Jeg er godt træt af bacon der sprutter og opfører sig underligt, jeg vil lave min bacon selv.
På nettet er selvfølgelig en del opskrifter, men er der nogen her, der har med hjemmelavet bacon?
tilføjet af fruppe
Find en ordentlig slagter
Jeg kender een, og det er i Farre nord for Vejle.....hans priser er nu også førsteklasses 😃
Din lokale kødpusher kan nu også være god, Du skal selvsagt gå udenom supermarkedet.
Skal Du selv lave det skal Du købe 1/2 eller 1/4 gris der ikke er udskåret, skære kødet ud og selv røge det i haven eller sende det til røgning.
tilføjet af gastro kokken
bacon, og svindel.
under normale omstændigheder salter og ryger man bacon i rygeovne, hvorefter det hænges til tørre i meget lang tid.
under denne proces forlader noget af saltet baconnet, og det er derfor nødvendigt at afvaske kødet ca. en gang om ugen.
i dag bruges denne metode ikke mere, intet kød er røget, men det er godt nok pumpet med saltvand tilsat nitrit salt, så kødfarven fremstår kunstigt.
i dag bruger slagter dåse nummer 98 som indeholder røgsmag, og med en pensel bliver dette giftige stof smurt på kødet, samme fremgangsmåde bruges til røgede ål og laks.
det købte bacon sprøjter fordi det er pumpet med saltvand, og som nævnt er det ikke tørret i flere uger, så derfor køber du bacon som faktisk mest består af saltvand og fedt.
for at skabe en mere naturlig ilusion for kunderne, er der også slagtere der pumper kødet med saladolie, eller gammelt friture fedt.
du kan selv lave bacon hvis du tørsalter kødet, og derefter ryger det i en rygeovn, med bøgespåner, dog må du kun bruge meget svag varme, og det er en langvarig proces.
nitrit salt er forbudt, så det kan du ikke købe, men slagterne kan købe det under andre navne.
DANISCO er et af de største svindlerfirmaer her i landet hvad angår falske fuskevarer såsom som kunstig smag og kunstig farve.
tilføjet af Unlogged
Der har hvad med hjemmelavet bacon?
Jeg fandt en god side - synes jeg selv - til dig. http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-bacon
Kig dig lidt omkring, der der også udstyr etc at finde på siden og en debat i grillklubben om rygning.
Jeg har ikke prøvet det selv, men kunne godt finde på det. Jeg er dog ikke henvist til supermarkedsbacon, for jeg får gris fra landet og så sender vi dele af den til rygning. Vi lader den hænge 2-3 uger efter rygning, så den bliver lidt mere "tør". Det er eminemt bacon. Hmmmm
tilføjet af tante merge
mærkeligt, men du har altid en kommentar
til ting du absolut ikke aner noget om.
1/4 gris må i sagens natur være udskåret.
inden man salter og ryger kød, så skal man fjerne alle ben i grisen, og hvordan vil du fjerne et bovblad, hvis det er forenden du køber.
køber du bagfjeringen, så skal skinken saltes, tørres og ryges i betydelig længere tid, end brystflæsket skal.
tilføjet af fruppe
Aner jeg ikke noget ?
Jeg har da set kvarte grise der ikke var skåret yderligere ud.
Din "viden" ligger på et meget lavt sted da man også kan købe bacon der indeholder ben.
tilføjet af fruppe
Jeps
"Kunstig røg" bruges i stor udstrækning, man kan endda finde det i visse specialforretninger i mindre flasker.
Der findes også "røgsalt", men det er svært at styre.
Jeg kender dog en slagter som arbejder et sted hvor de får halvfabrikata ind og røger det på ægte maner, dog ikke så meget bacon men mere skinke og hamburgryg.
tilføjet af Anonym
Tak for linket
Jeg har faktisk set det før, og det inspirerede mig, netop fordi jeg har en rygeovn. Det ser enkelt men tidskrævende ud, men sikkert superlækkert og der er flere opskrifter på nettet, jeg har været igennem nogle stykker.
Men hvis der nogle med lidt erfaring på området så er det altid rart at blive opdateret.
PS. jeg får ikke "Brændende kærlighed" før jeg får fat i noget ordentligt bacon.
tilføjet af Anonym
Hurtig udskæring
Det meste bacon er helt sikkert bugflæsk, for der er brusk i, og hvis der er ben i, er slagteren kommet for højt op og fået fat i ribbenene.
Det bacon jeg vil lave bliver af ribbensstegen, den bliver udbenet, jeg hader når jeg får brusk/ben i munden når jeg spiser bacon, derfor skærer jeg alt brusk af, når jeg steger min bacon.
tilføjet af ninaole
Køb dansk bacon i England!
Det er absolut godt.
Hér i landet kan vi desværre kun købe affaldsprodukter - eller finde små røgerier, er selv laver tingene.