Af rugbrødsmadder kan jeg bedst lide leverpostej og med champignoner ovenpå.
Af varm mad kan jeg bedst lide dunser (det er altså frikadeller, hvis du nu ikke ved hvad dunser er 🙂) og gryderetter af alle mulige slags, helst med champignonger i 😉
og hjemmelavede hotdogs.
I aften skal vi have kartoffelmos og millionbøf, det kan jeg også godt lide mums mums [f]. Fandt opskriften her: https://www.opskriftindex.dk/millionbøf
Hvad er dine livretter? 🙂
tilføjet af eskimona
jeg elsker sæl med søpapegøjer
man tager en sæl, og fjerner tarmene, og indlægger søpapegøjer med fjer, indvolde, og det hele, og lader det hænge, eller garvet ned, hvis det er muligt i 1 år, derefter åbner man sælen, og spiser de gærede fugle.
fe er møre, og lugter af h til, men det er fint at servere den ret til bryllup.
tilføjet af pitbulltroldmanden
Millionbøf
kaldte man for vaeltet lokum, før i tiden, så god appetit.😉
tilføjet af Lille Grå
det ved jeg da godt
🙂
tilføjet af Lille Grå
det har jeg aldrig smagt
tror heller ikke jeg har lyst til det 😉
tilføjet af Fjuw
Stegt flæsk
Og persillesovs kartofler og æblemos
tilføjet af anonym
Et stykke med
Filet...hi hi
tilføjet af Madglad kvinde
I aften her jeg fået
farserede porrer med kartofler, brun sovs og rødbeder, og det er bare mums.
Mine livretter er, deller med St. hvidkål, flæskesteg, hakkebøf med bløde løg og brunsovs, Herregårdsbøffer med fritter og bearnaisesovs, mørbradbøffer, engelsk bøf, stegt flæsk med persillesovs, karbonader med st. blomkål, pastaretter, boller i karry, stegte rødspætter med persillesovs, forloren harer, oksesteg, lammesteg, lagsagne, gryderetter med ris, Bøf Stroganoff eller gullasch med mos, og meget meget andet spændende som smager skønt.
tilføjet af Anonyms
yummie
det er oz min livret mmmmums... og helst kartofler der lige er hevet op af jorden 🙂
tilføjet af Lille Grå
mums :)
det er nogen lækre livretter du har 🙂
jeg kan lide det alt sammen bare ikke lammestegen [:|]
og herregårdsbøffer ved jeg ikke hvad er, er det ligsom engelsk bøf?
tilføjet af Madglad kvinde
Du er da kræsen,
hvis du ikke kan lide lammesteg, men det er nu også mest påskemad, så er gammeldags dansk lammesteg med aspargeskartofler, brun sovs, agurke salat og fransk karfofler og meget god rødvin min yndlings påskeret.
Elsker også grillet lammekoteletter når jeg er på ferie i Grækenland, elsker også meget græsk mad, når jeg er på ferie og en masse tzatziki, stifado, moussaka, sværdfisk og kødstykker på spyd.
Herregårdsbøffer er hakkebøffer med pomfritter, bearnaisesovs og man plejer at få fine ærter som tilbehør.
Rigtig engelskbøf er en god bøf med kartofler, brun sovs og rødbeder eller asier, men jeg kan ikke lide asier, så rødbeder til bøffer med brunt sovs smager mig bedst.
Nu, hvor det er efterår, så skal man bruge årstidens kød og grøntsager, så jeg er også meget vild med oksesteg stegt som vildt med tyttebær, Waldorff salat og vildmose kartofler.
Jeg er også vild med rodfrugter som persillerod, pastinak, selleri, gulerødder og porrer, og det er suppe tid, og jeg er vild med supper, f.eks. hønse/oksekødssuppe, urtesuppe, tomatsuppe, minestronesuppe, karrysuppe, aspargessuppe, grøntkålssuppe og hvidkålssuppe.
Det er med at finde nogle gode opskrifter i kogebøger og ugeblade som passer til årstidens mad.
Kan du slet ikke lide lammekød?
tilføjet af Madglad
uha
Fyldt hvidkålshovede, okserøv og bourgogne, væltet lokum (millionbøf).
På rugbrøg så absolut fuglekvidder (nogle kalder skinkesalet men det er det ikke da det er alle mulige pålægsrester og derfor faktisk ikke må kaldes skinkesalat)
tilføjet af Søde mig :o)
jeg elsker også fuglekvidder
på en tyk skive saftigt rugbrød, og med en stribe mayo over... mååååååms 😉
Øv nu blir jeg lækkersulten.... hvorfor blir man altid lækkersulten efter noget, som man ikke har i huset?? 😕
tilføjet af blomsten
livretter
Min livretter er blomkål/gulerødder med karbonader og hvid sovs eller stuvet hvidkål med frikadeller i aften skal vi have boller i karry det er også godt🙂