Min kærste er lige gået til bageren og jeg skal koge æg og lave te. Nu er det bare sådan at jeg er verdensdårligeste til at koge det perfekte blødkogte æg. I de sidste 5 år er det nok lykkes 2 gange og resten er enten blevet for hårde ellers er hviden stadigvæk for flydende .. ad. Har kigget i kpgebøger, men det hjæjper åbenbart ikke.
Kan du give mig en 100% sikker måde lige at koge det perfekte æg?
tilføjet af lm21
yes
6,45 min.
tilføjet af Bimmer ILP
Hvilken størrelse?
Medium eller Large?
tilføjet af Ægcelle
4 minutter...
...hæld 3 spsk. vand i en gryde og sæt det i kog, når vandet koger slukker du for kogepladen, og putter æggene i gryden putter låg på og giver æggene 4 minutter.
vh
tilføjet af mummi-39
Strudseæg...
Må det vist være ;o))
/Mummi
tilføjet af mummi-39
Er de kogt..??
Blev det til det ene eller andet..??
- Jeg putter mine æg i vandet med det samme og fra det koger. så får de ca tre min. alt efter størrelse. Er det små æg, så bare 2 min og 40-45 sek.
Det er balancegang det der med lige at få det der rigtige blødkogte og man lærer det vist aldrig..??
Måske du skulle ønske dig en æggekoger. Jeg skulle dog ikke sige om de skulle kunne gøre æggekogekunsten bedre. Æggene har jo stadig forskellige størrelser ;o))'
Men husk nu...
-ikke for mange æg til fyren. Han kunne jo blive......
Pyldret ;O))
/Mummi
tilføjet af Bimmer ILP
Det afhænger af størrelsen ;o)
Hvis det er et large æg, så skal det
koge ca. 7 minutter i en dl. vand.
tilføjet af malthesen
Strudseæg,smiler
Hold da op hi hi &=)Kog et æg i 3 ½ min. ca.
muusenn
tilføjet af mummi-39
Strudsen er nu...
- en nyttig pip-fugl... ;o)))
Men så skal man da også "vende" det undervejs, eller..??
Jeg vil have den bløde del, så kan du få den hårde..??
/Mummi
- der engang har lavet verdens nemmeste æggekage.
1 æg til 4 pers. ;o))
Og spist de fineste og lækre strudse-bøffer...
Man kan også "puste dem"
- og siden lave sig den smukkeste sengelampe af... - Ja, et strudseæg ;o)
tilføjet af hurtig hurtig
succes
Tak for jeres hurtige svar... jeg prøvede den med 6,45 min. og vupti ud af fire æg blev 2 perfekte. Ja underligt nok, men sådan er det altså. Det var str L, så 6.45 passer (på 50%) :-)
Men stor tilfredsstillelse at have serveret perfekte æg her til morgen.
tilføjet af hurtig hurtig
æggekoger
og forresten var det godt ide med den æggekoger. Måske et ønske jeg skulle sætte på julegaveønskelisten.....
tilføjet af mummi-39
Og smil ;o))
- til dig.
Herligt profil billede. Cirkeline er også sød ;o)
Men de er så små, hende og hendes muse-venner.. - at for dem er et vagtel-æg nok hvad et strudseæg er for os..
Nok om æg for idag og hygge herfra ;o))
/Mummi
tilføjet af malthesen
tak i lige måde
Ja ok nok om æg
mummi.Hav det godt.
muusenn
tilføjet af Veninden
Se det var jo noget af en kunst!!
medmindre de æg har forskellig størrelse - hvordan f... gør du det?
tilføjet af Æggekoger
Lykkes HVER gang!
Kom 4 spsk. vand + æggene (M/L) i en gryde med låg. Når vandet koger, slukkes kogepladen, og gryden bliver stående i nøjagtig 5 minutter.
Herefter fjernes gryden, og æggene overhældes hurtigt med koldt vand. Den er sikker - hver gang!
tilføjet af lm21
haloooooooooooooo
det var kun tiden.
tilføjet af lm21
spsk.???????
i en gryde????? den er fordampet på 2 min.????????????????
tilføjet af Bimmer ILP
Jeg er klar over det
Du er helt sikkert strudsen i historien. ;o)
Jeg tager den hårde del. Så du får den bløde
del, der bliver hård med tiden. ;o))
tilføjet af Lasse Jacobsen
Om kogning af blødkogt æg
Vi taler om almindelige æg, du har købt i en forretning:
Metode 1: Læg jeres to æg i så meget koldt vand, at lidt af ægget er ovenvande. Start blusset/pladen. Når den første store boble siver ud under ægget og det beynder at hoppe let har du tre minutter tilbage. Præcist efter tre minutter pøser du koldt vand over æggene for at standse koaguleringen.
Metode 2: Sæt vandet i kog. Prik hul i ægget i hver ende med en tynd nål. Giv æggene fem minutter. Præcist efter fem minutter pøserdu vand på for at standse koaguleringen.
Fejlprocent: 1