eller fødevareminister kan jo bare udskrive en opgave og redegørelse som nogle konsulenter belyser med fokus på ministerens ønsker
fx om at smide madrester ud; hvis fødevareministeren gerne vil vide hvor mange der smider madrester ud og hvordan det foregår så betaler man det bedst kavlificerede og mest partipolitisk korrekte konsulentfirma, med den laveste pris på opgavens udførelse til at bruge nogle år på det, så kan ministeren når og hvis ministeren stadig er minister i det ministerium og så får sin rapport overveje hvordan sagen aktuelt skal køres efter de oplysninger som ministeren ligger ind med.
Fødevareministeren kan sikkert lave enten dekreter, eller vejledninger eller cirkulærer via sine embedsmænd som arbejder på opgaven et stykke tid.
Når cirkulæret så udkommer tre fire år efter fødevareministeren udbød rapporteringsopgaven om madrester der smides ud så er det et efter tidens skik og brug et næsten forældet ciurkulære der både vil medføre besvær og forvirring.
Man burde forebygge dette besvær og forvirring ved at bekendtgøre at der er et cirkulær på vej de følgende tre år om madrester der smides ud; eller ministeren kunne henvende sig til oplysning til borgerne om samfundet og anmode om en reklamefilm om det at smide mad ud❓Man kan også alternativt i butikkerne gøre som amerikanerne give resterne til de fattige i nabolaget, eller lave en aftale med nogle fattigbespisningsorganisationer om at hente rester før udløbsdatoen.
Mon ikke det næsten er sikkert at der er mange som vil kunne nyde ministrenes madrester.
http://www.stopspildafmad.dk/opskrifterograad.html
http://i.pol.dk/debat/article997760.ece
http://brugmerespildmindre.dk/
Gode Råd
om mad og madrester
Planlæg
•Lav gerne en madplan af og til, for alle måltider for et par dage eller en uge ad gangen.
•Køb ind til flere dage og spar både tid og penge samtidigt med hvis du har lyst til det, du undgår at belaste miljø og dermed også klima. De fleste kasserer 10 til 20 procent af det, de har købt ind. Lær mere om miljøvenligt indkøb.
•Skriv en indkøbsseddel uden tiillægskøb, så du af og til lettere undgår at købe noget, du måske ender med at smide ubrugt ud.
•Find på retter helt uden kød, eller med meget lidt kød som du tør prøve. I gryderetter kan en del af kødet ofte erstattes af grønsager uden at sundhedsværdien forringes.
•Find ud af, hvilke frugter og grønsager, der har sæson lige nu og om der er lokale avlere.
•Optø dybfrosne varer i køleskabet.
•Udnyt de varer, du har købt ind.
•Udnyt fx rester til pålæg.
•Aflever de tomme flasker og dåser til genbrug.
•Lær at bruge komfurets for og eftervarme.
Hvert kilo madspild har en værdi mellem cirka 5 og 1000 kroner afhængigt af om man er på starthjælp eller på ministerløn med en kuvertpris på 1000 kroner; så de rige sparer mere end de fattige, ved at spise op.