Jeg er den store broccolientusiast og står netop og skal igang med at lave den store portion bønnegryde med broccoli.
Jeg er studerende og har fundet ud af, at det er billigere for mig, at lave store portioner mad af gangen og så fryse det ned.
Men jeg har netop hørt at man helst ikke må genopvarme broccoli...kan det passe?
Jeg synes aldrig jeg har hørt det før. Jeg ved at nogen taler om, at spinat og persille ikke må genopvarmes fordi de udskiller nitrit. Men broccoli???
Jeg har naturligvis prøvet at Google det, men jeg synes ikke der kommer noget ordentligt frem.
Jeg håber nogen herinde kan hjælpe mig🙂
På forhånd mange tak.
Hilsen Studinen26
tilføjet af kykokokken
persille og spinat udskiller ikke nitrit.
grunden til at man ikke må genanvende - genvarme persille og spinat er de evt. jordbakterier der kan være i retten.
med hensyn til persille sauce, så kan du jo servere det hakkede persille ved siden af saucen, bechemel sauce.
man koger ikke bønner og brocoli sammen, for de har forskellig kogetid, og brocoli bliver grå eller brune efter kogningen.
du kan lave nogle retter med brocoli, fks. en slags lasagne hvor du laver en mornysauce- bechemel med ost - og evt. noget kogt skinke, og masser af ost eller ægte kartoffelmos på toppen, så kan du tage det lige fra fryseren, og ind i den varme ovn.
brocoli og bønner skal koges al dente, det vil sige, indtil der er lidt "bid i grøsagerne, og derefter kan du afkøle det med koldt vand, eller isvand i få min, så beholder grønsagerne farven.
lad altid vandet med lidt salt spildkoge inden du kommer grønsagerne i, så beholder du også vitaminerne.
tilføjet af Gavtyv
Nitrit ??? Aldrig hørt om
Jeg har altid hørt at grunden skulle være "jordbakterier" der ikke dør hvis ikke maden koges nok og opvarmes tilstrækkeligt.
Og det forholder sig måske ligesådan med Broccoli og de fleste andre grønsager der er svære at skylle helt rene - kunne jeg forestille mig.
Iøvrigt er vi nu aldrig blevet syge af at opvarme hverken persille el. spinatretter eller andre grøntsagsretter, for den sags skyld - når vi opvarmer den slags, så varmes det til tøt på kogepunktet og for så lige lov at stå et øjeblik.
Mvh. Gavtyven
tilføjet af Anonym
Det er en skrøne
Det var i min barndom hvor køleskabe ikke var så udbredt at man kunne få en mindre forgiftning.
Godt gennemstegt kød kunne klare sig længere udenfor køleskabet.
Meeen....tilberedte grøntsager begynder at smage lidt surt efter 2 dage i køleskabet.
tilføjet af Cockamok
Uuuhhhaaa nej
det må du aldrig gøre !!!!
Det giver ustyrlig meget luft i maven, og dine studiekammerater vil straks slå hånden af dig.
Du må heller aldrig servere, opvarmet broccoli for børn. Det udskiller et stof, så de enten bliver homoseksuelle eller socialdemokrater.
PAS NU PÅ !!!!!