SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
6tilføjet af kaminsky
Ny Michael Moore Film.
I hans nye film er det syndhedsvæsnet og de private sygeforsikringer der er emnet. Moore viser at medarbejderne modtager bonus når en syg person afvises og ikke får behandling.moore tager konsekvenser og tager nogle afviste med til Cuba hvor alle hospitaler er gratis og i verdensklasse! Meget fungere ikke på Cuba (hvor jeg selv har været) men behandlig til syge mener jeg er et gode alle bør have mulighed for.
Min pointe er at selv om komunismen er på retur gemmen sidste 20 år kan der jo godt være enkelte ting fra "systemet" der virker.
tilføjet af Knæet
Har du intet lært
Kommunismen er udelt af det onde. Det blev vedtaget ved systemskiftet i 2001.
Og hvis du er i tvivl kan du jo bare spørge Anders, Søren eller Jesper.
Forøvrigt lader det til at regeringen trods alt er ved at adaptere nogle af kendetegnene fra det gamle Sovjetunionen. Her tænker jeg på topstyring, kontrolmani og stigmatisering af grupperinger man ikke bryder sig om.
Det er i grunden lidt hyklerisk at se Søren Krarup, på den baggrund, argumentere for at Blekingegadebanden er selve indbegrebet af socialisme.
tilføjet af Anonym nr. 2000
Amerikanske Tilstande
Udtrykket ’amerikanske tilstande’ bruges flittigt i den danske samfundsdebat – og det er sjældent positivt ment. Mange danskere opfatter USA som et land plaget af fattigdom, hjemløshed, racisme, vold og kriminalitet, hvor store grupper af befolkningen ikke har råd til en hospitalsindlæggelse i tilfælde af sygdom.
Èn af dem, der har oplevet – og studeret – forskellene på USA og Europa på tæt hold, er Henrik Fogh Rasmussen, der selv bor og arbejder i USA. Henrik Fogh Rasmussen dokumenterer i sin nye bog, "Amerikanske Tilstande", at mange af myterne og forestillingerne om USA langt fra holder stand.
Tror den bog vil være god for mange af SOL-deltagerne at læse!
NB.
Michael Moore har sin egen dagsorden... enhver der har set nogle af hans film ved hvad den går ud på! -Bush er dum, republikanerne er dumme, kapitalisme er dårligt, rige er egoister, våbenloven er dårlig, socialisme er godt, dødsstraf er dårligt, store virksomheder udnytter medarbejderne osv...
Jeg kan godt lide at se Michael Moores film. Har faktisk de fleste på computeren (Bowling for Columbine, Roger and Me, Fahrenheit 9/11, The Big One, The Corporation). Der er en anden film han medvirker i, som hedder noget med "Divided state", ikke en han har lavet, men faktisk ret god også! Ser dem for underholdningens skyld.
De er ret underholdende, men samtidig totalt ensporet i forhold til at få budskabet ud... hvis han prøvede at skjule dagsordnen lidt, kunne det være at nogle flere hoppede på dem, men som de er lavet står dagsordnen jo bøjet i neon... og de færreste er dumme nok til at æde det!
tilføjet af Knæet
Definition
Nu kalder Michael Moore jo konsekvent sine film for partsindlæg, så man skal være voldsomt ubegavet for ikke at vide på forhånd hvilken optik man ser verden igennem, når man ser hans film.
Ligeledes er det jo også sådan at han præsenterer folk for fakta, hvad enten præsentationen er gennemsyret af hans egen dagsorden eller ej,
Nu skylder du også at fortælle debatørerne at det er Anders Fogh Rasmussens søn der er tale om, og at dette indlæg nødvendigvis er lige så partisk som Michael Moores. Iøvrigt kunne jeg godt tænke mig at vide hvor du har læst bogen, da den jo endnu ikke er udkommet.
Ydermere er han jo ikke den eneste dansker der farer til USA og skriver en bog om hvad han oplever. Jacob Holdt's Amerikanske Billeder er også et glimrende portræt af det USA som jeg tvivler på Henrik Fogh Rasmussen har oplevet. Ikke desto mindre nærer Jacob Holdt en stor kærlighed til USA, og ikke mindst til den åbenhed som mange af indbyggerne i det fattige USA møder ham med.
