Jeg vil gerne invitere jer alle på middag
- men der er desværre ikke plads - og iøvrigt heller ikke mere mad, men opskriften vil jeg bestemt gerne kaste i grams.
- Økologisk langtidsstegt kylling med indmad og persille.
Ingredienser:
1 økologisk kylling 2,4 kg.
Indmad
1 bdt økologisk persille
4 laurbærblade
1 l kogt vand.
Se kyllingen efter og gnid den med salt og peber indvendig og udvendig. Læg hals, kråse og lever ind i kyllingen sammen med et bundt godt afskyllet økologisk kruspersille. Læg herligheden i en bradepande og sæt den i en varm oven ved 200 grader (varm luft) Brun den i 20 minutter med brystet opad. Vend den og brun den yderligere 20 min.
Tilsæt vand og laurbærblade og dæmp varmen til 120 grader.
Lad den stege i 2½ time.
Tag kyllingen ud og lad den afkøle på køkkenbordet.
Lav sovsen af fonden fra bradepanden
Skær kyllingen i kuvertstykker, giv stykkerne en smule salt og citronsaft og placér den på risten i en 220 grader varm ovn. 10 min senere er skidet sprødt og lækkert.
Sideløbende laves agurkesaltat af (påbegyndes 4 timer tidl.)
2 økologiske agurker
en stor tot frisk timian
2 dl hvidvinseddike
2 spsk rå rørsukker
Økologiske, godt vaskede kartofler sættes til kogning, når kyllingen mangler time i stegetid.
Indmad og persille lægges ved siden af kyllingestykkerne på fadet.
Byd en jævn rødvin til og masser af isvand.
Indmad og persille lægges ved siden af kyllingestykkerne på fadet.
- Det var da lige før vi kunne høre englene synge og bestemt se min mormors søndagsmiddagsstemning.
Hvor var det da herligt.
- Økologisk langtidsstegt kylling med indmad og persille.
Ingredienser:
1 økologisk kylling 2,4 kg.
Indmad
1 bdt økologisk persille
4 laurbærblade
1 l kogt vand.
Se kyllingen efter og gnid den med salt og peber indvendig og udvendig. Læg hals, kråse og lever ind i kyllingen sammen med et bundt godt afskyllet økologisk kruspersille. Læg herligheden i en bradepande og sæt den i en varm oven ved 200 grader (varm luft) Brun den i 20 minutter med brystet opad. Vend den og brun den yderligere 20 min.
Tilsæt vand og laurbærblade og dæmp varmen til 120 grader.
Lad den stege i 2½ time.
Tag kyllingen ud og lad den afkøle på køkkenbordet.
Lav sovsen af fonden fra bradepanden
Skær kyllingen i kuvertstykker, giv stykkerne en smule salt og citronsaft og placér den på risten i en 220 grader varm ovn. 10 min senere er skidet sprødt og lækkert.
Sideløbende laves agurkesaltat af (påbegyndes 4 timer tidl.)
2 økologiske agurker
en stor tot frisk timian
2 dl hvidvinseddike
2 spsk rå rørsukker
Økologiske, godt vaskede kartofler sættes til kogning, når kyllingen mangler time i stegetid.
Indmad og persille lægges ved siden af kyllingestykkerne på fadet.
Byd en jævn rødvin til og masser af isvand.
Indmad og persille lægges ved siden af kyllingestykkerne på fadet.
- Det var da lige før vi kunne høre englene synge og bestemt se min mormors søndagsmiddagsstemning.
Hvor var det da herligt.