SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Indenrigspolitik
10tilføjet af karpa
Er du stresset
af livsens jag. Hænger dín hverdag dårlig sammen.
Pas på julen nærmer sig! Pas på tidsrøveren!
Tag denne test og lad høre hvordan gik det: http://www.forebygstress.dk/stresstest.htm
Indlæg bragt her, da det er et indenrigspolitisk spørgsmål----da stress er dødeligt!!!!!!!!!
tilføjet af gæsten
Mig
Mig stresset over at skulle på bistandskontoret hver uge og tale med sagsbehandler.
Hilsem fra Tanweer, pakistaner
tilføjet af Karpa-hjælper
ja, det er et spørgsmål om du dør
af stress
tilføjet af Anonym nr 2
til
Til pakistaneren tanweer, hvor længe har du været på kommunehjælp? Er der overhovede nogen i din familie der har et arbejde?
tilføjet af sjoveren
Lidt til dig.
Bedstemor Elisabeths honningkage
Ingredienser:
3 æg
1-2 æggehvider
190 g. lyst farin
125 g. honning eller sirup
1 tsk. nelliker
½ tsk. ingefær
3 tsk. kanel
½ tsk. hjortetaksalt
60 g. fint hakket sukat
250 g. mel
Æggeblommer, farin og honning røres let og skummende. Krydderier, hjortetaksalt, sukat og mel blandes og røres sammen med ca 1/3 af de meget stift piskede æggehvider. Resten af de stive æggehvider vendes i til sidst.
Dejen fyldes i en velsmurt, helst meldrysset, form.
Bages ved svag varme 150 grader i 1-1 ¼ time.
Kan pyntes med glasur eller sigtet flormelis og evt. sukat.
tilføjet af gæsten
Hvad
Hvad er et arbejde?
Hilsen Tanweer fra Pakistan
tilføjet af sanessa
Barbecue marineret kalkunbryst med farserede courgetter
Barbecue marineret kalkunbryst med farserede courgetter
Ingredienser:
1 stk. Barbecue marineret kalkunbryst i koge-/stegepose ca. 2.000g.
6 courgetter ca. 1500g
600g kantareller
1½ spsk. rapsolie
3 spsk. mel
3 dl. lys bouillon
1½ dl. fløde 13
revet citronskal og saft efter smag
salt
peber
6 spsk. revet parmesanost
Kalkunbrystet optøs i posen ved køleskabstemperatur. Det optøede kalkunbryst kan tilberedes i ovn eller koges i vand.
Ved tilberedning i ovn: Enkelte små huller prikkes i stegeposen. Brystet placeres i et ovnfast fad og sættes i ovnen ved 170°C og steger i ca. 90 min.
Ved tilberedning i vand: Kalkunbrystet koges i posen i ca. 110 min.
Ved at tilberede produktet i koge-/stegeposen bevares kalkunbrystets saftighed og marinadens smag.
Tilbehør:
Courgetterne flækkes og kernerne graves ud med en ske. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Derefter deles courgetterne i 24 lige store stykker og lægges i et ovnfast fad på den buede side.
Børst svampene rene og lad dem dryppe tørre i en sigte. Del svampene, hvis de er store og svits dem i olien. Drys melet over og spæd med bouillon og fløde. Tilsæt ost og smag til med citron, salt og peber.
Kom kantarelstuvningen i courgetterne og gratiner i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter.
Hertil kan serveres persillekartofler.
Tips:
Brug evt. den overskydende saft/marinade fra stegeposen som en let og fedtfattig skysauce.
tilføjet af sanessa
Courgetter med tofu
Courgetter med tofu
Ingredienser:
200 g tofu
1/2 usprøjtet citron
1 bundt frisk timian
1 fed hvidløg
4 mellemstore courgetter
400 g tomater
100 g creme fraiche
salt
hvid peber friskkværnet
1 drys muskat friskrevet
50 g gorgonzola
50 g champignon
1 bundt persille
1 bundt forårsløg
1 spsk. solsikkefrø
20 g smør
Tofuen dryppes af og smuldres. Et stykke citronskal hakkes fint, og citronen presses. Timian skylles, slynges tør, og bladene ribbes af stilkene. Hvidløgsfeddet presses.
Tofu, citronskal, citronsaft, timian og hvidløg blandes i.
Courgetterne skylles, enderne skæres af, og courgetterne skæres i halve på langs. Frugtkøddet skrabes ud med en teske og hakkes fint. Tomaterne flåes og skæres i små terninger.
Tomater, courgetkød og creme fraiche blandes. Smages til med salt, peber og muskat.
Farsen lægges i et ret stort ildfast fad. Der skal være plads til courgetterne.
Gorgonzolaen skæres i små terninger. Svampene gøres i stand, skylles evt. hurtigt under koldt vand og skæres i små terninger. Persillen skylles og hakkes. Forårsløgene gøres i stand, skylles og skæres i tynde ringe (også det lysegrønne).
Tofu blandes med gorgonzola, svampe, persille, forårsløg og solsikkefrø, og farsen smages til med salt og peber. Courgetterne fyldes med tofu-fars og lægges på tomatsaucen. Smørklatter fordeles over.
Fadet sættes midt i en kold ovn. Den indstilles til 200 grader, og courgetterne bager ca. 40 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
Tips:
Variationer:
Også bøftomater eller store champignonhoveder kan fyldes på samme måde. Når man bruger tomater, skal saucen tilberedes af creme fraiche og rigeligt med hakkede krydderurter.
Mig ikke gide arbejde, det er nemmer at få penge af kommune.
Hilsen Tanweer , pakistaner
tilføjet af skole eleven
Skole er meget stressende
Jeg har lige taget testen, efter jeg også lige er færdig med dagens læktier, og den viser at jeg har et stresstal på 144.
Jeg ved godt hvor min stress kommer fra, Skolen. Jeg går på kolding teknisk slkole og læser til dyrepasser, og det er ved at stige mig til hoved. Jeg elsker mit arbejde og vil ikke bytte meg noget andet, men de her skole perioder er kolosalt stressende, undervisningen køre i et meget højt gir og på et meget højt nivou. Der er afleveringer, fremlæggelser, prøver og eksamen konstant, og det er i fag der omhandler meget svære fag som anatomi, fysiologi, mikrobiologi, kemi, fysik, foderteknik.
Jeg har aldrig været god til det boglige, og har derfor svært ved at følge med, og iser fordi det er på så højt nivou.
I det heletaget er skolegang i dag meget stressende, der stilles meget høje krag og det kan være svært for os der har læseproblemer at folge med.
Det eneste der holder mig igang er at jeg elsker mit arbejde og at jeg har fået af vide at jeg er god til det, men det bliver sværere og sværere at holde til presset. Lå syg i hele sidste uge med fysiske og psykiske smerter, og det ´var meget svært at komme i skole i dag.
Hilsen en udmattet skole elev