brune belægning der er kommet efter "gasbruget" Nogen der har en ide? Jeg har prøvet stort set alt undtagen linolie :-)
tilføjet af jannien
Brun sæbe?
Jeg ved ikke om det virker til dit konkrete problem, men det virker som ovn rens.
Smør gryderne (for jeg går ud fra, det er dem der er brune) ind i brun sæbe. Put dem i ovnen( hvis de kan tåle det!) og "bag" dem ved 50 grader i ca en time. Vask dem så, og kryds fingre ;o)
Jeg bruger det som sagt som ovnrens, og alle riste og plader skinner bagefter.
tilføjet af loejsermand
Kvælstof
En ældgammel metode, der fjerner både sod, fedt og alt andet snavs på metal, er at overhælde gryderne med 3dobbelt salmiakspiritus (UDENDØRS!!!) og pakke dem lufttæt ind i plastic. 12 timer efter kan det hele skylles af
Noget helt andet er at dine gryder ofte vil være blevet skæve i bunden af den koncentrerede gasvarme, og så dur de ikke til el.
Personligt savner jeg nu gas, når jeg laver mad på mit glaskeramieske Siemens komfur, men det er tryggere med el.
MVH
GL
tilføjet af anonym
Brun sæbe?Ja..øh,
men husk at tage handsker på.Brun sæbe er noget giftigt stads.
tilføjet af Anonym
orv en af hver
Jamen jeg takker for forslagene da jeg jo har irgeligt gryder og pander kan jeg jo passende prøve en af hver og se hvad der virker bedst. Lige umiddelbart kan jeg nu bedst lide den med en 12-timers ølpause indlagt ;-)
tilføjet af loejsermand
God ide
Rent faktisk har jeg lige sat en rustfri bradepande i blød i salmiakspiritus, for der var brændt noget fast på det. Men din ide med hvordan jeg skal udnytte pausen er jo genial *GG*
MVH
GL
tilføjet af loejsermand
PS: DET ER GIFTIGT AT INDÅNDE!!!!!
Læs vejledningen og håndter det i det fri. En af mine tidligere kolleger røg på hospitalet på grund af forgiftning med kvælstof/ammoniak/salmiakspiritus
Så pas nu på ikke at indånde stadset!!!!!
MVH
GL
tilføjet af dogvillestar
Bruger ..............
selv løsningen med salmiakspiritus, for det virker bare.
Selv en godt snadsket rist til grillen, er til at ha' med at gøre når den har hygget sig i en sort sæk med et godt skvæt salmiakspiritus!!
Men husk at det foregår udendørs!!!!
Og 'trækketiden' afhænger af hvor meget snadsk der er på.