10tilføjet af

Hjælp - jeg er single!

Hej folkens.
Jeg er 30 år og for nyligt for første gang i mit liv blevet single!
Dvs jeg har altid boet sammen med nogen som stod for maden osv, men det skal jeg jo så lissom selv til nu. Men af samme grund har jeg aldrig lært at lave mad meget mere end at smøre en leverpostejsmad!
Derfor søger jeg nogen gode opskrifter/tips til mad.
Der nemlig flere problemer mht til mad:
Portionerne er alt for store! De fleste madvarer er beregnet til 4 personer og skal man have mængderabatter så skal man købe store mængder.
Her kan en fryser hjælpe. Derfor mangler jeg et eller andet "smart system" til opbevaring til fryseren. Fryseposer er noget rod og ikke særligt egnet til "våde retter" som supper og lign. Forestiller mig nogle plastbokse som passer til 1 portion eller lign. Tips?
Dertil søger jeg retter jeg kan lave som er velegnede til frysning og genopvarmning i ovn eller mikroovn og lign.
Jeg forestiller mig at jeg kunne lave fx en gryderet til 7 dage og fryse i 7 portioner. Der vil jeg gerne vide hvad jeg skal købe for noget kød, og hvordan man gør altså helt på "børnehaveniveau" - jeg aner ikke engang hvordan man laver brun sovs eller koger et æg eller rører en fars sammen...
Evt noget med kylling som er fryseegnet, for jeg kan ikke spise en hel kylling selv, og de udskæringer man kan købe koster jo faktisk det samme eller mere end en hel kylling man selv skærer ud osv.
Samtidigt har jeg et travlt liv, så det er vigtigt at det er hurtigt og nemt, og samtidigt ok sundt.
Det er også et problem det der med det sunde - frugt og grønt. En hel agurk... altså jeg smider gerne et par skiver på en leverpostejsmad, men jeg får ofte kun brugt 10% før den er dårlig. Gulerødder der køber man 1 eller 2 kilo af gangen selvom man kun skal bruge 2 til en gryderet. Det kan så løses ved at købe frosne grøntsager, men jeg har en eller anden "forestilling" om at det er de dårlige gulerødder som bruges til frost-varer, og dårlige kartofler som anvendes til pommes frites siden de ikke kan sælges som standard kartofler.
Værre er det med frugt. Man kan vel ikke fryse bananer og æbler... eller hvad?
Forslag til min fryser og indkøbstips modtages med kyshånd! - og i øvrigt også tips til hvordan man kan lave sig en varieret madpakke uden at ende med at have 3/4 dele af en leverpostej, 240 gram mayonaise, 4 slags kødpålæg, 3 æg og 800 gram gulerødder som ender med at blive for gammelt og må kasseres.
er møgtræt af at smide så meget mad ud fordi portionerne ikke passer til en single.
tilføjet af

Hjælp - jeg er single!

det tager ufattelig lang tid at få erfaring med madlavning, medmindre man har en faglig udannelse.
jeg tror at det er en dårlig ide med plastik boxe til et måltid
hvis du køber en frossen kylling, så kan du koge den og dels lave kyllinge salat, eller tarteletter, og du kan bruge fonden til at lave flere slags stuvning med - altså sauce - sauce er et problem for mange, men det er såre simpelt.
du koger bare fonden op til kogepunktet, og fjerner den fra blusset og drysser mel ovenpå fedtet, som så suges ned på bunden af gryden, dderefter skal du koge det ved svagt blus i ca. 6 min. så melsmagen forsvinder.
det tager ½ minut at partere en kylling, man tager den først bagfra, og presser fingrene ind mod ryggen og hiver lårene af, derefter gør man det samme forfra og rykker bryst stykkerne af, og så har du en rent skrog du kan koge videre på, til næste gang du skal bruge lidt kraft sky.
tilføjet af

Hjælp - jeg er single!

Jeg bruger fryseposer, man kan sagtens have en portion suppe i en pose. Du kan da også bruge plastbokse, men husk plast ikke må komme i mikroovn. Du kan tage noget ud dagen før og stille det til optøning i køleskabet. Så er det klart til opvarming, når du kommer hjem. Læg posen/boksen på en tallerken eller i en skål, så drypper det ikke.

Det er ikke rigtigt, når du tror det er dårlige grøntsager, der bliver frosset, tværtimod. Men gulerødder smager ikke så godt, når de har været frosne. Du kan sagtens købe en mindre pose gulerødder, vælg økologiske, så er der ikke så mange.
Spis bare en om dagen, så holder de sig fint.
Men der er andre gode frosne grønstsager, du må prøve dig frem. Hvad du kan lide kan din nabo ikke lide, sådan er det.


