6tilføjet af

Byg egne højtalere

Hej.
Jeg går og fumler lidt med tanken om at bygge mine egne højtalere. Det skal være en horn konstruktion med ben enkel Fuldtone enhed. kræver det et delefilter ?? eller kan man køre signalet direkte uden brug af dette???
tilføjet af

Intet delefilter nødvendigt

Horn konstruktioner til hjemmebrug bruger ofte en enkelt fuldtone enhed netop fordi den kan gengive hele det brugbare frekvens område.
Om man så bryder sig om lyden er en hel anden sag.
Men af alle konstruktions muligheder så har du valgt en af de sværeste, da udregningen af en hornhøjttaler og bygningen af kabinettet med den korrekte "gang" inde i kabinettet, er vanskelig.
Heldigvis kan du finde programmer der kan hjælpe samt eksempler på nettet ogjeg skal finde et par links frem hvis du vil have det når jeg lige får tid ;-)
tilføjet af

De er meget brugt sammen med rør-amps

Før i tiden var det specifikt for entusiasterne at bygge hamrende store horn og putte små Coral højttalere i disse. Man trak dem så med en ikke særlig Watt stærk singel ended rørslæde og fik ret imponerende lydtryk ud af disse. Men de er svære at bygge. Svære at placere i lytterummet.
http://www.hejmdal.org/electro/oversigt%20konstruktioner/Duelund%20horn.htm
Helt sindsygt http://www.passdiy.com/pdf/KleinHorn2.pdf
Ellers er Lowther for entusiasterne og har ubegribeligt kraftige magneter og er vildt imponerende gode. http://www.lowtherloudspeakers.com/homeindex.html
tilføjet af

jeg prøver

Ok mange tak for linksene - jeg håber jeg bliver klogere🙂ellers må jeg skrive igen..
tilføjet af

Det er skægt at bygge

På lowther's hjemmeside ligger der vist tegninger.
I professionelt regi hedder guruen Rog Mogale, der kan findes på www.speakerplans.com
På biblioteket kan du sætte dig til at pløje gamle HI FI & Elektronik. Der kan du finde ganske fornuftige konstruktioner.
En af sjukkerne way back, havde et sæt bagladehorn, med Coral 8". Det spillede ganske forrygende. Jeg købte et par transmssionslinier med Coral'er. De var agså ret fede, men omkom da de blev lånt ud til en torsk, der hældte mere effekt i dem, end godt var.
Går selv og pusler med lidt bygning. Vil have ombygget lidt af mit pro-grej til nye kasser, sådan det ikke vejer så meget som vi dengang accepterede.
Men for nu at gå tilbage til hornene. Find nogle tegninger. Ellers bliver du ruineret af udgifter til træ. Horn er svære at konstruere så de bliver gode. Hørning Horn er klart blandt de helt fede ( og sindsygt dyre).
tilføjet af

Lidt om lidt af hvert i den retning

tilføjet af

Firmaet Monacor har måske hjælpen

De har et fikst program, CAAD, som også kan foretage beregninger af hornhøjttalere, men det er steget en del i pris siden jeg anskaffede det, men da hed versionen så også kun 3.0 og nu er det 4. etellerandet:
http://www.monacor.dk/produkter/hoejttalerenheder-softwarebog/
Programmet bruger fortrinsvis deres egne højttaler enheder, men har du dataene over en anden, kan de tastes ind i stedet.
Du får en tegning af kabinettet og en omtrentlig frekvensgang af hele systemet men såvidt jeg husker kun op til 1 kHz.
Eneste anke ved programmet er ved printer funktionen hvor printfarven per default er sat op til samme farve som baggrunden, hvilket må være en tanketorsk fra programmørerne.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.