Værsgo' og kom så igang
Ungarsk fladbrød "Langos"
Ingredienser:
20 g. gær
200 g. kartofler
500 g. mel
½ tsk. salt
1 dl. lunkent vand
2 dl. Cremefraiche
2-3 fed hakkede hvidløg
eventuelt parmesanost eller mozzerala
Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges, pilles og moses, mens de er varme.
Smuldr gæren i vandet, og rør det ud. Derefter røres de moste kartofler, mel, salt og evt. endnu en smule lunken vand, også i. Dejen skal være blank og løs, men samtidig tyk nok til at kunne håndteres.
Strø mel over dejen, og lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldækket bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en håndflade.
Put stykkerne i friture, og steg dem sprøde på hver side. Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres med "fyldet" (Cremefraice iblandet hvidløg), og evt. parmesanost.
Langos kan fryses ned, hvis der altså bliver nogen tilbage.
Velbekomme:
Men man kan også selv digte sig frem til "fyldet"
Langos kan man blive afhængig af
;-)
Ingredienser:
20 g. gær
200 g. kartofler
500 g. mel
½ tsk. salt
1 dl. lunkent vand
2 dl. Cremefraiche
2-3 fed hakkede hvidløg
eventuelt parmesanost eller mozzerala
Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges, pilles og moses, mens de er varme.
Smuldr gæren i vandet, og rør det ud. Derefter røres de moste kartofler, mel, salt og evt. endnu en smule lunken vand, også i. Dejen skal være blank og løs, men samtidig tyk nok til at kunne håndteres.
Strø mel over dejen, og lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldækket bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en håndflade.
Put stykkerne i friture, og steg dem sprøde på hver side. Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres med "fyldet" (Cremefraice iblandet hvidløg), og evt. parmesanost.
Langos kan fryses ned, hvis der altså bliver nogen tilbage.
Velbekomme:
Men man kan også selv digte sig frem til "fyldet"
Langos kan man blive afhængig af
;-)