11tilføjet af

Ost med kommen

Hej
Når jeg ligger og er lige ved at falde i søvn om aftnen / natten, kommer jeg til at ligge og spekulere på en masse underlige ting, som jeg så undersøge næste dag.
I sidste uge kom jeg til at tænke på ost med kommen og om Danmark er det eneste land, hvor man har kommenost??? Jeg lå længe og spekulerede over det, og kunne ikke komme i tanke om, at jeg nogensinde har set det i udlandet.
Jeg har søgt på nettet og kan ikke rigtig finde noget om det.
Nu håber jeg at der er en herinde der kan give mig et svar.
Det er muligvis nok et plat indlæg, men jeg er ved at blive idiot over at gå og tænke på det.
Tak for hjælpen
Ditte
tilføjet af

Det er kendt

Men mest fra Holland....selvklart, de bruger det i f.eks. Gouda, det kan risikere at dukke op på hylderne herhjemme idet vi importerer meget Gouda.
Prøv at skrive "cumin cheese" i Google.
tilføjet af

De har den i Sverige....

...og de bruger den også gerne i opskrifter. 🙂 Her er en fra Tinas Køkken. 😉
http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=1609
tilføjet af

Det kan findes i Holland og Tyskland

Men er temmelig sjældent. Min hollandske kollega vidst ikke de havde det hjemme. Hun slæber det med hjem fra Danmark, når hun skal på ferie.
tilføjet af

Her er min

Favorit ret fra sverige:
http://www.weblogs.arla.dk/C1256FA800483D00/O/surstroemming-svensk.html
Velbekomme, nej så hellere to ristede med kage og Cocio siger jeg bare😃😉
tilføjet af

Vi kunne ikke....

...være mere enige her, det kan jeg godt sige dig! 😮 INGEN får mig til at spise det stads. Og lugten skal vi ikke snakke om! 😮 😃
tilføjet af

Sådan har jeg det også.... ;-))

Tænker på de mest mærkelige ting når jeg ligger i sengen og nusser missen 😮
Som forleden, der tænkte jeg i timevis på hvordan den mest korrekte måde er at spise en rå majs på.... Er det at gnave den rundt, bid for bid,,,eller er det at gnave på langs med indlagte linjeskift ??
Jeg faldt desværre i søvn før jeg blev enig med mig selv, men måske du allerede har været den tanke igennem??
mvh sjoveren, vild med misser og majs. 😉
tilføjet af

Tak for det

Jeg elsker selv fisk, også næsten rå sild samt klipfisk, men disse surstrømninger blev alligevel for meget da jeg prøvede.
tilføjet af

På langs

Gør det selv og har også set at Anders And gør det.
Kommen-ost ved jeg ikke noget om.
Jeg tænkte på ... ingenting. Tror jeg sov inden hovedet ramte puden.
tilføjet af

Ganske.

Normalt, men det var sku da meget værre, da Kineserne, blev fly forbandet på Arla, for en del år siden, de havde købt et kæmpe parti god alm ost, til en af deres supermarked kæder, men da den ankom, opdagede de til deres store skræk, at der var huller i osten, og de ville have stor rabat, man måtte forklarer dem, at det er ganske alm, at der er små huller i ost, dog ikke i smelte ost, det kunne måske også blive, en forvarmning til rem søvnen, ost er vel heller ikke det værste man kan tænke på, det kan blive lidt kedeligt i længden at ligge og tælle får.
tilføjet af

Ost med kommen

Hej hej
Tak for svar allesammen, så er jeg igen lidt klogere :)
Ditte
tilføjet af

hvad med ekstra lagret "ost""

Har de også ekstra lagrede oste i udlandet; gamle, gamle oste . . . ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.