15tilføjet af

Pølsemageri opskrifter

Er der nogen der kender nogle gode opskrifter på diverse pølser og spegepølser så ville jeg blive glad.
tilføjet af

Gode opskrifter

Hejsa prøv den her hjemmeside der findes mere end 1000 opskrifter
www.opskriftindex.dk
tilføjet af

"Madswp" - lytter også gerne

Jeg elsker også pølser.
Har faktisk investeret i en ret kostbar industrimaskine, for at lave "det hele fra bunden".
Men er det ikke netop tyskerne, der er specialister på området?
I mit sommerhus i Nordsjælland, drysser vildfarne tyskere altid forbi, fordi jeg altid holder et 3-6 meter højt bål i forhaven.
Men før jeg kan og vil forhindre det - kommer der altid et sammensurium af turister ned på min grund.
Jeg har således mange svenske, norske, tyske og portugiske gæster på min grund. De sover på min gæstfrie grund. Og vi fester og....
Desværrer kan SOL ikke byde på billeder.
Men jeg keder mig ikke!.
Men tilbage til pølserne - ja! - jeg vil spørge mine pølsetyske-venner hvordan.
Angående "fotos", siger min boss i SOL, at det koster DKK 600 pr. stk/uge. Så derfor - ikke min skyld!
tilføjet af

Faktisk brænder tampen!

Ved nærmere eftertanke!.
Kender faktisk en slyngveninde fra tidligere DDR.
Hun kan garanteret hjælpe mig og SOL´s madorgler med den korrekte opskrift på den ultimative pølseoplevelse.
Hun er professionel kunstmaler, og rejser gloden rundt - ikke for at male madopskrifter.
Men hun smager nu og da noget, hun forbander, og henviser til - netop debattens tråd - pølser!.
Så jeg vender alvorligt tilbage, når jeg på min egen måde har konsulteret kunstnerveninden!
tilføjet af

??????

Hvorfor tror folk at de kan lave bedre pølsemageri produkter end faglærte folk der har arbejde med det hele livet ?
Hjemmelavet produkter bliver ringer, dyrer og hygienen ?????
tilføjet af

Spegepølse

Jeg har arbejdet professionelt med pølsemagerei i 6 år. Fremstilling af spegepølse uden det rigtige værktøj er meget svært, det er specielt bindingen i farsen der er svær at opnå uden en Lynhakker, men ok en brugt lynhakker kan vel får for en 10 titusinde, så mangler du bare en slagter til at give dig et kursus i at køre med den.
Og når du nu har fundet en slagter der kan give dig et kursus så har han nok også en god opskrift du kan få med i prisen.
God arbejdslyst.
tilføjet af

Lynhakker

hvad er det for noget vås at skrive,det kan godt værer du har arbejdet som prof.i 6 år hvad gjorde de så i gamle dage hvor der ikke "lynhakker" var pølserne da ikke gode nok,og skulle det komme der til at skaffe sådan en brugt,så ved du lige så godt som jeg at den er slidt op!
tilføjet af

spegepølseopskrift

Du må få min opskrift, som jeg fik af min far, der blev udlært slagter i Aabenraa i 1925. Opskriften har jeg selv brugt i ca. 35 år og bruger den stadig:
3 dele svinekød
1 del oksekød
ca. 1 del fast spæk (rygspæk)
4 gram peber/kg fars
36 gram salt/kg fars
Saltet kan være iblandet lidt nitritsalt, måske ca. en tiendedel, det behøves ikke for smagen.
Kødet må meget gerne fra voksne/overvægtige dyr.
Du skal bruge gedigent godt kød, der er afpudset for sener og hinder.
Kødet skal være koldt og gerne delvis frosset. Der må gerne dræne så meget kødsaft fra som muligt inden forarbejdeningen.
Du kan bruge en almindelig hakkemaskine - den skal være skarp og må ikke mose kødet. Det er klart.
Du kan bruge hulskive med store huller eller mellemstore huller.
Oksekødet først hakkes en gang. Dernæst hakkes oksekødet igen sammen med svinekødet. Spækket hakkes med den hulskive, man ønsker, eller skæres i meget små tern med en meget skarp kniv. Du kan også reducere mængden af spæk.
Farsen æltes sammen meget godt og blandes med salt og peber.
Du kan krydre pølsefarsen med hele peberkorn eller med hvidløg eller med cognac eller med rom. Men ikke samtidig. Du må vælge.
Pølserne stoppes meget fast med pølsehorn og håndrevet hakkemaskine. Den elektriske hakkemaskine dur ikke til dette job. Der kommer for meget luft med.
Du skal bruge helst 60 mm naturtarme eller kunsttarme, der er blødt op i lunkent vand. Du kan også bruge medistertarme.
Sørg for at der ikke er lufthuller i pølserne. Prik huller og få luften ud. Og pres dem hårdt. Pas på naturtarme kan sprænge.
De færdige pølser hænges køligt og mørkt og tørrer i 4 - 6 dage.
Pølserne røges i kold røg - kun kold røg - i ca. en uge eller mere.
Så smager du på dem og hører englene synge! Pølserne kan gemmes i og uden for fryseren.
tilføjet af

hvorfor ????

svaret får man vel bedst ved at købe de spegepølser, der er lavet af professionelle, og så så undre sig over, hvorfor de er så kedelige !!!
tilføjet af

Båtnakke 1

Tror han er klogere end Båtnakke 2
tilføjet af

Båtnakke 2

Tror han er bedre end Båtnakke 1
tilføjet af

spegepølseopskrifter

Gå ind på Grilguru.dk der kan du både få opskrifter og hjælp til at lave din ejen spegepølse,har du først prøvet køber du aldrig en spegepølse mere.
tilføjet af

Tjaa det...

vel lige som nogle bager bedre brød end bageren! Og nogle ikke gider at hjælpe med at svare, men kun har varm luft at lukke ud!
tilføjet af

Rygetid

Nu skriver du at de skal ryges i en uge eller mere, mener du så 168+ timer? I mine ører lyder det som meget i forhold til hvad jeg ellers har røget, normalt 3x12 timer.
tilføjet af

rettelse

selvgjordt er velgjordt renligheden hjemme er helt i top
tilføjet af

Den pølse du hang op for 6 år siden er nok klar nu

Prøv at smage på den.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.