Hjælp - jeg er single!
Hej folkens.
Jeg er 30 år og for nyligt for første gang i mit liv blevet single!
Dvs jeg har altid boet sammen med nogen som stod for maden osv, men det skal jeg jo så lissom selv til nu. Men af samme grund har jeg aldrig lært at lave mad meget mere end at smøre en leverpostejsmad!
Derfor søger jeg nogen gode opskrifter/tips til mad.
Der nemlig flere problemer mht til mad:
Portionerne er alt for store! De fleste madvarer er beregnet til 4 personer og skal man have mængderabatter så skal man købe store mængder.
Her kan en fryser hjælpe. Derfor mangler jeg et eller andet "smart system" til opbevaring til fryseren. Fryseposer er noget rod og ikke særligt egnet til "våde retter" som supper og lign. Forestiller mig nogle plastbokse som passer til 1 portion eller lign. Tips?
Dertil søger jeg retter jeg kan lave som er velegnede til frysning og genopvarmning i ovn eller mikroovn og lign.
Jeg forestiller mig at jeg kunne lave fx en gryderet til 7 dage og fryse i 7 portioner. Der vil jeg gerne vide hvad jeg skal købe for noget kød, og hvordan man gør altså helt på "børnehaveniveau" - jeg aner ikke engang hvordan man laver brun sovs eller koger et æg eller rører en fars sammen...
Evt noget med kylling som er fryseegnet, for jeg kan ikke spise en hel kylling selv, og de udskæringer man kan købe koster jo faktisk det samme eller mere end en hel kylling man selv skærer ud osv.
Samtidigt har jeg et travlt liv, så det er vigtigt at det er hurtigt og nemt, og samtidigt ok sundt.
Det er også et problem det der med det sunde - frugt og grønt. En hel agurk... altså jeg smider gerne et par skiver på en leverpostejsmad, men jeg får ofte kun brugt 10% før den er dårlig. Gulerødder der køber man 1 eller 2 kilo af gangen selvom man kun skal bruge 2 til en gryderet. Det kan så løses ved at købe frosne grøntsager, men jeg har en eller anden "forestilling" om at det er de dårlige gulerødder som bruges til frost-varer, og dårlige kartofler som anvendes til pommes frites siden de ikke kan sælges som standard kartofler.
Værre er det med frugt. Man kan vel ikke fryse bananer og æbler... eller hvad?
Forslag til min fryser og indkøbstips modtages med kyshånd! - og i øvrigt også tips til hvordan man kan lave sig en varieret madpakke uden at ende med at have 3/4 dele af en leverpostej, 240 gram mayonaise, 4 slags kødpålæg, 3 æg og 800 gram gulerødder som ender med at blive for gammelt og må kasseres.
er møgtræt af at smide så meget mad ud fordi portionerne ikke passer til en single.
Jeg er 30 år og for nyligt for første gang i mit liv blevet single!
Dvs jeg har altid boet sammen med nogen som stod for maden osv, men det skal jeg jo så lissom selv til nu. Men af samme grund har jeg aldrig lært at lave mad meget mere end at smøre en leverpostejsmad!
Derfor søger jeg nogen gode opskrifter/tips til mad.
Der nemlig flere problemer mht til mad:
Portionerne er alt for store! De fleste madvarer er beregnet til 4 personer og skal man have mængderabatter så skal man købe store mængder.
Her kan en fryser hjælpe. Derfor mangler jeg et eller andet "smart system" til opbevaring til fryseren. Fryseposer er noget rod og ikke særligt egnet til "våde retter" som supper og lign. Forestiller mig nogle plastbokse som passer til 1 portion eller lign. Tips?
Dertil søger jeg retter jeg kan lave som er velegnede til frysning og genopvarmning i ovn eller mikroovn og lign.
Jeg forestiller mig at jeg kunne lave fx en gryderet til 7 dage og fryse i 7 portioner. Der vil jeg gerne vide hvad jeg skal købe for noget kød, og hvordan man gør altså helt på "børnehaveniveau" - jeg aner ikke engang hvordan man laver brun sovs eller koger et æg eller rører en fars sammen...
Evt noget med kylling som er fryseegnet, for jeg kan ikke spise en hel kylling selv, og de udskæringer man kan købe koster jo faktisk det samme eller mere end en hel kylling man selv skærer ud osv.
Samtidigt har jeg et travlt liv, så det er vigtigt at det er hurtigt og nemt, og samtidigt ok sundt.
Det er også et problem det der med det sunde - frugt og grønt. En hel agurk... altså jeg smider gerne et par skiver på en leverpostejsmad, men jeg får ofte kun brugt 10% før den er dårlig. Gulerødder der køber man 1 eller 2 kilo af gangen selvom man kun skal bruge 2 til en gryderet. Det kan så løses ved at købe frosne grøntsager, men jeg har en eller anden "forestilling" om at det er de dårlige gulerødder som bruges til frost-varer, og dårlige kartofler som anvendes til pommes frites siden de ikke kan sælges som standard kartofler.
Værre er det med frugt. Man kan vel ikke fryse bananer og æbler... eller hvad?
Forslag til min fryser og indkøbstips modtages med kyshånd! - og i øvrigt også tips til hvordan man kan lave sig en varieret madpakke uden at ende med at have 3/4 dele af en leverpostej, 240 gram mayonaise, 4 slags kødpålæg, 3 æg og 800 gram gulerødder som ender med at blive for gammelt og må kasseres.
er møgtræt af at smide så meget mad ud fordi portionerne ikke passer til en single.