har I husket de varme hveder
ellers kan I købe dem hos bageren eller bage dem selv.
Hvedeknopper (Varme hveder)
Type: Bagværk
Tilberedningstid ialt: 1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Ingredienser: 500 g hvedemel (Læs om)
1 dl letmælk (Læs om)
1 dl vand (Læs om)
50 g smør (Læs om)
50 g gær (Læs om)
1 stk æg (Læs om)
1 spsk sukker (Læs om)
1 tsk bordsalt (Læs om)
Fremgangsmåde:
-Smelt smøret i en gryde ved svag varme, tilsæt mælk, vand og bland gæren i, men hold det kun lunt.
-Tilsæt æg, mel, salt, sukker og ælt dejen godt igennem.
-Lad dejen hæve tildækket lunt, til dobbelt størrelse. - ca. 30 minutter.
-Fordel dejen til 12 boller anbring dem derefter på en bageplade. Bollerne skal gerne røre hinanden, så lad dem efterhæve, evt.over damp.
-Damp: En bred gryde med kogende vand, hvor bagepladen placeres over dampen, tildæk med viskestykke. - ca. 15 minutter.
-Bollerne pensles med mælk eller vand og bages ved 200° C i 15 - 20 minutter.
-Hvedeknopperne flækkes og ristes i ovnen ved 225° til de er gyldne.
Hvedeknopper (Varme hveder)
Type: Bagværk
Tilberedningstid ialt: 1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Ingredienser: 500 g hvedemel (Læs om)
1 dl letmælk (Læs om)
1 dl vand (Læs om)
50 g smør (Læs om)
50 g gær (Læs om)
1 stk æg (Læs om)
1 spsk sukker (Læs om)
1 tsk bordsalt (Læs om)
Fremgangsmåde:
-Smelt smøret i en gryde ved svag varme, tilsæt mælk, vand og bland gæren i, men hold det kun lunt.
-Tilsæt æg, mel, salt, sukker og ælt dejen godt igennem.
-Lad dejen hæve tildækket lunt, til dobbelt størrelse. - ca. 30 minutter.
-Fordel dejen til 12 boller anbring dem derefter på en bageplade. Bollerne skal gerne røre hinanden, så lad dem efterhæve, evt.over damp.
-Damp: En bred gryde med kogende vand, hvor bagepladen placeres over dampen, tildæk med viskestykke. - ca. 15 minutter.
-Bollerne pensles med mælk eller vand og bages ved 200° C i 15 - 20 minutter.
-Hvedeknopperne flækkes og ristes i ovnen ved 225° til de er gyldne.