8tilføjet af

Leverpostej med mørbrad istedet for spæk

Hej - jeg så her for nylig i et ugeblad en spændende opskrift på leverpostej med mørbrad istedet for spæk. Nu kan jeg ikke finde den - Er der nogenher der kan hjælpe?
tilføjet af

her

tilføjet af

Klap lige hesten

Jeg tror nu nok jeg ville lave leverpostejen med spæk, og så spise de lækre mørbradbøffer sammen med noget andet. Spæk for mørbrad, det er godt nok en ulige byttehandel. En hjemmelavet leverpostej smager da fortrinligt, selv med spæk.
tilføjet af

Uha der er jo fedt i spæk

fedt er som bekendt helt ekstremt farligt. Derfor skal man proppe sig med stivelse og protein, for det feder nemlig slet ikke.
Sådan tænker mange, men det passer ikke. For meget mad feder uanset hvad det er sammensat af. Propper man sig med 'slankemad' feder det såmend også. Forskellen er blot at det ofte smager så kedeligt at man ikke gider spise ret meget af det.
Jeg vil endda gå så vidt at sige at det er vandalisme at komme mørbrad i leverpostej.
Man kan sagtens nøjes med bacon. Bacon indeholder trods alt det halve af den mængde fedt som spæk indeholder.
Det næste man kan gøre at lave leverpostejen med 2/3 lever og 1/3 spæk/bacon. Det smager faktisk udemærket, men selvfølgelig smager postejen af laver...men det er jo immervæk en LEVERpostej, så den skal vel et eller andet sted smage af lever!
Det fører igen til at man jo sjældent ligefrem sidder og spiser den ren med en ske. Selvom lever smager godt, så smager det alligevel lidt for kraftigt til at dyrke denne praksis.
Lad os sige at man smører et tyndt lag på en rugbrød. Hvor meget fedtbesparelse er det så ved at hakke lækker og dyr mørbrad ned i en leverpostej. Ikke alverden faktisk.
Lav den som man plejer og spis 2 madder istedet for 3.
Gem mørbraden til noget bedre.
tilføjet af

Tak for svarerne

Har nu fået opskriften - og prøvet den. Det var med røget mørbrad 500 g til 1000 g. spæk æg, løg 2 spk. mel, salt og pebber. Den er rigtig god og kan anbefales, tør, men med en rigtig god smag - og den måjo være næsten fedtfri.
tilføjet af

Fejl!

Mente 500 g røget mørbrad til 1000 g. lever!
tilføjet af

hele opskriften

Hejsa
du kunne vel ikke lokkes til at skrive hele opskriften?
tilføjet af

Jo da - her er den -

1000 g lever
500 g røget mørbrad
1 stort revet løg
1,5 dl. mælk
1 æg
2 spsk. mel
2 tsk. salt
1/2 tsk. pebber
Hak lever og mørbrad og rør ægget i. Tilsæt mel, mælk, løg, salt og pebber og rør det til en javn tynd fars. Hæld farsen i 4 aluminiumsforme a 900 ml.
Bag leverpostejerne v. 175 g. i 30 min.
( Vi kom også 1 tsk. Basilikum i )
( Den er fra Familie Journalen - Min Bedste opskrift )
tilføjet af

haha

HAHA, der blev du godt nok fanget med en lang næse lige der var?, er du gal dine busker var nede om anklerne? Hold da-kæææft.
:D
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.