7tilføjet af

Ostekage

har set friends igen og igen , men i en af afsnitne, (sorry stavefejlene)
for rachel og chandler ostekage eller retter sagt cheesecake , og nu har jeg så tænkt på er det noget man skal smage eller hvad ???
hvis ja er der nogen der har en go opskrift på en ?? :)
på forhånd tak :)
tilføjet af

Det har Karoline

- den ostekage med kirsebær du finder dér er uovertruffen. Jeg har prøvet nogle forskellige, men den er og bliver den bedste. Uhmmm.
http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Flodeostekage/
tilføjet af

prøv

At Google opskriften på alletiders Opskrifter😉
tilføjet af

Hej Dulkis

mange tak det må jeg da prøve så :)
tilføjet af

det er en muslim kage

gelatine, husblas er lavet af kogt griseskind, og ikke af stør som i gamle dage.
jeg sejlede med Kunungauaq, et grønlandsk passagerskib, og vi skulle lave noget jello, gele, af dåsefrugt saft og vin.
vi satte måske 200 blade husblas på komfuret så husblassen kunne blive blød, men af en eller anden grund var der en der havde skubbet gryden over på en brændvarm kogeplade, så pludselig kogte det hele, så vi måtte lave en anden dessert.
næste dag lavede vi så jello, vi blandede de forskellige ting sammen med lunken husblas, og satte det i køleren, og næste dag var jello fin og tilpas stiv.
på thule air base havde vi et pulver der bare skulle røres op med vand, så havde vi både smag og stivelse i et, det hed culey, og når en af de store grill's var meget brændte hældte vi blot pulveret på den varme grill, og i løbet af 10 min lignede grillen en helt ny.
vi havde kun ½ time til at rydde op, fjerne alle dressinger, salater, tomater, og meget andet, samt tømme og sigte frituren som blev gjort 3 gange i døgnet, desuden skulle frituren også vaskes indvensig og udvendig, men vi brugte et maskinpulver til det.
desuden var der alle overflader og gulvet der skulle vaskes på ½ time, så der var fart på.
det skete fra kl. 13 til 13. 30, og kl, 14.30 kom afløseren og tændte for grillen, og hældte olien tilbage i frituren.
line åbnede igen kl. 15.00.
der var fuld tryk på fra kl. 11 til kl. 13, og udover hamburgers, cheeseburger kunne de også få blt, burter, tomat, letture_salat, samt toast med ots skinke og tomat, forårsruller, baconburgers og nogle ville gerne have, at bollerne blev ristet indvendig inden vi lagde hamburgeren på.
alle dressinger og tilbehør stod længere fremme på isterninger, så det skulle de selv komme i.
der var også en dansk eller amerikansk ret på shacklinen, men det tog gæsterne selv, så de kunne sagtens blive mætte.
når man havde stået ved grillen i 5 min var brillerne så fedtede, at man intet kunne se, så måtte man lige springe lidt for at vaske briller.
en af kokkene prøvede at forstege nogle hamburgere så det kunne gå hurtigere, men det blev opdaget af monitoren, og desværre forbudt, i stedet lavede de det om til at hver gæst kun kunne bestille 2 ting, og så måtte de komme tilbage senere.
før var der mange der bestilte op til 5 ting på en gang fordi manden foran ham gjorde det, og så gik det ned i rækken, så 10 mand bestilte det samme.
de forskelloge afdelinger havde hver 1 times pause, men som regel blev de siddende, også når de ansatte fra andre shopper kom ind.
der var også en anden line på den anden side med rigtig mad, stegte kartofler, roastbeef, eller dansk mad, 2 kokke knoklede med det mad fra kl. 5.00 til kl. 11.00 hvor linen åbnede.
det var progresiv cooking, man måtte kun lave til 100 personer af gangen, det gjalt alt, både sauce, supper, stege, kartofler, så nogle gange blev den samme ret lavet 5 gange.
I kan se flere små film fra basen på www.gc.gl eller www.gc.dk
tilføjet af

Skulle der være en eneste

- mors sjæl på det her site, der nogensinde har haft den mindste lillebitte interesse i den base, så har du været en fuldstændig uovertruffen kur mod denne lyst.
- og cheesecaken var for dårlig.
tilføjet af

Det skal du bare

- så ved du hvorfor de ligner noget, der er nær besvimelsen😃
tilføjet af

dulkis

hehe ja :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.