Du kan købe kyllingebryst eller skære en hel kylling ud tilberede og fryse ned. Vælg det du helst vil. Du kan lave gryderetter af det kød du kan lide. Også fars. Det er billigste.
Bananer og æbler, nej, de kan ikke fryses.
At lære dig madlavning her, når du aldrig har prøvet det er umuligt. Du må prøve dig frem.
Lige meget hvilke lette opskrifter du får kræver det en smule basisviden.
Du kan finde alle de opskrifter du kan bruge, her:
http://www.dk-kogebogen.dk/

http://samvirke.dk/mad/raad-og-tips/taenk-boksen-pift-madpakken.html?gclid=CPGRusGG46wCFQ10mAodkGK_mw

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=93
tilføjet af

Hjælp - jeg er single!

Der er noget der hedder et bibliotek der findes rigtig mange bøger som vil kunne hjælpe dig . Du kan måske også slå det op på PC/ net.
Der er dag/aftenskole i madlavning m.v. og så er der husholdningsskoler .
tilføjet af

Hjælp - jeg er single! Afteskole i kokkerering

Så skal du da bare klø på.
Prøv at se om ikke der findes nogen aftensskolekurser i madlavning.
Så får du lidt håndgribelig køkkenerfaring. :)
http://www.aof.dk/kurser/Mad+og+vin/Madlavning/
Jeg arbejdede et sted hvor chefen var blevet skilt. Da han den første dag er alene. Har han købt en færdiglavet pizza. Der står fint på den hvordan den tilberedes.
Men desvære intet om at fjerne plastiken.
Så efter den pizza, tog han kursus i madlavning og var kokken til firmaets julefrokost.
Vi var 12 ansatte. Og han blev sparkme go.
tilføjet af

Hjælp - jeg er single!

haha seriøst? Så han stod med en pizza smeltet med plastik lol?
Ok en frostpizza kan jeg da tilberede efter anvisningerne på pakken.
Men det ser udtil at "gryderet" er en abstrakt ting - altså...
Kan jeg mere eller mindre bare købe nærmest et hvilket som helst stykke kød - kylling whatever og nogle porrer og gulerødder og et par glaskartofler eller nogle ris og bare smække det hele sammen i en gryde og så skulle det være ok - og egnet til frysning?
P.s. Tak for reminderen om at ikke alt plastik tåler mikroovn, ligesom bestik ikke gør ;)
Men hvaa... sådan en hel kylling fx. Når man får den tøet op og hevet indmaden ud af den og skåret den ud... hvad gør man så - koger den eller kyler den i ovnen eller?... Og i såfald hvor længe skal den så koges/bages?
Helt konkret kunne jeg godt tænke mig et opskrift på følgende i "børnehave-udgave". "Tarteletter med høns i asparges".
Hvad skal jeg præcist købe for at kunne lave det? En høne? Eller er kylling ok? Og hvad skal jeg bruge... mel, smør... og hvor længe skal det koge osv... og er det fryseegnet...

Jeg kan regne ud at jeg nok skal koge kyllingen først, men hvor længe og hvordan ender man med at have en sovs - gerne til 20-30 tarteletter så jeg har til nogle dage ;)
tilføjet af

du er sørme noget på den

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=1955&H%C3%B8ns%20og%20asparges%20i%20tarteletter
Jeg havde jo henvist til alletiders kogebog.
Ja, du kan mere eller mindre bruge alt kød til en gryderet. Men ligefrem bare smide det ned i gryden, den går ikke bare ikke. Selv om du tilsyneladende ikke gider læse opskrifter bliver du nødt til det. Og det vil alligevel gå galt på et tidspunkt, for der er flere uskrevne regler. Du må mase på med fejl og det hele, som vi andre har gjort.
En kylling er ok, det er også dem vi kan købe. Der er ingen indmad i en frossen kylling.
Det meste mad er fryseegnet. Jeg ville dog ikke fryse tarteletterne, men kun det, der skal i dem.
tilføjet af

du er sørme noget på den

Og ja, der står en høne, men vi bruger kylling. En høne, nej tak.
Kyllingen kan koges hel, det er nemmere. Mindre end en time. Når den er kølet af kan man nemt skære kødet ud.

http://arla.dk/opskrifter/Kylling-tarteletter-med-kylling-i-asparges/
tilføjet af

en gang til

Så står der knagme: riv kødet i trevler. Jeg ville skære det ud i stedet for. Nu kan du se, hvor svært det er. Man skal læse opskrifter, men de kan være "dumme".
tilføjet af

Hjælp - jeg er single! Tjak

Jeg har fået at vide der er en kogebog for os med mindre erfaring eller zero i køkken. Jeg finder lige ud af hvad den hedder og skriver det her.
Den skulle vise alt fra sådan laver du spejlæg og så derudaf.
😉
tilføjet af

Du må kunne få grisehjælp af kommunen

med gratis sagsbehandler.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.