7tilføjet af

Hjælp til opskrift - ingredienser...

Jeg skal til at lave en ny let og lækker ret til aften.
Pitabrød med iceberg, tomater, agurk, rejer og advokado. Dertil laver jeg en lækker dressing.
Mit spørgsmål er så:
Er der nogen derude, som har en god og lækker, gerne forholdsvis billig, opskrift på noget der indeholder enten frisk citron, creme fraiche, frisk dild eller karse? Eller gerne en kobination af nogle af tingene. Da man jo kun bruger en lille del af hver ting, til den ovenfornævnte ret, er der meget tilbage, men synes det er synd at smide det ud.
Håber I har nogle idéer;o)
tilføjet af

prøv

cremefraise kan spises kold til et stykke tærte feks.
cremefraise kan også kommes i en sovs, eller laves til en dressing til f.eks kartoffelsalat, pastasalat osv. _ f.eks den dressing du i forvejen har lavet til dine pitabrød.
Citron, karse, dild kan spise til og på alt som pynt og fordi det smager og godt.
brug fantasien når du laver mad.Det er ikke så svært !!!
tilføjet af

Jada. Digter lige en på stedet

Ryster denne ud af ærmet:
Tag noget Creme Fraice.
Kom et par spiseskefulde tomatpuré i.
Bland ½ spiseskefuld frisk citronsaft i
salt + peber i
Lidt estragon, tørret eller frisk
En anelse sennep
Lidt mayonnaise(Ca 1/5 af Creme fraichen)
Lidt A38 eller ymer (Ca 1/3 af Creme fraichen)
Tilsæt dild og gerne lidt andre friske krydderurter. Smag dig frem
Plevre plevre plevre, og så er det rørt sammen
Og vupti, så har du en hjemmekomponeret Thousindandone Island Dressing
Velbekomme
GL
tilføjet af

Man kan også

bruge cremefraichen i en grøntsags tærte. Bland æg, cremefraiche og evt en lille smule mel sammen og hæld det i en tærteform beklædt med tærtedej ( kan købes halvfærdigt både som grovtærte og som alm. skal kun tilsættes vand ) fyld kan være hvad du har af grøntsager. I æggeblandingen kan sagtens indgå både dild og karse, ellers brug lidt af dressingen til lidt salet som tilbehør til tærten. Oven på tærten kan drysses lidt revet ost, og så ellers i ovnen til den er gylden og gennembagt.
Knus fra
Carmen
tilføjet af

Forhold æg/CF?

Det lyder spændende. Det tror jeg at jeg vil prøve. God ide til "restemad", for jeg får ofte en del "kaninfoder" til overs. (Jeg er glad for grønsager, men sådan er det ikke alle, der har det)
Men hvordan skal forholdet æg/Cremefraiche være?
Med velbekom hilsner
GL
tilføjet af

Uha ;-)

Den var værre, jeg laver somregel mad på slump.
Men jeg mener engang at have lært en tommelfingerregel der sagde noget om 10 æg til ½ l fløde. Her er det så bare cremefraiche i stedet for fløde, så må det være ca 5 æg til 2½ dl
Så må du ellers selv dividere eller gange op alt efter hvor stor en portion du skal lave :-)
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af

Takker

Jeg laver ozz mad på slump, men kan dog nogenlunde angive forholdene, sårn cirka agtigt. Det kan du ozz se i min kogebog.
Men tak for tippet, jeg vil testse det snarest
MVH
GL
www.medlem.jubii.dk\loejsermand
tilføjet af

Velbekomme :-)

Jeg kan da også komme med ca mål når jeg bliver bedt om det. men jeg skal somregel lige tænke en eksra gang, da meget af det mest ligger i fingrene og i fornemmelsen i det øjeblik jeg står med råvarerne mellem hænderne.
Hvis nogen spørger hvor lang tid noget skal have i ovnen, ja så bliver mit svar somregel: til det er færdigt, jeg kan selvfølgelig godt sige en ca tid, men der er så mange forskellige faktorer der spiller ind, som størrelse og vægt tykkelse, forskel på ovne etc etc, så det er ikke bare sådan lige til.
Kærlig hilsen
Carmen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.