4tilføjet af

Værsgo' og kom så igang

Ungarsk fladbrød "Langos"

Ingredienser:
20 g. gær
200 g. kartofler
500 g. mel
½ tsk. salt
1 dl. lunkent vand
2 dl. Cremefraiche
2-3 fed hakkede hvidløg
eventuelt parmesanost eller mozzerala



Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges, pilles og moses, mens de er varme.
Smuldr gæren i vandet, og rør det ud. Derefter røres de moste kartofler, mel, salt og evt. endnu en smule lunken vand, også i. Dejen skal være blank og løs, men samtidig tyk nok til at kunne håndteres.
Strø mel over dejen, og lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldækket bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en håndflade.
Put stykkerne i friture, og steg dem sprøde på hver side. Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres med "fyldet" (Cremefraice iblandet hvidløg), og evt. parmesanost.
Langos kan fryses ned, hvis der altså bliver nogen tilbage.
Velbekomme:
Men man kan også selv digte sig frem til "fyldet"
Langos kan man blive afhængig af
;-)
tilføjet af

Nostalgi

Havde helt glemt langos....Spiste jeg meget da jeg var i Ungarn, og faktisk var der engang en bod med langos på Strøget i København....det må jeg hellere prøve at lave
tilføjet af

Jeps

Jeg spiste dem også meget netop i Ungarn, men du kan få dem på Nørreport-station, men der er lidt langt for mig, så jeg laver dem her, og man kan med fordel komme en pæn skvat øl i dejen, så bliver de endnu mere "puffede"
;-)
PS. nogen hælder resten af øllen ud...
tilføjet af

Og her et syn for sagen

tilføjet af

ahhh

Uhm ja.... dem kbte jeg en vinter i Tivoli, smager vidt godt... Takker både for fotos på fotokritik og for opskriften herinde....(Tjekker lige dine andre fotos derinde... har nemlig også profil på www.fotokritik.dk)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.