Hej
Jeg har for nylig fået våderumssikret et ældre badeværelse i en lejlighed i Kbh (ca 2,5 kvadratmeter), og lagt nyt gulv (klinker). Arbejdet blev foretaget af professionelle, men det var en dyr affære, bare at få foretaget denne forbedring.
Der sidder i forvejen gamle blå klinker på væggen, som jeg gerne vil have pillet ned til fordel for en hvid væg fra top til bund, uden klinker, men grundet økonomien ville jeg gerne gøre det selv. Problemet er, at jeg er forholdsvist grøn inden for gør-det-selv, og har derfor brug for at vide et par ting:
- kan I give en overfladisk gennemgang af, hvad der helt præcis skal gøres ved væggen og i hvilken rækkefølge
- kan man gøre det på en måde, så man rent faktisk kan bruge badet i perioden, hvor det 'renoveres' (uden fare for diverse materielle skader)?
På forhånd tak.
tilføjet af Anonymis
På bibliotekket ligger stakke af handymandblade
Handymandblade der viser gennemgangen af hvad du skal og ikke skal.
tilføjet af gyffe
på med vanten
Du har ikke fået vådrumssikret andet end gulvet (forhåbentlig da). En vådrumssikring omfatter også at væggene omkring bad (bruseniche el. lign.) bliver forseglet med en membran, og dette kan kun gøres hvis de gamle klinker bliver taget ned, en membran bliver påført (form for gummihud), og ny vandafvisende overflade bliver påført. Kan være klinker, glasvæv med flere lag maling eller lignende. Altså: Af med klinkerne, afretning af væggen, udspartling, gummimembran, glasvæv med maling, (spørg farvehandleren) eller nye klinker. Besværligt, men ikke svært. Masser af gode råd fra statens byggeinstitut på biblioteket.
tilføjet af gyffe igen
Men
Du bliver nok nødt til at vaske rumpetten i køkenvasken i den ugestid det tager.
tilføjet af Murerfaglære
Et svar
Det lyder ikke særlig professionelt det du har fået lavet. Da det er samlingen væg gulv der er det store problem ved vandgennemgang. Og det har du jo ikke fået løst, når kun gulvet er behandlet.
Har du problemer med vand på bagsiden af vægene? Ellers så glem det, der er alt for meget hysteri vedr. vådrumssikring og ofte er det ikke nødvendigt.
tilføjet af Murermesteren
Supplering
Med små 30 år i brancen og mere end 400 badeværelser som selvstændig, bilder jeg mig ind, at jeg ved lidt om det her.
Er rummet mindre end 3,5 kvm, skal samtlige vægge have membran op til normal loftshøjde, dog minimum 230 cm O.G.
Vi kan godt være enige om et vist hysteri på området, men jeg vil klart tilråde at bruge seler og livrem, tage billeder og gemmme datablade osv. Alt dette gøres for at holde ryggen fri i forbindelse med evt salg.
Det er ikke længe siden, jeg skulle garantere, at vi havde brugt membran på et gulv på 4 sal. Et badeværelse jeg lavede for over 4 år siden. Det var nemt, at dokumentere og købers advokat roste min dokunemtation.
Gør det nu ordentligt, selv om der er tale om renovering.
tilføjet af handymanrookie
Vådrumssikring
Hej og tak for svaret og den korte gennemgang. Det var præcis hvad jeg efterspurgte :)
Jeg har faktisk fået pillet det nederste sæt fliser af væggene i sin tid, for at vådrumssikringen kunne laves tilfredsstillende, dvs. lidt op ad væggen. Der er vel tale om 10 cm eller deromkring. Er dette tilstrækkeligt, eller skal jeg vådrumssikre længere op ad væggen?
tilføjet af handymanrookie
Tak for begge svar
Kan bruge al det input jeg kan få :)
Rigtig god idé med at tage billeder før, under og efter arbejdet. Det havde jeg ikke selv tænkt på.
tilføjet af Murermester
Hvis rummet er
mindre end 3,5 m2 skal alla vægge have helt til loftet, dog min 230 cm, SBI 200 såvidt jeg husker.