Er der nogen der ved hvilken slags græskar man bruger til at skære ud til Halloween? Når vi udhuler dem til at kunne skære i dem i, tænker vi nemlig altid at man må kunne bruge kødet til et eller andet, men for at finde en opskrift må man jo lige viden hvad den minder om. Hokkaido fx, eller butternut?
Håber nogen kan hjælpe :D
På forhånd tak
tilføjet af Amatørkokken
Her er en lækker en ;-P
Jeg bruger Hokkaido græskar og laver denne lækre suppe af kødet.
Der er til 4 personer.
God fornøjelse
2 spsk karry
1 liter vand
1½ grøntsagsboullionterning
1-2 dåser flåede tomater gerne hakket
30 g frisk hel ingefær
3-5 fed hvidløg - eller som man nu ønsker
1 stort løg
700-800 g Hokkaido (uden skræl og kerner)
Smag til med salt + peber
Lidt chili hvis man har lyst til det
Karryen svitses af i gryde. Alt øvrige ingredienser tilsættes og koges til det er mørt (30-40 min). Ingefæren tages op og kasseres. Resten blendes og der kan nu tilsættes kød hvis man har lyst til det(skinketern, svitset oksekød eller rejer) så den 'fylder lidt mere i maven'. Server rygende varm med godt brød, græsk yoghurt ell cremefraiche til.
Ps. Når græskaret er udhulet så gnid det indvendigt med atamon ell. eddike, det forlænger holdbarheden og det står ikke og falder sammen ell lugter fælt 🙂
go' fornøjelse og VELBEKOMME 😃
tilføjet af Misha
Tusind tak
..for den lækre opskrift :d det skal da prøves! ..men vil det sige at det typisk er hokkaido græskar der bliver solgt som halloween græskar?
Ps. smart ide med atamon! :D
tilføjet af anonym
åhh har vi ikke rigligt med ting fra over ther?
Halloween Halloween Halloween er dette ikke noget amerikansk?
tilføjet af Misha
jo..
..men gør det også kun fordi jeg synes at græskaret er dekorativt og hyggeligt, og jeg er stor fan af hygge. Det at danske børn også er begyndt at gå rundt og rasle den dag er for meget! klart! Men det er udhule et græskar og tegne et flot motiv og så prøve sine skære-færdigheder er da en hyggelig beskæftigelse, der faktisk også kan give lidt sved på panden. Så en god ting at lave sammen på en solrig efterårsdag :D
tilføjet af amatørkokken
Kært barn har.
Mange navne.
Jeg bruger hokkaido græskar når jeg laver lygtemænd til haven, men det er både fordi jeg syntes de er fine og fordi jeg bruger kødet til min suppe. Der findes jo et utal af græskarvarianter. Det typiske er jo nok det som folk udhuler som bla. går under betegnelsen Vintergræskar/halloween/pumpkin græskar.
Hvis du vælger at bruge det traditionelle kan du også bruge kødet til suppen ovenover.
Glemte forøvrigt at tilføje at jeg tørre kærnerne og rister dem i soya på panden. Det er som snacks. virkelig lækkert, prøv det.
Igen siger jeg go fornøjelse.😃
tilføjet af amatørkokken.
Kernerne.
Jeg mente kernerne og ikke kærnerne, så fik vi den på plads 😃
tilføjet af Halloween
Udklædning HalloWeen
Jo, men det er meget fedt med udklædning til Halloween - prøv lige at tjek denne side http://www.hallo-ween.dk