Ingredienser: 150 g mel
100 g margarine
50 g florsukker
1/2 sammenpisket æg
Fyld:
100 g marcipan
60 g sukker
1 æggehvide
Smuldr margarinen i melet. Bland florsukker i og saml dejen hurtigt med ægget. Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Arbejd marcipanen og sukker sammen med hviden til en blød masse. Rul den ud i en pølse med lidt florsukker og del den i 15-20 stykker. Rul dem til kugler.
Rul linsedejen ud på et melet bord i 3 mm tykkelse og udstik dem i små runde bunde på ca. 4-5 cm i diameter. Læg en marcipankugle på hver bund og tryk linsedejen op med 3 fingre som en trekantet hat. Sæt på plade med bagepapir.
Bag ved 225 grader i 6-8 min. De skal være lysebrune på "hatteskyggen". De afkølede kagers bund dyppes i smeltet chokolade.
tilføjet af Juliebøg
Mange
tak for opskiften den lyder god
tilføjet af Min mor?
Opskriften
Ingredienser til 20 små
200 g mel
100 g smør eller margerine
50 g florsukker
1 æggeblomme
Fyld:
100 g marcipanmasse
100 g sukker
ca 1/2 æggehvide.æltes til en ensartet masse og rulles ud til en pølse ca.20 cm lang og deles i 20 stykker. Fremgangsmåde Mel og de øverige ingredienser æltes sammen til ensartet dej.Fedtstoffet skal ikke blødsgøres, men havde sin normale konsistens.Dejen rulles ud i 3-4mm.Tykkelse og stikkes ud med en kageudstikkelser eller glas i 6 cm i diam.
Midt på dejstykket lægges et marcipanstykke, som pens¨les med lidt vand. De tre dejsider trykkes op omkring fyldet.
Kagerne anbriges på en plade og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader. i ca.10 min. Til kanterne er gyldne.
Kagespidserne kan evt. Pyntes med chokolade.
Servering Kan spises til en kop kaffe eller en kop te.Eller når du har lyst til noget lækkert.