Et fantastisk madbrød til middelhavsretter
Middelhavsbrød
Dej:
50 gr. Gær
5 dl. lunkent vand
1/2 spsk salt
1/2 tsk rørsukker, eller honning
1 spsk Olivenolie
400 Gr. Hvede mel
100 Gr. Durum mel
Brødet pensles eller sprayes med
2 spsk olivenolie
1 spsk groft havsalt
2-3 spsk Rosmarin
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie og de 2 slags mel
Rør det hele godt sammen, og dæk skålen med et stykke plastfolie og lad den hæve i 1 time et lunt sted.
Smør en lille bradepande med olie, drys lidt durum mel over og hæld dejen i.
Spray med olie, (lettest da dejen er meget flydende )og drys med salt og rosmarin.
Indsættes i en 200 gr. forvarmet ovn og bages i 45 min.
Når brødet er færdigt tages dette ud og vendes med bunden opad under afkøling.
Det brød der ikke spises fryses ned, og efter 1 min i en mikroovn og 10 min i en 175 gr. varm ovn er det igen som helt friskbagt.
God middag
Dej:
50 gr. Gær
5 dl. lunkent vand
1/2 spsk salt
1/2 tsk rørsukker, eller honning
1 spsk Olivenolie
400 Gr. Hvede mel
100 Gr. Durum mel
Brødet pensles eller sprayes med
2 spsk olivenolie
1 spsk groft havsalt
2-3 spsk Rosmarin
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie og de 2 slags mel
Rør det hele godt sammen, og dæk skålen med et stykke plastfolie og lad den hæve i 1 time et lunt sted.
Smør en lille bradepande med olie, drys lidt durum mel over og hæld dejen i.
Spray med olie, (lettest da dejen er meget flydende )og drys med salt og rosmarin.
Indsættes i en 200 gr. forvarmet ovn og bages i 45 min.
Når brødet er færdigt tages dette ud og vendes med bunden opad under afkøling.
Det brød der ikke spises fryses ned, og efter 1 min i en mikroovn og 10 min i en 175 gr. varm ovn er det igen som helt friskbagt.
God middag