3tilføjet af

Disciplinærsager mod betjente i det danske politi

Der er, så vidt jeg har kunne finde frem til: ca. 11.ooo betjente i det danske politi.
Gennemsnitligt pr. år er der ca. 85 disciplinærsager.
Hvordan kan man få indsigt i disse disciplinærsager og finde ud af årsagerne til dem?
Er det op til den enkelte stationsleder at vurdere, om der skal falde en påtale?
Hvordan vurdere man risiko for, at de pågældende betjente måtte få tilbagefald, således at den uhensigtsmæssige adfærd ikke ophører?
Skærper man kontrollen med pågældende betjent, hvis der først har været en disciplinærsag?
Jeg fandt en artikel omkring en betjent, som havde misbrugt politiets registre til at oprette sit eget kartotek over diverse oplysninger - Er reglerne for brug af politiets registre sikre nok af hensyn til borgerne, hvis der sker misbrug?
Og oplyses de pågældende borgere, hvis deres oplysninger er blevet misbrugt?
Eller behandles de fleste af politiets interne sager bag lukkede døre?
Politiet kan overvåge en computer med installation af en keylogger, malware-lignende bagdørs-programmer, eller indtrængen via trådløse netværk.
Men hvem kontrollere, hvad politiet kontrollere?
Hvor ofte undersøges betjente for deres søgninger i diverse registre?
Hvor stor er sandsynligheden for, at en betjent der misbruger systemet rent faktisk opdages?
Måske husker nogen sagen fra Århus, hvor et par betjente fik slettet deres fartbøder.
Hvor meget skal der til, før man vurdere om en disciplinærsag bør ender med en sigtelse?
Hvad tænker I her på SOL?
Og er der nogen med viden på området?
Venlige hilsner
Myone
tilføjet af

For meget brok

Politiet gør et fantastisk arbejde og der burde være mere opdragelse og disciplinering af befolkningen involveret. Er det sådanne disciplinærsager du efterspørger?
tilføjet af

Nej

Mit indlæg handler ikke om de dygtige betjente, der gør deres arbejde til UG.
Heller ikke om de forskellige risici, udfordringer og modstand politiet kan møde i forbindelse med deres job.
Indlæget handler om, hvordan nogle mennesker i magtfulde positioner kan finde på at udnytte deres stilling, udelukket for egen vindings skyld.
tilføjet af

spørg ekstrabladet

der har lige været en sag i pressen hvor en direktør i københavs politi brugte 2 arbejdscomputere til at chatte med små piger om sex på arto, manden mødte op for at få sex med en 13 årig pige, men mødte en voksen kvindelig journalist.
personer inden for politiet må jo lide konstant af navneforbud, for navnet på fyren kom ikke frem.
politiet bruger åbenbart deres adgang til komputterne til private gøremål, og naturligvis kan de også søge på naboen, eller konens nye elsker.
en militærperson med høj rang i forsvarskommandoen lavede det samme nummer, så cheferne har åbenbart ingen kontrol med hvad de ansatte laver i arbejdstiden.
de offentlige og privat ansatte sidder også dagen lang og chatter fis på deres arbejdskomputer, og vi ved jo også at de offentlige kontorer oplyser forsikringsselskaberne med de oplysninger de lige skal bruge, hvis en person er blevet skadet.
det er jo bla. derfor at skadelidte bliver sendt fra den ene læge specealist til den næste, kommunerne og forsikringsselskaberne arbejder sammen, så der kan gå flere år inden en sag er afsluttet.
alle dem som udtaler at de har tavshedspligt har det kun for at beskytte sig selv, det har vi jo set med alle de misbrug der har været med børn.
når pressen vil have sagsindsigt, så er dokumenterne forsvundet for evigt.
mærkeligt nok har jeg været ansat et sted hvor alle regninger, bilag, drift og alle mulige skrivelser blev fodret ind i en computer, bare ved at køre dokumentet igennem en skanner.
kontorlederen kunne 3 5 år efter finde lige nøjagtig det dokument hun skulle bruge på få sekunder.
problemet med politiet er, at de foregiver at de skriver en rapport, men hvis du møder op på stationen næste dag, fordi du har flere oplysninger, så findes der ingen rapport.
derfor er politiet ikke ansvarlig for noget som helst, der er ikke lavet rapport, og ingen ved hvem man har talt med, for politiet præsenterer ikke deres navne, og hvis de gør så hedder han peter, selvom han måske hedder oskar, og ingen ved hvem der har været på vagt.
derfor skal man altid forlange en skriftlig rapport tilsendt, med dato, journalnummer, og navnet på vedkommende som skrev rapporten, naturligvis med underskrift.
1000 vis af borgere anmaelder forskellige ting til politiet, men intet sker, for der er ikke skrevet rapport, og så griner forsikringsselskaberne, for så gør de heller ikke noget.
vi burde have et stasi apperat til at kontrolere politiet, og de offentlige ansatte, men inden for det offentlige er de fleste jo ansatte efter nepotisme metoden, de skal overholde den skjulte dagsorden med mindst 30 fraværsdage om året, så det offentlige kan påstå at de mangler resurser, vi har jo utallige eksempler på straffesager der tager op til 16 år at dømme i, og så er den skadelidte sikkert død, eller uarbedsdygtig, så erstatningen bliver en kæmperegning til ham selv.
det danske retsvæsen kører som i afrikanske borgerkrigszoner, man anker og anker, og sagerne kører i det uendelige, det eneste formål med retssystemet er, at det holder en masse højtbetalende offentlige ansatte i gang på livstid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.