Jeg vil invitere et par venner i weekenden og ku' bruge lidt inspiration... Er der nogen tradition for mad i pinsen - jeg mener noget bestemt man serverer? Hvad kunne en pinse middag bestå af? Er der nogen der har gode forslag?
på forhånd tak!
tilføjet af Gæst
Pinsetraditioner
er koldt bord, men nu om dage er det vel nærmest blevet til buffet. Ingen kan jo lave et godt kold bord efterhånden.
tilføjet af Morfar
Det store kolde bord
Med laks, ål, alle slags sild, tatar med æggeblomme, kogt skinke, sprængt oksebryst, ribbensteg, frikadeller, æg, salater, div. pølser, øl og masser af snaps. Og sikkert en masse andre ting, alt efter egn og traditioner Rigtig god Pinse !
tilføjet af tom for ideer
Tak morfar
men... er der ikke nogetspecielt - jeg mener : and/gås/flæskesteg til jul, nytårstorsk, lam til påske... ???
tilføjet af pinsen på den vide h
grydekyllinger
Til pinse når skoven står rigtigt grøn ....
Små 800g. kyllinger, stegt i gryde / masser af persille, serveret med små nyopgravere kartofler, finskåret salat / agurkesalat.
Det er en klassisk pinsemenu her hvor jeg kommer fra, det skal selvfølgelig indtages udendørs.
en god hvidvin eller en let hvedeøl / kold hyldebærsaft.
Senere på dagen / aftenen bør der forebygges mod tørst ved fortsat servering af kolde hvedeøl eller Chardonay
tilføjet af drudeheksehyl
Vi har altid spist
stegt ål, med nye kartofler, persillesovs og citron. Dertil masser af øl og snaps...det har været en tradition i familien, siden jeg var barn.
man bliver måske lidt svimmel af det, men det plejer da at være sjovt.
tilføjet af tom for ideer
Tak til jer begge
man bli'r jo helt nysgerrig havd der findes af andre (familie)pinse traditioner ! Begge tips skal bruges, også selv om jeg ikke når dem alle i år!