hjælp jeg skal have mange gæster og skal lave flødekartofler og vil gerne vide om man kan koge kartoflerne først for at gøre det nemmere og søger derfor en god opskrift
tilføjet af kvinde-42
ja...
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver som normalt. Tilsæt evt lidt snittet forårsløg, salt og peber og kog kartoflerne i FLØDE - jeg bruger kaffefløde - et kvarters tid og hæld dem derefter over i fadet og derefter ind i ovnen.
Forårsløgene giver en meget delikat smag og det at koge kartoflerne gør tilberedningstiden meget kortere...
tilføjet af miav78
hmmm...
den med at koge kartoflerne først må jeg lige huske på til næste gang :o) Tak for rådet!
tilføjet af Mit navn, som f.eks. ikke e...
glem ikke....
muskatnød =)
tilføjet af dulkis
Men husk det er vigtigt
at du koger dem i fløde og anvender den samme fløde i ovnen, ellers bliver resultatet ikke tilfredsstillende.
tilføjet af Katrinea
Nemme flødekartofler
Jeg plejer at skære kartofler i skiver, hakke et løg, salt peber, puttes i et ovnfast fad - Hæld Karoline morney sauce over ca 45 min kan evt. supplere med lidt revet ost på toppen.... Mums (men nok ikke helt fornuftigt ;-)
tilføjet af Mr W
Lav dem i god tid.
Det nemmeste er at lave dem i forvejen. Gerne dagen i forvejen, ellers tidligt på dagen. Når de får lov at stå lidt tid, 'samler' de sig, så du undgår flødekartofler, der nærmest drukner i flydende fløde. Samtidig får de en meget bedre smag ved at få lov at hvile. Og på den måde skal du blot tænke på at varme dem op kort før du skal servere dem. Yderligere har du ovnen fri til andre gøremål.
Go' fornøjelse.
tilføjet af JChr
Katoffler
Lad dog værre med at ødelægge kartoflerne med fløde , er i ikke tykke nok i forvejen❓Tag estedet en stor kartoffel, skur den flæk den på
lange så der bliver en båd, smør den med olivenolie drys urtesalt over. bag dem i ovnen en halv time til de er brune det feder ikke god fornøelse hej