Jeg ejer Frøken Jensen 150 år udgaven og der er en opskrift på provencalsk lammekølle. Der står i ingredienslisten at der skal bruges persille. Men persillen bliver ikke brugt noget sted i opskriften. I opskriften ligger man en lammekølle ovenpå en bund af kartofler. De andre krydderier er rosmarin og persille. Selve lammet skal krydres med hvidløg og rosmaring og så står der at kartoflerne skal krydres med rosmarin og timian og nu kan jeg ikke helt overskue hvad jeg skal gøre af persillen. Synes det bliver en underlig kombination, hvis kartoflerne både krydres med rosmarin, persille og timian. Kan det tænkes som pynt eller hvad er der med den persille?!
tilføjet af fruppe
Jeg tror det er pynt
Rosmarin og timian vil overdøve persillen alligevel.
Vær forsigtig med rosmarinen, bliv ikke fristet til at tilsætte mere end der står da den er dominerende.
Bruger man persille i selve tilberedningen...alene...skal der en halvstor mængde til da det let "fiser af" i varmen, både i persillesovs og i stegte svinehjerter.
Modsat når man drysser noget på kartoflerne til fisk. f,eks, men da er den også næsten friskhakket og har derfor smagen.
tilføjet af Mrs.slide
Lammekølle a la provence
I den nyeste udgave af Frøken Jensens Kogebog hedder opskriften Lammekølle a la provence og da skal persillen røres op med hvidløg og smør og blandes ned i kartofler sammen med en dåse flåede tomater og bouillon.
Håber det er svar nok. 🙂
Godt nytår
tilføjet af Chef Cock
du skal bare
proppe den i lommen
tilføjet af oejvind58
I min udgaves
opskrift på Provencalsk lammekølle står der at persillen skal blandes med kartofler, tomat løg og hvidløg i et ovnfast fad, og køllen ovenpå.