Pointen er. Blot fordi man er uenig i en masse af de ting der foregår i USA, som f.eks. dødsstraf, og at præsidenten har behov for at konsultere sin usynlige ven(gud) for at regere landet, og en masse andre ting, er det jo stadig et land med en fantastisk mangfoldighed, og på mange områder et land vi kunne lære en hel del af.
Det er så sandelig også et land, hvor nogle tilstande er så ekstreme og, for os europæere, uforståelige, at vi således tilsyneladende kategoriserer dem som Amerikanske. Blot en tanke
tilføjet af Anonym nr. 2000
Michael Moores film
bliver af diverse medier, som kommer ud til den menige broger, kaldt for dokumentar!
Den almindelige opfattelse af dokumentar er, at det er sandheden der skildres forholdsvist upartisk!
Fakta vil jeg ikke kalde det. Det der vises er stærkt fordrejede oplysninger som ofte ikke har meget med virkeligheden at gøre!
Jeg har ikke læst bogen og har ikke påstået det! Forfatterens navn overlader jo ikke meget til fantasien, og jeg mener derfor ikke en nærmere præsentation er nødvendelig!
Amerikanske tilstande kan være gode for amerikanerne, således som europæiske tilstande kan være gode for europæerne... derfor kan man ikke overføre vores tilstande og sige at amerikanerne gør forkert, hvilket ofte bliver gjort!
Sidst jeg hørte noget til Jacob Holdt´s materiale, var det noget fra 60-70´erne (billedserien)... det er jo ikke tidssvarende! -Skal så ikke kunne sige noget om om han har lavet noget nyt!
tilføjet af 1-2-3
Dyrt sundhessystem
USA er paradoksernes paradoks og det er helt rigtigt at man får aflivet en del fordomme når man bor og arbejder i nationen. Men - der er stadig masser at undre sig over både hvad angår racisme, kriminalitet, skydevåben osv og deres sundhedssystem.
Fx angående racisme. Så er den der nogle steder i ret så ekstrem grad, men på den anden side kunne DK og Europa lære en hel del om hvordan man får gjort indvandrere til en aktiv del af samfundet.
Et andet paradoks er sundhedssytemet hvor en kæmpe gruppe ikke har adgang, eller kun begræset adgang (mener det er i omegnen af 40 mio mennesker), samtidig med at USA's sundhedssystem er DYRERE end det danske, målt på hvor meget den enkelte betaler via skat og forsikringer. Ikke svært at se hvorfor, da der er flere profitled inkluderet i fødekæden - men summasumarum, den enkelte borger betaler mere end den danske borger.
1-2-3
tilføjet af Knæet
At det bliver kaldt dokumentar
Kan MM vel ikke klandres for, når han selv insisterer på at kalde sine film for partsindlæg.
Der dør over 12.000 mennesker af våbenrelateret vold i USA om året. Det er da et nagelfast faktum. Det der sker i MM's film er, at han med udgangspunkt i fakta promoverer sin egen (oftest) venstreorienterede dagsorden. De fakta man bliver præsenteret for i hans film er således reelle nok, og har en hel del med virkeligheden at gøre.
Hvis ikke du har læst bogen, undrer det mig at du kan mene at sol's brugere vil have godt af at læse den. Det aner du vel ret beset ikke noget om. Din anbefaling at bogen, må således rumme en skjult dagsorden om at omvende sol's brugere til det fogh'ske tankesæt eller hvad? Ellers har jeg svært ved at se man kan anbefale bøger man ikke har læst.
Amerikanernes(eller den regering de har stemt ind) gerninger har en kolosal indflydelse på resten af verden, og jeg er ret sikker på, at selvom man på mange områder må beundre Amerikanerne for deres måde at gøre tingene på(og her tænker jeg ikke på deres evne til at tjene penge), er det vel de færreste der ønsker Amerikanske tilstande i Europa. Og i og med at der kommer så meget ekstrem præcis og sønderlemmende kritik af det Amerikanske samfund fra Amerikanerne selv, kunne meget tyde på at man heller ikke i USA, er udelt tilfreds med de Amerikanske tilstande.
Hvis du kigger på f.eks. det begreb der hedder "working poor", vil du nok erfare at selv om Amerikanske Billeder er gammel, er den stadig aktuel.