Hej.
Skal til at forsøge mig med rejer i wokretter.
Men hvilke er gode?
Har selv en ide om at rejer på frost er dårlige, og har hørt at rejer i saltlage fra Launis er gode.
Har en dag købt rejer i saltlage i discountudgave og de var meget dårlige, så det gør jeg nok ikke igen.
Har du lavet mad med rejer og hvilke foretrækker du??
tilføjet af dulkis
Lige til wok foretrækker jeg kinarejer
- de er frosne, men du kan købe dem med skal og så er de slet ikke så ringe. I andre sammenhænge foretrækker jeg store grønlandske rejer i lage.
tilføjet af IkkeMesterkok
Mærke/navn?
Jeg vil nok helst have nogen uden skal.
Frosne kinarejer lyder meget godt.
Hvilken butik køber du dem i, og husker du evt. hvad de hedder.
På forhånd mange tak...🙂
tilføjet af dulkis
Jeg ved faktisk ikke hvad de hedder
Kender dem bare på posen som er sort. De har dem altid i Føtex og af og til på tilbud i Netto. Du kan få dem uden skallen, så kun halefinnen er der. Dem der er uden skal er forkogte, så dem kan du bare tø og marinere inden du hælder dem i woken.
tilføjet af IkkeMesterkok
Tak
Hjælp marinere, hvordan?
Er det nødvendigt?
tilføjet af kok;-)
de heder ....
Black Tiger rejer ...... og som skrevet er de sorte IKKE kogte og med skald på
men ... da du skal bruge dem til Wok skal du købe de røde (kogte)... tø dem ... tag halen af (så al skalen er væk) ... MEN de skal KUN ha 2-3 min i Woken (ellers bliver de seje)
tilføjet af tofly
helt
klart tigerrejer til retter der skal varmes.
Jeg køber en pose med tigerrejer MED skal, de er grå/sortstribede.
Tøer dem op og fjerner skallen
Smider dem på en varm pande med lidt karry og lidt olie og gir dem til de er lyserøde, så kommer jeg ½ pose wokmix ved og forkogte nudler, og så 1 ds. kokosmælk og lidt soya og varmer det igennem... der bliver spist op hver gang.
Ellers skulle du prøve at pille skrællen af, komme dem i en pose med soya, lade det trække i en time, trække dem på spid og grille dem til de har fået farve.. UHMMMM
tilføjet af tofly
OG...
hvis du skal have en god rejemad... eller bruge reler til salat, så vil jeg foreslå mellemstore rejer fra Royal Greenland.
tilføjet af komododragon
Frosne rå tigerrejer
er glimrende.
Men jeg synes egentlig at rejer i varm mad ofte er en skuffelse. Det skal ihvertfald under alle omstændigheder kun LIGE være gennemstegt. Så er de gode.
Men smagsmæssigt tåler tigerrejer som er opdrættet i tropisk flodvand overhovedet ingen sammenligning med det skønne fjordrejer vi selv kan diske op med på vores breddegrader - eller de herlige rejer fra nordsøen og ishavet for den sags skyld.
Problemet er bare at de ikke egner sig i varm mad da de lynhurtigt bliver overstegte hvorved de bliver seje og får en kedelig fiskeagtig smag.
tilføjet af Huskok
Nej, det er ikke nødvendigt at marinere tigerrejer
Nogle gør det nogle gange for smagsvariantens skyld. Med den her marinade bliver smagen meget "østen" - især ingefæren har skylden for dette. Den har portion marinade passer til 750g tigerrejer.
Marinade:
1 knivspids peber
1 stk lime
1 spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1/2 tsk havsalt
tilføjet af 1brian
Fakta
har dem også, der hedder de bare hverdagsrejen og koster 25kr for en pakke. De har dem både marineret og rå. Men som sagt kun lige steges til de er blevet røde, ellers er de godt nok kedelige. Held og lykke.