For filan da.. jeg lavede en lækker citronkage forleden ude å arbejdet.. jeg delte den i to bunde og kom vanilie-lagkagecreme blandet med ren kakao på den nederste bund-lagde den øverste del på og skar dem ud i store stykker.
Da kakaosmagen var meget kraftif, ville jeg lave en frisk citronglasur og komme ovenpå kagerne... og NU kommer mit problem... jeg lavede blandede flormelis med citronsaft og lavede glasuren VIRKELIG tyk, smurte den på de afkølede kager... og hvad skete der----Glasuren gled langsomt men meget målrettet af kagerne.... godt og vel AL min dejlige citronglasur endte på fadet i store "pytter"
Hvordan laver jeg en "holdbar" glasur, der bliver på kagen?!
tilføjet af dulkis
møj mustisk
- Har de afkølede kager været for afkølede. De skal jo helst kunne "hæfte" lidt? Eller den har skilt en smule og citronen er synderen. Har aldrig været ude for det.
tilføjet af jahn
Er ikke sikker,men
Der er vist noget med at du kan komme æggehvider i glasuren,det mener jeg man gør til kransekage, hvor den jo nærmest står i "pølser". Men prøv at søg blandt sol´s opskriftsamlinger, der tror jeg du vil kunne finde hjælp.
Held og lykke..
Kh. Fynboen
tilføjet af Ulrikka
Jeg kan ikke hjælpe dig, kære Tofly
Vil bare sige , at jeg misunder dig den humor , du lægger for dagen: Den er vist "jysk" ???
tilføjet af Me Jane
Glasur
Husk at væden som du kommer i flormelisen skal være meget varm, ellers størkner det ikke.
Hele fidusen er jo, at vandet skal "forsvinde", så sukkeret stivner igen.
Næste gang du laver sådan en lækker kage, så husk altså at koge citronsaften, inden du putter det i flormelis, og du behøver ikke at lade kagen afkøle så meget. Det skal nok blive rigtigt godt.
Ps. Husk at sende mig en invitation.
tilføjet af tofly
puhaeee
ARGH nej nej nej.... jeg er fra Sjælland, forlovet med en jyde og bosiddende på Fyn.
TA DEN!
tilføjet af ulrikka
hej tofly
så har din jydekæreste præget dig i den rigtge retning.
tilføjet af tofly
nøh
han siger at jeg var sådan da jeg mødte ham
tilføjet af karrierekvinden
Re: jeg er glaSUR
Var jeg dig, ville jeg bruge citronessens tilsat en smule gul frugtfarve, næste gang jeg skulle lave den kage.
Resultatet er forrygende, hvis altså ikke man er modstander af kunstig tilsætning.
tilføjet af tofly
jo men
Hej Karrierekvinden
Hvad gør citronessens godt for i forhold til citronsaft?
tilføjet af karrierekvinden
Re : jo men
Den giver såmænd en glasur, der smager af citron og som vil stivne.