Lørdagsboller fra (sundmadopskrifter.blogspot.com)
Ingredienser:
25 g gær
2½ dl. ymer
1 spsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
1 dl. revne rå gulerødder
1 lille revet æble
½ dl. klippet grønt af: dild, persille, purløg eller karse
325 g mel - ½ sigte og ½ hvedemel
Pynt: æg eller æggehvide, sesamfrø
Fremgangsmåde:
Ymeren lunes med honning, olie og salt og hældes over gæren, der er smuldret ud i en skål. Heri blandes de revne rå gulerødder, æble og det fint klippede grønne. Til sidst blandes melet i lidt efter lidt i mens dejen røres smidig. Æltes på bordet og hæves i skålen tildækket lunt og godt i 40 min. Æltes igen og trilles til 12 boller og sættes på pladen, efter hæver i 30 min. Pensles forsigtigt med sammenpisket og drysses med sesamfrø. Bages på nederste i rille ved 225° i 10 min.
kilde: sundmadopskrifter.blogspot.com
25 g gær
2½ dl. ymer
1 spsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
1 dl. revne rå gulerødder
1 lille revet æble
½ dl. klippet grønt af: dild, persille, purløg eller karse
325 g mel - ½ sigte og ½ hvedemel
Pynt: æg eller æggehvide, sesamfrø
Fremgangsmåde:
Ymeren lunes med honning, olie og salt og hældes over gæren, der er smuldret ud i en skål. Heri blandes de revne rå gulerødder, æble og det fint klippede grønne. Til sidst blandes melet i lidt efter lidt i mens dejen røres smidig. Æltes på bordet og hæves i skålen tildækket lunt og godt i 40 min. Æltes igen og trilles til 12 boller og sættes på pladen, efter hæver i 30 min. Pensles forsigtigt med sammenpisket og drysses med sesamfrø. Bages på nederste i rille ved 225° i 10 min.
kilde: sundmadopskrifter.blogspot.com