hvad er din bedste opskrift på flæskestegssovs? Tak
tilføjet af miagammelgaard
mums....
denne her....
tag en gryde, tag en halv dl. mel i og en halv dl smør ( becel)
piskes sammen til en melbolle...
skyen fra stegen hældes nu over denne og røres godt ud. lad den komme i kog. tag så svinefond( i pulverform - mere koncentreret ) og tag 3 tsk af dette og pisk i. smag til med salt og peber.
skal den være mere sød, så tag 1/2 tsk muskatnød og 1 spsk. ribsgele i.
tilføjet af tulekokken
du hælder skyen fra stegen og sigter den,
derefter lader du fonden stå i fred i ca. 2 min, derefter drysser du mel ovenpå fedtet på overfladen, og melet vil suge fedtet, og falde til bunden.
derefter fjerner du forsigtigt det overskyende fedt med en såkaldt øse ske, en suppe ske.
derefter sætter du gryden på blusset, og koger det langsomt op, der vil ikke komme klumper på den måde.
pas på med salt, hvis du mangle væde, kan du bruge lidt kartoffelvand, men ALDRIG mælk.
når saucen har småkogt i ca. 5 min, skulle den gerne være blank, og melsmagen er kogt ud, pas på med kulør.
tilføjet af miagammelgaard
plus
selvfølgelig skal der spædes op med mælk alt efter hvor stor mængde der skal bruges
tilføjet af tulekokken.
du ved absolut intet om sauce, sorry
du skriver becel, forkert, på dansk hedder det en smørbolle, fordi man bruger smør.
man kan også samle kold smør og mel, og ælte det godt.
en smøropbagning hedder beurre mainje, stavet forkert.
man bruger aldrig mælk i sauce, kun til en bechemel, som bruges til hvide supper og sauce, med ost i er det en mornysauce, som bruges til lagsagne.
læs lige min fremgangsmåde, tak
tilføjet af Liz
Lidt ..
Piskeføde er ikke af vejen den bliver dejlig blød og rund, og jeg jævner med maizena det er mere sundt og meget nemmere, god jul[l]
tilføjet af miagammelgaard
det kan godt være
at du ikke syntes det... men sådan laver man en sauce på gammeldanske manere! desuden kan min stavning rage dig en vatpind... hvis bare man ved hvad det betyder....
tilføjet af gastronomen
jeg vil gerne se den gamle opskrift
man bruger sku da ikke mælk til flæskestegs sauce, det er jo ikke lasagne med morny sauce.
du burde skamme dig med det råd, men måske er du tæt på de 90 år, og har egen ko, så du kan skumme fløden, og kærne smør.
ok, hvad betyder så becel, mig bekendt er det et af de falske blandingsprodukter, der indeholder mere vand end rasp olie.
jeg håber ikke, at jeg nogensinde skal æde dit jams.
tilføjet af nej, nej
fløde til flæskesteg
du skal ikke legere en suppe eller sauce, men måske kan du lære det med koldt smør.
maizena er lavet af sagogryn fra sagopalmen, og rafineret, men det smager frygteligt i en sauce.
danske husmødre er sku lige til natpotten.
tilføjet af LIZ
jeg bruger
ALTID piskeføde til sovs basta, det kan vi godt lide og hvis du gerne vil vide det, så bruger mange diætister maizena til at jævne med i stedet for store smørbolle og MEL, og så kan du selv sætte dig på potten og tag nathuen på
tilføjet af endnu mer undren
Glædelig JUL
hold da kæft en ballade om en skide sovs, folk må da lave den som de lyster, tænk at hidse sig op over om det er smørbolle, mælk, fløde folk kommer bare med hvad de kan lide respekter det😮
tilføjet af jhcr
Sovse
Gem kartoffelvandet kom en halv urtebouillon i lav en mejsens jevning og ikke noget med opbagning og fløde eller mælk,, hæld skyen fra stegen op i sovsen ikke for meget fedt. det er det man får sukkersyge af. hej
tilføjet af Ida Kjær
Flæskestegssovs:
Flæskestegssovs:
Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Skyen kan suppleres med bouillon, fond eller vin. Vand og hvedemel rystes klump fri i en melryster. Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør. http://www.idakjaer.dk/