5tilføjet af

har I husket de varme hveder

ellers kan I købe dem hos bageren eller bage dem selv.
Hvedeknopper (Varme hveder)



Type: Bagværk
Tilberedningstid ialt: 1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min

Ingredienser: 500 g hvedemel (Læs om)
1 dl letmælk (Læs om)
1 dl vand (Læs om)
50 g smør (Læs om)
50 g gær (Læs om)
1 stk æg (Læs om)
1 spsk sukker (Læs om)
1 tsk bordsalt (Læs om)

Fremgangsmåde:
-Smelt smøret i en gryde ved svag varme, tilsæt mælk, vand og bland gæren i, men hold det kun lunt.
-Tilsæt æg, mel, salt, sukker og ælt dejen godt igennem.
-Lad dejen hæve tildækket lunt, til dobbelt størrelse. - ca. 30 minutter.
-Fordel dejen til 12 boller anbring dem derefter på en bageplade. Bollerne skal gerne røre hinanden, så lad dem efterhæve, evt.over damp.
-Damp: En bred gryde med kogende vand, hvor bagepladen placeres over dampen, tildæk med viskestykke. - ca. 15 minutter.
-Bollerne pensles med mælk eller vand og bages ved 200° C i 15 - 20 minutter.
-Hvedeknopperne flækkes og ristes i ovnen ved 225° til de er gyldne.
tilføjet af

Hejsa

Ja min svigersøn har fødselsdag i dag, så jeg skal havde varme hveder i aften.
tilføjet af

tips

- sæt en skål vand i bunden af ovnen under bagning.
tilføjet af

hvorfor bage når man kan købe?

jeg bager kun på bageren, hvis det er en kvinde.
tilføjet af

noget i gære...

Man skal hverken bage på bagerens kone eller bolle hans datter hvis bageren er et stort brød!....
Har prøvet det, men endte op med et par hævede boller, fordi jeg ikke kunne holde snitterne fra kagedåsen....
tilføjet af

Ja vi skal også

have varme hveder i aften, hele familien kommer så vi bliver ca. 16.
Rigtig god hygge i aften.
;0)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.