Opskrifter, men det ville være rart at der blev skrevet, til hvor mange personer retten er til, TAK🙂[s][l]
og Godt Nytår
tilføjet af arctic gastro3
de fleste kogebøger er skrevet af kvinder,
som ikke kan lave mad, de stjæler fra hinanden, og tror at de har opfundet en ny opskrift.
hvis du læser noget af det gøgemøg, så vil du se at der altid er nævnt en ingrediens som ikke findes her i landet, ting som okra, eller også kaldet ladyes finger, den har absolut ingen værdi udover at den kan jævne retten lidt
det er fotografen du skal takke, for det er fotograferne der ved hvordan man sminker noget udueligt hundeæde.
på min arbejdsplads er der åben for rigtig mad fra kl. 15 til kl. 20, og igen fra kl. 23.
kokkene laver det der hedder progresiv cooking, hvilket betyder at der kun bliver lavet 100 portioner ad gangen, det vil sige at køkkenchefen skal vide nøjagtig hvornår de forskellige ryk kommer, fra 15 til 17 sker der ikke alverden, men omkring kl. 18 kommer de fleste og spiser fra de forskellige arbejdspladser.
lige når de første 100 portioner er serveret, skal der være 100 portioner mere, og det gælder alt, kød, grønsager, saucer, kartofler og naturligvis suppe og deserter.
i weekenden er der ikke så mange der kommer på samme tid, de drysser bare ind og spiser.
du kan selv beregne mængden af de retter du skal lave, nogle spiser meget, og andre spiser kun lidt, og hvis det er mad der er bestilt udefra, så er der ingen der gider at spise det, fordi gæsterne godt ved at det i mange tilfælde er LO, eller på dansk, left over, altså mad som butikken har gemt fra et andet selskab.
jeg arbejder selv inden for brancen, og engang blev jeg inviteret til middag.
pludselig kommer værtinden og hvisker mig i øret, du ved noget om saucer, vil du hjælpe mig.
jeg går ud i køkkenet og forventer, at hun har stegt en lækker oksesteg, så jeg bare skulle si skyen og drysse den med mel, så den kunne jævne.
til min store overraskelse, så havde hun kogt lidst oksebov, som var brændt fast i bunden af gryden, og resten var cocktailpølser.
jeg blev sur, og spurgte hvor fanden kødet var, jo vi skulle have det der var i gryden, og så havde hun 3 poser ris i en anden gryde, der var overkogte.
jeg sagde forvel og tak, man kan ikke byde gæster på hundeæde, og hun vidste ikke engang hvordan man jævner en sauce og koger melsmagen ud.
et andet sted var der også købt mad, det vil sige koldt bord til 40 mennesker, alt var købt afskåret, og blev serveret på paptalerkner og med papkrus.
heller ikke der var der rigtig mad, det meste var spegepølse, og det kan jeg spise hjemme, ingen leverpostej med masser af bacon og ristede champigons, og heller ingen roast beef, reamoulade og mayonaise var købt færdigt, og stod i deres plasticbeholdere.
jeg måtte igen gå hjem og spise, pålæget er garenteret noget butikken har samlet hele ugen.
og embalagen var garanteret dyrere end indholdet.
tilføjet af zizzi
Ja det kan godt
være at det er kvinder det er også dem der laver mest mad i hjemmet da de fleste kære mænd ikke gider det😉, og du skal jo heller ikke gøre os dummere end vi er jeg kender godt Okra og den kan du få mange steder i super best og om ikke andet i etniske butikker som ligger på næste hver gadehjørne.
Det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af hvor mange personer man skal være om retten, det er et rent princip, jeg synes man burde skrive, hvor mange denne ret er beregnet til, men der er jo måske også nye unge der læser opskrifter, så det ville gøre det lettere for dem.
Men tak for svaret som ikke havde en skid med spørgsmålet😃 men kun om din arbejdsplads😃😃
og til din orientering køber jeg KUN kvalitetsmad mad hos en super god slagter