Opskriften på denne dej har jeg "stjålet" fra det pizzaria, hvor jeg arbejdede i 4½ år. Eftersom vi lavede 30 kg dej ad gangen, har jeg måttet koge den ned og justere mængden af et par ingredienser.
Antal: ca. 20 brød
3½ dl vand
Max. 5 g gær (vi brugte blot 50 gram gær til 30 kg dej!)
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 dl madolie (hvilken type olie er ikke så vigtigt)
100 g durummel
Ca. 525 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpfrit.
Tilsæt hvedemelet stille og roligt indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.
Lad dejen hvile i et par timer et køligt sted, tildækket. Gerne med film, da det hindrer dejen i at tørre ud.
Skær dejen ud i små stykker og tril dem til kugler. Ca. 60 g stykket skal de veje.
Sæt dejkuglerne til side og lad dem hvile 1 times tid, igen tildækket med film.
Varm en pande (skal være sliplet) op ved god varme. (4-5 på et 6-trins komfur.)
Læg en dejkugle på et meldrysset bord, og rul den ud til en cirkel ca. 24 cm i diameter. Sørg så vidt muligt for, at dejen er lige tyk over det hele.
Læg dejen på panden og bag den på den ene side i ca. 35-40 sekunder, vend og giv det samme på den anden side. Fortsæt således med de øvrige kugler.
Læg salat, tun, kødfyld, tomat, agurk og hvad hjertet ellers begærer i en stribe på midten af brødet og rul det sammen.
Velbekomme!
tilføjet af walla min ven
har du en opskrift på
chilli, som man får på i disse kebab huse??? og måske en hvidløgs dressing??
tilføjet af HTH
Det har jeg da.
Chilien er såmænd blot tørrede og knuste chilifrugter (uden kerner), vi fik hjem i store 5 kilos sække. Blandes med madolie i forholdet 1 dl tørret chili til 1 dl olie. (Ikke 100 gram chili til 100 ml (1 dl) olie.) Derefter skal det bare stå og trække i mindst 12 timer inden det bruges.
Hvidløgsdressingen kan jeg godt klare, for den lavede vi selv.
Opskriften er divideret nogle gange (vi lavede ca. 30 liter om ugen, da den var ret populær).
1 dl yoghurt naturel
1 dl creme fraiche 18%
Et par duske persille, hakket fint (svarende til ca. 2 tsk tørret persille)
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 stort eller 2-3 mindre fed hvidløg, alt efter hvor stærk du vil have dressingen
Et stænk citronsaft
Alle ingredienser blandes, og findeles med stavblender eller lign. til det har en jævn konsistens. Stilles på køl i 12-24 timer for at smagen kan udvikle sig.
tilføjet af walla min ven
super
tak for det😉
Så skal jeg ha kebab i morgen🙂
tilføjet af Anonym
Nøj....lækkert
Så mangler vi bare en smule inspiration til kebabsaucen og kebabkødets krydderier, det er svært at få det til at smage på samme måde. Jeg ville blive vildt glad for nogle ideer i den retning.
Får helt lyst til en dürümrulle med det hele...🙂
tilføjet af HTH
Opskrift på kebabsauce (lage) kan jeg også klare
Vi lavede selv vores egne kebabspyd (de store 30-40 kg's döner kebab, ikke de små sis kebab, som vi kaldte vatpinde 😃).
Det var fedt at kunne sige til kunderne: "Du finder ikke denne kebabsmag andre steder, den er helt vores egen."
Men da stedet lukkede for et par år siden og ejeren ikke længere er i fødevarebranchen, tager jeg chancen og poster vores opskrift her.
Til 1 kg kebab brugte vi følgende: (Mængderne skal muligvis justeres, smag dig frem.)
1 spsk salt
1 spsk stærk paprika
1 spsk peber
1 tsk knust chili
1 tsk hvidløgspulver
1 dl yoghurt naturel
1 dl sødmælk
Alle dele blandes, kebabkødet (vi brugte ren okse i strimler) lægges i og trækker nogle timer. Sættes på spyd og steges/grilles.
tilføjet af Anonym
Blir bedre og bedre...
Glæder mig til at prøve opskriften! Tror snart vi skal ha rullekebab, hjemmelavet. Kom I også sådan en slags tomatsauce i for det gør vores stam-kebab-mand, som så blander sig med creme fraiche dressingen...uuhmm ( og i øvrigt vælter ud af rullen hvis den løsner sig)
tilføjet af HTH
Hvis du med 'en slags tomatsauce' mener...
...tacosauce, så nej, kun hvis det var et specifikt ønske fra kunden. :)
Hvis du har yderligere ønsker/forespørgsler, så spørg endelig. ^^
tilføjet af Anonym
Nej nærmere en slags krydret tomatsauce...
eller noget i den retning...De har det i en af de der stålbøtter man har i restaurant køkkener og hælder lidt henover kødet, efter det er lagt i fladbrødet. Har stået og ventet på min mad og set hende gøre det. Nogen steder bliver det også hældt henover hvis man får sådan en kebabret/tallerken.
Har prøvet at genskabe det ved hjælp af noget fintblendet tomat og lidt af et glas hot kebabsauce købt i den lokale etniske butik.
Og tak for det! Det er jo hyggeligt at prøve at lave det selv.
tilføjet af CHL
Tomatsauce og hvidløg til pizza
Jeg kan se at tråden er lidt gammel, men du skulle vel ikke have en opskrift på sådan en tomatsuace som der bliver brugt på pizzaerne??
Jeg har prøvet mange gange, men kan ikke få min til at blive ligesom på pizzariaerne🙂
Og hvis du har en opskrift til hvordan man laver det hvidløg man kommer på pizzaerne er det bare alletiders! (mener at det er noget finthakket hvidløg i noget olie, men har hørt at det ikke er helt så simpelt)..
Håber du kan hjælpe 🙂
tilføjet af jan h
pizza
Hej godt gået den dej er bara god.
Men hvad så med en god pizzadej er det muligt af du også har sådan en ?