Hej Alle
Det er måske på sin plads lige at give en kort introduktion til hvem jeg er. Jeg er indehaveren af et lille pizzeria i Aalborg og vi prøver at udvide vores sortiment for at følge med den sunde bølge som er meget synligt i bybilledet.
Vi har nu forsøgt at sparke gang i et alternativ til hvedemels dejen, så vi lavede en fuldkornsdej som har flere fibre og derfor holder dig mæt i længere tid. Men det har ikke været nemt at skabe den store efterspørgsel efter bunden. Pizza bunden smager fremragende og hvis det ikke skal være helt løgn ligger den meget meget tæt op ad den hvedemels dejen.
Men men men, det er så her mit spørgsmål kommer og netop derfor jeg prøver at starte denne debat.
En pizza er jeg netop kendt som et fastfood måltid og skaber vi ikke en paradoks ved at introducere fuldkornsdejen, altså en sundere alternativ? Og det næste spørgsmål, er der reelt et behov for sådan en alternativ, ville du selv en fuldkornspizza for 5kr ekstra?
Vi er lige på trapperne med en kampagne på nettet for at give det en chance mere. I kan se kampagnen her: http://www.kn2.dk/fuldkornspizza
Hvis i har nogle forslag til forbedringer modtager vi dem med glæde.
tilføjet af fuerzzz
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Hvis det var mig....!......
Og dit motiv virkelig er at fremme sundhed, og ikke tjene 5 kr ekstra ved at bruge en anden type mel:
Helt udfase brugen af hvedemel. Sæt alle priser 2 kr op, og blive kendt som "det sunde pizzaria", og ikke som "det der pizzaria hvor det koster 5 kr mere end det usunde".
Men glimrende initiativ😉Husk også salat på ;)
tilføjet af alexsmithnielsen
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Jeg kunne sagtens finde på og give lidt extra for en sundere pizza, det som ville være rigtig fedt ville dog være hvis jeg kunne bestille en pizza med salat ved siden af som passer til 2 mennesker. Eller en slags menu med en alm pizza salat groft brød med en lækker dip af en art.
Bare sådan til deling med min kæreste på en fredag aften. Det behøver ikke kun være pizza, man kunne gøre det mere hyggeligt og ikke så snaskede og drenge aften agtigt som jeg føler det kan være.
tilføjet af fuerzzz
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Jeps.
Netop derfor at sætte alle priser 2 kr op, og slet ikke bruge hvedemel, så kan folk ikke få andet.
Og ja gerne tilføje det du foreslår.
Rygtet i byen betyder meget mere end et lille pizzaria måske tror, men det er under alle omstændigheder bedre at være kendt som "det sunde pizzaria" end "der hvor sundt koster 5 kr mere end usundt".... sådan rent marketingsmæssigt...
tilføjet af fruppe
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
7-Eleven lancerede for et par år siden en hapsdog med kernebrød, mums, men det kræver nok nogen tid før det fænger hos pizzafolket.
Et lukket bæger med salat er ikke tosset, laver Du det af iceberg og tyndsnittet peberfrugt kan det holde sig et par dage i køleskab. Vedlæg et brev med dressing, hvis der er noget godt at finde i cateringkataloget.
tilføjet af kniggepigen
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Fuldkornpizza er bestemt ikke et nyt fænomen! Det har man i hvert fald kunne få i Esbjerg de sidste 3-4 år, fra de fleste pizzariaer, det første hernede startede omkring midten af 00'erne med konceptet! Og det holder!
Folk vælger det gerne til, netop fordi bunden så er sundere! Jeg ser egentlig ikke paradokset i at man prøver at gøre noget for sundheden i fast food. Det ville jo tilsvare at man sidestillede f.eks. sushi med pizza rent sundhedsmæssigt, begge dele kan man købe på just-eat.dk og jeg ser egentlig sushi som fast food når jeg får det bragt ud, selvom det måske er fjollet!
tilføjet af a fra Åbybro do!
Jeg har også lavet en dej!
Men der var nok mere tale om en rigtig seriøs omgang stormende kuling i porcelænstønden end en pizza ... hvis du ka føl maj? Jeg vil i hvert fald sige at hvis du skal lave pizza af en dej så skal den bare smage dej-lig og vi snakker også om at den bare skal sidde i skideskuret også i stiv kuling! Ka ha det godt gamle jas!
vh
Hr. Jokumsen
tilføjet af fruppe
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Fuldkornpizza er bestemt ikke et nyt fænomen! Det har man i hvert fald kunne få i Esbjerg de sidste 3-4 år, fra de fleste pizzariaer, det første hernede startede omkring midten af 00'erne med konceptet! Og det holder!
Folk vælger det gerne til, netop fordi bunden så er sundere! Jeg ser egentlig ikke paradokset i at man prøver at gøre noget for sundheden i fast food. Det ville jo tilsvare at man sidestillede f.eks. sushi med pizza rent sundhedsmæssigt, begge dele kan man købe på just-eat.dk og jeg ser egentlig sushi som fast food når jeg får det bragt ud, selvom det måske er fjollet!
Pizza er jo sundere end vores elskede ristede pølser med brød.
Bortset fra at et tykt lag revet "ost" desværre kan bestå af brugt fritureolie hvor der ellers findes mange andre gode riveoste som kokken kunne bruge.
tilføjet af fuerzzz
Er der behov for sundere pizzaer (i Aalborg)?
Heh
Jeg ville bare ønske at flere ville prøve at være mere sunde, især fast-food-steder uanset om det er pizzaria en lokal grill-bar eller Burgerking ;)
Jeg har regnet på det, og for deres egen skyld kunne de let tjene mange flere penge ved at benytte sunde råvarer og tilbyde alternativer, fx hos mcD at tilbyde en salat og ikke en IS med M&m-s....
Så fjern hvedemelet... så længe der er hvedemel er den pizza jeg spiser kun den jeg selv har brygget sammen😉- uden hvede mel😉Og du kan sagtens sætte priserne 2 eller 3 kr op.
Også for forrettningens skyld, det betyder stort set intet om en pizza fra dig koster 46 eller 49 kr hvis du er kendt som "det sunde pizzaria" og ikke som "der hvor alt koster 5 kr ekstra. Simpel marketing...
En "bonus" er så at råvarer som forskellige grøntsager og mel er meget billigere end fx skinkekød osv.... !