7tilføjet af

chili som hos pizza/shawarma???

jeg har forsøgt at finde ud af at lave det chili der ofte står på bordene i shawarma / pizzaria . Min bror siger jeg har ret når jeg siger : tørret chili i flager, kocentreret tomat (tomat puree) og olie. nogen putter også oregano i men det er nok mere sjældent.
Men jeg syntes bare ikke det smager HELT rigtigt ?? hvad gør jeg forkert❓Jeg er heller ikke sikker på hvilken slags olie det er der skal bruges, for så ændres smagen også😕hjælp?
tilføjet af

Løsning

Hej Chilifan
Hos min lokale Pizzabandit kan jeg købe ligeså meget chilli jeg kan spise. Giver ca. 40 kr for et stort Syltetøjsglas - det kan man næsten ikke gøre billigere selv. Måske du kan spørge i din lokale? De har ihvertflad forbindelser til Chilliunderverden....
tilføjet af

Jeg har arbejdet i et pizzaria i 5 år

Den normale chili vi brugte, var ganske simpelt tørret knust chili af sorten piripiri (kan købes i 15 og 25 kg's sække engros) og det blandes op med alm. planteolie i forholdet 1 til 1 mængdemæssigt (ikke vægtmæssigt, der er stor forskel).
Ellers bruger vi syltet jalapenõs i skiver.
tilføjet af

hej igen

jeg kan købe den færdige chili som de laver den i de der små plastik "bøtter" man også får ketchup, remoulade og mayonaise i. det koster en 5'er men syntes det er dyrt i forhold til at jeg kan lave det selv.
jeg var endda så 'fræk' og spurgte engang hvad de puttede i , det var godt nok ikke i den lokale men en biks på vej hen et sted ude i landet, og han sagde "det er en hemmelighed" ...jeg var lidt mundlam , grinte og tænkte mit , bagefter slår det mig : det må de da slet ikke❓de behøver jo ikke give mig opskriften ned til gram-mål men de må da ikke det dér ! jeg troede det var en form for lov i danmark der siger at man skal kunne deklarere et hvert produkt specielt mad der sælges - tænk feks på allergi. er jeg forkert på den med den forestilling ?? bare så jeg ved hvad jeg skal svare hvis jeg spørger et andet sted og igen får sådan et møg svar.
tilføjet af

Her er den ENESTE løsning

Jeg har selv kæmpet med de samme problemer... og det er aldrig blevet godt
Men en dag var jeg til grillaften hos nogen venner og der var der en der havde noget chili med der hed ChuChum. Det var knald godt og meget bedre end hvad jeg får hos min pizzamand- Jeg har fundet det her :
www.chuchum.dk
God fornøjelse ;)
tilføjet af

shawarma

Nå hør så her.
1.tørrede chilikorn kommes i en gryde,som regel 2 store spsk fulde,tilsæt vand,kog op til vandet er fordampet under omrøring,tilsæt så mere vand ad flere omgange på samme måde indtil du får en tyk grød.Derefter tilsætter du 1ds tomatpure,1 fed hvidløg,lidt salt og pepper,kog op igen under kraftig omrøring må ikke brænde på.
Nu har du en tyk masse,den hælder du over i en kop eller lign,tilsæt olie(ikke olivenolie)da det giver en grim eftersmag.Ellers en hvilken som helst olie.
lad stå 24 timer køligt og du har verdens bedste chili.Velbekomme hilsen michael
Kirstine-michael@live.dk
tilføjet af

SÅDAN!!

Har selv haft samme problem med kæresten, så prøvede opskriften og det er bare den rigtige! Brugte dog 2 fed hvidløg og 4 spiseskeer med chili, men vi elsker også stærk mad.
Men det er bare den fedtede ulækre, som man kan finde på en kebabbar, nogle gange med lidt gammelt salat i :-)
Tak for opskriften og så er vi færdige med at betale 5 kroner for et bæger!
tilføjet af

Chili

Du skal ikke bruge olivenolie men ganske almindelig salatolie og eddike og lidt sukker. Og så selvfølgelig tomatpuré og det må gerne være en sød en. Man kan få nogle store dåser hos de udenlandske grønthandlere. Man bruger ikke oregano men måske lidt peber, hvis du skal have krydderi i. jeg bruger ikke noget krydderi. Så skal du lade den marinere i en uges tid. Brug godt med olie. Det skal lægge sig ovenpå chiliblandingen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.